1. Home »
  2. Loto »
  3. Istoria loteriei Keno - Începutul și evoluția sa până la formatul pe care îl are în ziua de astăzi!

Istoria loteriei Keno - Începutul și evoluția sa până la formatul pe care îl are în ziua de astăzi!

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:41:00

image Istoria loteriei Keno - Începutul și evoluția sa până la formatul pe care îl are în ziua de astăzi!

După cum se poate observa în mai multe cazuri, istoria poate să fie extrem de interesantă, dacă subiectul sau întâmplările sunt pe placul publicului. Ca pasionat al jocurilor de noroc, pot să apară deseori curiozități cu privire la modul în care industria iGaming a ajuns astăzi așa cum o cunoaștem.

Unul dintre cele mai interesante tipuri de loto este cunoscut sub denumirea de “Keno” și se regăsește atât online, cât și offline, în diverse forme. Începutul său este învăluit în mister, deoarece nu se consideră că ar fi descoperite suficient de multe dovezi pentru a susține poveștile. Însă, ele sunt crezute de o mare parte din jucători și dacă ești curios, iată care este cea mai cunoscută istorisire despre loteria Keno și Marele Zid Chinezesc, așa cum a fost spus din generație în generație.

Chiar dacă unele detalii sunt contrazise, formatul său inițial și modul de organizare al evenimentelor de odinioară sunt greu de contestat. Iată care este începutul loteriei Keno și ce caracteristici de bază are în ziua de azi.

Joacă acum la loterii de tip keno pe unul dintre cele mai bune site-uri din România!


Loteria Keno acum mai bine de 2000 de ani - Scop, organizare și mod de joc

Loteria Keno nu a fost de la început considerată un joc de noroc pentru că ea a fost creată pe baza unui sistem prin care copiii învățau caracterele limbii natale. Inițial, în sistemul de învățământ rudimentar din China, a fost construită o poezie care avea 1000 de rime, dar fără pasaje care să se repete. În text erau înglobate 1000 de caratere, care în această formulă puteau să fie mai ușor și mai repede învățate.

Câțiva ani mai târziu, formatul a fost preluat de Generalul Cheung Leung în jurul anului 200 BC, iar pe baza sa a fost creat un sistem de pariere care a dat forma unei loterii. Însă, în acest joc de noroc nu erau folosite toate elementele, ci doar primele 120 de caractere din poezie. 

Regulile erau destul de simple - fiecare participant avea de achitat o miză de înscriere, iar el trebuia să alegă un anumit număr de caractere. Toate erau împărțite în diferite grupuri, iar împăratul făcea selecția aleatorie a combinațiilor câștigătoare. Evenimentele aveau loc la momentul respectiv de două ori pe zi, de cele mai multe ori, extragerile fiind organizate dimineața și seara.

Toate rezultatele erau anunțate pe întregul teritoriu al Chinei cu ajutorul porumbeilor călători. Ei erau trimiși în toate colțurile imperiului și livrau informațiile necesare pentru participanții la loterie. Datorită acestui mod de comunicare, loteria a fost numită în perioada respectivă și “Jocul Porumbelului Alb”.

Sistemul de plată era aparte și destul de motivant. Un participant care pierdea avea datoria să achite de 3 ori valoarea pariului său inițial, în timp ce un participant care câștiga primea de zece ori valoarea mizei sale. Prin această loterie de stat, s-a evitat colectarea oficială (directă) a unor taxe mai mari sau suplimentare, însă banii rămași de la jucători, erau folosiți pentru a asigura plata cheltuielilor forțelor armate și, așa cum spun câteva surse istorice, inclusiv pentru a sponsoriza construirea și finalizarea Marelui Zid Chinezesc în timpul dinastiei Han. 

În China, loteria Keno a avut mai multe denumiri locale, motiv pentru care se consideră că acest cuvânt are influențe lingvistice din limba latină, dar și din limba franceză, din care se poate traduce aproximativ ca “cinci numere câștigătoare”. Acest joc de noroc a făcut parte doar din cultura Chinei mii de ani, însă odată cu venirea imigranților în America de Sud, în secolul al XIX-lea, loteria Keno a început să fie răspândită și pe alte meleaguri. 


Loto Keno - Caracteristicile unui joc de noroc popular în toată lumea

Chiar dacă loteria Keno a apărut acum mai bine de 2000 ani, chiar dacă pentru foarte mult timp a fost păstrată doar în cultura Chinei, odată ce a fost adusă pe meleagurile americane și europene, structura sa a fost preluată și relativ modificată. Primul aspect schimbat este faptul că sistemul de pariere nu mai este la fel.

În al doilea rând, în funcție de loteria care are sistem Keno, periodicitatea evenimentelor poate să varieze, la fel ca numărul de bile extrase și de mulțimea din care ele sunt selectate aleatoriu. În majoritatea cazurilor, este vorba de o singură extragere, care este de tip 20/80, însă există și unele mai aparte, inclusiv care să presupună extrageri secundare. 

Loteria Keno este una dintre cele mai vechi versiuni și are o istorie complexă, care este în strânsă legătură cu dezvoltarea Chinei, cu construirea Marelui Zid Chinezesc, dar și cu modul în care un joc de noroc poate să contribuie la finanțarea statului. Dacă îți face plăcere și onoare să încerci din versiunile disponibile astăzi, mediul online îți pune la dispoziție zeci de opțiuni. Alege varianta care ți se pare mai avantajoasă și plasează un bilet la loto Keno în mod responsabil, fără să faci investiții mai mari decât îți permite bugetul!

Joacă acum la loterii de tip keno pe unul dintre cele mai bune site-uri din România!

 

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX