1. Home »
 2. Despre cazino »
 3. Norocul sau experiența - Ce contează mai mult în gambling?

Norocul sau experiența - Ce contează mai mult în gambling?

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-18 14:23:00

image Norocul sau experiența - Ce contează mai mult în gambling?

Jocurile de noroc sunt o activitate care se bazează foarte mult pe soartă, pe cum “se aliniază astrele” pentru ca un rezultat să iasă în favoarea ta. Mulți jucători se întreabă dacă există vreo posibilitate prin care norocul să fie și făcut, să fie controlat. Poate el să fie influențat doar de ajutorul experienței acumulate de-a lungul timpului? Află în continuare cât de importante sunt cele două variabile și care contează mai mult în drumul spre succesul în gambling.

Deschide cont și joacă la unul din cazinourile recomandate cu un super pachet de bun venit!


Ce importanță are experiența în jocurile de noroc?

În orice domeniu, exercițiul conduce la perfecțiune, lucru care parțial se aplică și în cazul gamblingului, atât online, cât și offline. Pe măsură ce te joci diversificat, la cazinouri licențiate, vei descoperi ce jocuri îți plac, care sunt cele care te avantajează cel mai mult. Spre exemplu, la păcănele te poți orienta în funcție de:

 • RTP
 • Gameplay
 • Funcții și simboluri speciale
 • Tematică
 • Formatul matrix-ului
 • Modalitățile de plată (linii, Megaways, cluster)
 • Disponibilitatea pe dispozitive mobile

Pe de altă parte, la ruletă sau jocuri de cărți te poți orienta după:

 • Tipul versiunii - land-based (AI) sau live (cu dealeri / crupieri reali)
 • RTP
 • Interfață
 • Pariuri disponibile
 • Versiunea jocului (ex.: Ruletă Europeană / Americană / Franceză)

Deși multe dintre aceste informații par detalii tehnice care nu au legătură cu șansele de câștig, ele sună astfel doar pentru că nu ai acumulat încă destulă experiență. Dacă joci același slot de nenumărate ori, nu înseamnă că ai o vastă experiență, pentru că nu ai descoperit caracteristicile care fac păcăneaua specială, ci doar ai repetat o acțiune. Acest lucru este util doar dacă vrei să determini eficacitatea unui sistem sau unei strategii și ai nevoie de un mediu consecvent pentru a vedea rezultatele.

În cazul opus, când vrei să acumulezi experiență, nu doar să faci anumite teste, statistici sau doar să te distrezi la întâmplare, va fi nevoie de o mică implicare, și nu de ordin financiar. Analizează jocurile, vezi care sunt caracteristicile lor și prin ce se diferențiază față de altele. Descoperă gamblingul dincolo de aparențe, pentru a afla cum funcționează, care îți plac și care te avantajează, dar și de ce. Odată ce știi toate aceste lucruri, vei putea să faci alegerile mai bine, astfel încât să-ți și crești șansele de câștig.


De ce este important norocul în gambling?

Oricât de mult te-ai pregăti, oricât te-ai informa, nu poți să controlezi destinul 100%, ci doar să îl influențezi. În istoria jocurilor de noroc au rămas cunoscuți câțiva gambleri pentru “norocul chior” pe care l-au avut, încă de la primele mâini, fie la jocuri de cărți, ruletă sau chiar la păcănelele din sălile de joc sau de la operatorii online. Succesul lor reprezintă o excepție și este bine să fie tratat așa, nu ca o regulă. 

Unele persoane consideră că hazardul poate să fie atras sau respins, în funcție de câțiva factori relativ banali, precum talismanele, anumite culori purtate când joci, obiceiuri făcute înainte sau în timpul jocului, ori chiar în funcție de starea / energia pe care o ai. Majoritatea opiniilor au ca element comun chiar credința jucătorului. Adică, atunci când își pune toată speranța în ceva anume, mintea sa influențează mai mult desfășurarea evenimentelor. Toate acestea sunt observații și coincidențe, nefiind (încă) demonstrat nimic prin studii de caz.

Norocul are o contribuție majoră în gambling pentru că el este cel care determină rezultatul final, indiferent dacă ai contribuit, sau nu, la influențarea sa sub o formă sau altă.


Ce contează mai mult - norocul sau experiența?

Indiferent că este vorba de gambling sau de un alt domeniu de activitate, echilibrul este cheia succesului, de cele mai multe ori. În cazul industriei iGaming este esențial ca un jucător să aibă și experiență, pentru a știi unde să joace, ce jocuri să aleagă, cum să își dozeze investițiile responsabil, când să se retragă (de exemplu, la Poker), dar să aibă și un strop de noroc, pentru ca tehnicile pe care le aplică să reușească, să îi susțină alegerile pe care le face.

Pentru a controla cât mai bine șansele de reușită este bine să te folosești de cât mai multe bonusuri și promoții care oferă bani sau Runde Gratuite, dar și să joci responsabil, pe baza unui management financiar pe care să nu îl încalci. 

Deschide cont și joacă la unul din cazinourile recomandate cu un super pachet de bun venit!

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX