1. Home »
 2. Despre cazino »
 3. Jocul de Barbut - Cum se joacă și cum să ai mai multe șanse de câștig!

Jocul de Barbut - Cum se joacă și cum să ai mai multe șanse de câștig!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-18 14:10:00

image Jocul de Barbut - Cum se joacă și cum să ai mai multe șanse de câștig!

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de noroc și care a fost practicat, mai ales, în mediul offline, este barbutul. El se bazează mult pe șansă și are o istorie lungă și complexă. Regulamentul său este puțin stufos și a fost modificat de-a lungul timpului, pe baza sa fiind dezvoltate și alte jocuri precum Al Dar sau HazardFă-ți cont la un operator virtual care are barbut în portofoliul său, precum Superbet, Unibet sau Betano, familiarizează-te cu interfața jocului și distrează-te la versiunea sa virtuală. Află mai multe despre el din acest articol, pentru a știi cum se desfășoară, dar și cum să îți construiești o tehnică de joc potrivită.

Joacă acum la unul din cazinourile online recomandate, cu un super pachet de bun venit!

Ce este jocul de Barbut și ce reguli are?

Barbutul este un joc de noroc foarte popular atât în România, cât și în multe alte țări. El este cunoscut în străinătate sub denumirea de Craps și a fost practicat încă de pe vremea când gambling-ul era ilegal în țara noastră, datorită regimului politic. Deși în acele vremuri nu exista un set de reguli stricte, de-a lungul anilor de când a fost legalizat, s-au stabilit câteva direcții de joc stricte. 

Istoria jocului de Barbut se bazează în principal de supoziții. Conform unor zvonuri, jocul ar fi fost inventat de soldații Imperiului Roman, în timp ce alte surse îl asociază cu un joc arăbesc, Al Dar, care ar fi fost adus în Europa în secolul al XII-lea de către negustori.  

Orginal, așa cum a fost jucat timp de decenii, jocul necesită doar o pereche de zaruri, dar nu are chiar cel mai simplu regulament din gambling. În cadrul cazinourilor de astăzi, fizice sau vituale, el este jucat la o masă specială unde sunt plasate pariuri, chiar dacă în esență, regulile rămân cam aceleași. Bet-urile se pot depune atât împotriva casei, cât și a pariurilor altor jucători.

În timp ce la jocurile de cărți, persoana care le împarte se numește dealer, iar la ruletă este știută sub denumirea de crupier, la Barbut persoana care aruncă zarurile se numește Shooter sau Aruncător. Acest rol îi revine periodic, fiecărui participant.

În funcție de suma zarurilor, în urma unei aruncări există 3 categorii de numere:

 • Natural - Zarurile au un total de 7 sau 11, rezultă că ai câștigat runda și mai poți da o dată cu zarurile.
 • Craps - Zarurile au un total de 2, 3 sau 12, rezultă că ai pierdut runda, dar mai poți da o dată cu zarurile.
 • Point - Zarurile au un total de 4, 5, 6, 8, 9 sau 10, rezultă că va trebui să dai cu zarurile din nou, până când obții același total, din nou. Dacă între timp, zarurile indică 7, atunci runda este pierzătoare.


Cum se face o strategie la barbut și câte combinații există?

În jocul de Barbut se pot realiza 36 de combinații datorită faptului că fiecare zar are 6 fețe, care vor însuma în diferite combinații valori de la 2 la 12. Jucătorii au posibilitatea de a plasa pariuri pe 3 categorii principale, care la rândul lor, au subdiviziuni. Cele 3 tipuri sunt:

 • Pariuri pe linie
 • Pariuri pe o singură aruncare de zaruri
 • Pariuri pe multe aruncări de zaruri

În plus, există și pariuri mai speciale, care sunt destul de populare, precum:

 • Pass Line - Mizezi că zarurile de Barbut vor avea un total de 7 sau 11. Dacă ele însumează 2, 3 sau 12, pariul va fi pierdut, iar orice altă valoare va fi considerată Point. Se repetă aruncarea zarurilor, până când este nimerit unul dintre numerele setate de Point, adică 7 (pierzător) sau 11 (câștigător).
 • Don’t Pass Line - Este asemănător cu Pass Line, doar că numerele alese sunt diferite. În cazul în care zarurile de Barbut însumează 2 sau 3 câștigi, la 12 este considerată egalitate, iar pariul este pierdut când suma este de 7 sau 11. Regula Point este aplicată ca la Pass Line.
 • Come - Pariul este câștigător când suma celor două zaruri este 7 sau 11, pierzător când suma este 2 sau 3, nul când suma este 12. Orice altă valoare va fi considerată Point și va trebui să fie aruncate zarurile până când ea apare din nou, pentru ca pariul să fie câștigător, sau până când suma este 7 și pariul este necâștigător.
 • Don’t Come - Spre deosebire de Come, singurele aspecte modificate sunt numerele câștigătoare. Adică, pariezi că suma zarurilor de Barbut va fi 2 sau 3, considerându-se pariu pierdut dacă zarurile însumează 7 sau 11, în timp ce 12 înseamnă tot egalitate. Pentru Don’t Come, dacă există un Point, vei câștiga atunci când suma zarurilor dă 7, înainte de a da valoarea numărului Point.


Unde poți juca Barbut online în România?

În România, mai mulți operatori licențiați pun la dispoziția membrilor posibilitatea de a se distra la Barbut. El se regăsește în portofolii sub denumirea de Craps și are mai multe versiuni virtuale. Cele mai cunoscute cazinouri unde îți poți încerca norocul cu acest joc sunt Superbet, Unibet și Betano. Fiecare operator în parte are avantajele sale, chiar dacă este vorba de portofoliul bogat sau de pachetul de bun venit și de ce conține acesta. 

Indiferent că alegi să te distrezi cu un meci de Barbut online la Betano, Unibet sau Superbet, ține cont de jocul responsabil și de timpul pe care-l aloci acestei activități. Încearcă să te distrezi și să aplici tehnicile care ți se potrivesc mai bine, pentru cât mai multe șanse de câștig.

Joacă acum la unul din cazinourile online recomandate, cu un super pachet de bun venit!


Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX