1. Home »
  2. Despre cazino »
  3. Joburi în cazinou: cât câștigă un crupier în România

Joburi în cazinou: cât câștigă un crupier în România

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-18 14:26:00

image Joburi în cazinou: cât câștigă un crupier în România

Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre meseria de crupier într-un cazinou. De ce calități ai nevoie, ce presupune acest job, dar și cât poți câștiga.

Dacă ești pasionat de jocurile de noroc și ești tentat de o carieră în acest domeniu, cu siguranță ai acumulat deja multe cunoștințe care ți-ar putea fi utile. Foarte probabil cunoști deja regulile majorității jocurilor și ai o idee asupra modului în care trebuie să se comporte un crupier, din perspectiva jucătorului.

Meseria de crupier sau dealer este la căutare și îți oferă multe oportunități, fără să fie nevoie să ai o specializare aparte.

Ce presupune job-ul de crupier într-un cazinou

Crupierul sau dealerul este cel care controlează acțiunea la masa de joc și reprezentantul "casei", fie că ne referim la un cazinou stradal sau la un cazinou online cu dealeri live. Cele mai populare jocuri care necesită un crupier sunt Ruleta, Blackjack, Baccarat sau Poker, însă lista poate continua.

Dealerul se asigură că jocul se derulează fără probleme, într-un ritm adecvat jucătorilor de la masă sau regulilor impuse de cazinou, și cu o precizie ridicată, astfel încât să nu existe erori la masa de joc.

Crupierul trebuie să ofere instrucțiuni clare pentru plasarea mizelor înainte ca runda de joc să înceapă și să se asigure că atmosfera de masă e plăcută.  De asemenea, trebuie să fie atent ca fisele sunt plasate corect și mizele respectă regulile mesei (limitele maxime și minime).

Ulterior plasării mizelor, crupierul derulează jocul, fie că vorbim despre învârtirea ruletei sau împărțirea cărților la un joc de poker sau blackjack, iar la finalul rundei trebuie să anunțe rezultatele și să se ocupe de colectarea pariurilor pierzătoare și plata câștigurilor conform sumelor mizate, fără erori.

Ritmul de la masa de joc e de multe ori alert, deci crupierul trebuie să fie mereu în "priză" și să nu-și piardă concentrarea. Mai ales într-un cazinou stradal, e posibil să fie distras de dialogul cu ceilalți jucători de la masă sau să se confrunte cu adversitate din partea celor nemulțumiți. E nevoie deci de o bună stăpânire de sine și de abilitatea de a lucra eficient sub presiune.

Dealerii trebuie să fie excelenți comunicatori și să aibă maniere ireproșabile astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii. Nu e nevoie de o diplomă pentru a lucra pe acest job, însă orice crupier trebuie să gândească extrem de rapid și să facă calcule matematice în viteză și fără erori. Orice greșeală se poate transforma într-o plângere din partea jucătorilor sau într-o sumă pierdută de cazinou, dacă crupierul plătește de exemplu un pariu la o cotă mai mare decât ar trebui.

Dealerii au nevoie și de o bună dexteritate, dar și de rezistență la stres.

Turele de lucru sunt în general de opt ore, însă un dealer nu lucrează non-stop în această perioadă, tocmai pentru că vorbim despre un job stresant și solicitant, care presupune o claritate mentală. În general, crupierii lucrează în mini-ture de câte o oră, urmate de pauze de 20-30 de minute, după care se mută la altă masă.

Cazinourile schimbă dealerii constant de la o masă la alta și din motive de securitate, dar și pentru că poate fi dificil pentru un crupier să rămână focusat pentru perioade lungi de timp.

Majoritatea cazinourilor sunt deschise pe timpul nopții, deci te poți aștepta să ai majoritar ture de noapte.

Un dezavantaj e reprezentat de faptul că fiind o industrie de entartainment, vei lucra în weekenduri, dar și în majoritatea sărbătorilor legale, iar programul nu va fi unul uniform.

Crupier în cazino stradal, online sau pe vas de croazieră

Crupierii pot alege să lucreze în cazinourile "clasice", cele stradale, în domeniul online - crupier într-un cazinou online cu dealeri live sau chiar pe vasele de croazieră care le oferă pasagerilor inclusiv varianta de a juca la cazinou.

Ultima variantă este și cea mai profitabilă din multe puncte de vedere, în condițiile în care salariul de bază e mai mare și poți face foarte mulți bani și din tips (bacșiș). Este însă destul de greu să prinzi un job de crupier pe un vas de croazieră. E nevoie de multă experiență și să fii cu adevărat bun în ceea ce faci. Evident, salariul mare vine și cu dezavantaje, cel mai mare fiind că vei fi nevoit să stai perioade lungi departe de casă.

Ca dealer într-un cazinou online nu vei beneficia de bacșiș, iar salariul va fi mai mic decât în celelalte variante, însă există și destule avantaje. În primul rând interacțiunea cu jucătorii nu este atât de directă și ești scutit de anumite momente neplăcute. Apoi, tu te ocupi de derularea jocului, însă mizele și plata câștigurile sunt realizate automat, prin intemediul unui software, deci nu e loc de greșeli și tu poți fi mult mai relaxat și să ai grijă doar de joc în sine și să menții o atmosferă plăcută la masa de joc.

Ce salariu încasează un crupier

În România, un dealer începător poate primi un salariu de 4-500 de euro, însă suma va crește rapid dacă te descurci bine. Cu cât devii mai bun va crește și salariul de bază, pe care îl poți rotunji din bacșișul lăsat de clienți.

Partea de tips e extrem de importantă în cazinourile stradale sau pe vasele de croazieră deoarece în general clienții care câștigă sume importante se gândesc și la crupier și astfel poți obține la sfărșitul unei luni o sumă egala sau poate chiar mai mare decât salariul de bază.

Un dealer cu experiență într-un cazinou real va încasa peste 4000 de lei doar din salariu, în funcție de numărul de ture muncite într-o lună.

Pe vasele de croazieră salariile sunt mult mai mari, în general aproximativ 2000 de euro (salariu de bază), fiind plătite de firme internaționale care recrutează de pe întreg globul. Aceste contracte sunt în general lungi și pot ajunge până la  9-10 luni.

În concluzie, jobul de crupier nu este atât de ușor cum poate părea la prima vedere, însă salariile din acest domeniu sunt destul de mari.

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX