1. Home »
  2. Despre cazino »
  3. GHID. Drumul spre câștig în cazinoul online

GHID. Drumul spre câștig în cazinoul online

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-18 14:14:00

image GHID. Drumul spre câștig în cazinoul online

Urmează un set de reguli simple pentru a-ți crește șansele de câștig când joci într-un casino online. Cu toții știm că în jocurile de cazinou norocul joacă un rol important, însă la fel de adevărat este că norocul ni-l facem și singuri. Poți învăța strategia optimă pentru Blackjack sau care sunt deciziile corecte în video poker, însă de multe ori diferența între o sesiune pierzătoare și una câștigătoare va fi făcută de alte elemente. Evident, prima regulă este să cunoști foarte bine jocurile la care îți mizezi banii, dar nu este suficient să te rezumi doar la asta. Urmează sfaturile din acest articol și vei fi cu un pas mai aproape de a deveni un jucător câștigător în cazinoul online.

Joacă acum la cazinoul online recomandat cu un pachet de bun venit de 500RON!


1. Alege jocul potrivit în cazinoul online

Așa cum spuneam, primul pas spre câștig este să cunoști bine jocurile la care urmează să-ți riști banii și să te folosești de informațiile culese. Nu ne referim numai la a învăța regulile și strategiile corecte de pariere la fiecare joc în parte, ci și de elemente care țin de șanse de câștig.

Evident, nu toate jocurile de cazinou sunt "egale" în ceea ce privește șansele de câștig și nu ne referim neapărat la diferențele între păcănele și blackjack, ruletă și baccarat sau video poker și video sloturi. Ci și la micile diferențe existente între diferitele verisiuni ale aceluiași joc.

Știm că Blackjack-ul și Video Pokerul sunt jocurile de cazinou în care casa are cel mai mic avantaj - la ambele scade sub 1% dacă e aplicată strategia corectă -  dar nu spune nimeni să alegi să joci Blackjack atunci când tu ești pasionat de păcănele (sloturi) sau ruletă.

Ai doar grijă să alegi cea mai avantajoasă versiune pentru tine. Cel mai bun exemplu e cel oferit de ruletă, unde pe piață există două verisiuni extrem de cunoscute, Ruleta Europeană și Ruleta Americană, ambele fiind în oferta multor cazinouri. Ca jucător ar trebui însă să alegi întodeauna Ruleta Europeană, motivul fiind extrem de simplu: ansele tale de câștig sunt mai mari decât la celelalte versiuni de ruletă.

La Ruleta Europeană avantajul casei este de 2,70%, în timp ce la Ruleta Americană avantajul casei e aproape dublu: 5,26%. Diferența provine din faptul că în ruleta americană apare și dublul 0 (00), ceea ce duce totalul numerelor la 38, față de 37 câte avem la Ruleta Europeană. Diferența nu pare foarte mare la prima vedere, însă pe termen lung o vei resimți în bugetul tot mai "subțire". Vezi diferența între cele doua rulete aici!

Diferențe similare există și la video sloturi, unde în același cazinou poți găsi atât jocuri cu un câștig al jucătorului de 98%, cât și păcănele cu un payout de 94% sau mai puțin. Vorbim deci de cazuri în care avantajul casei este de 2%, respectiv 6%, o diferență care se va face simțită de fiecare dată când vei rula o sumă de bani. Și în video poker există diferențe de payout între diferitele versiuni și e de datoria ta să te informezi asupra lor înainte de a alege unde joci.


2. Nu încerca să dai lovitura peste noapte


Se întâmplă de câteva ori pe an ca un jucător norocos să prindă acel jackpot progresiv la care visăm cu toții și să câștige o sumă care să-i schimbe cu adevărat viața. Vorbim aici de câștiguri de sute de mii sau chiar milioane de euro, acordate de câteva ori pe an. Deci cazuri izolate. Nu spune nimeni că nu ai voie să visezi la acel jackpot unic, însă în mod realist șansele ca acest lucru să se întâmple sunt infime și ar fi stupid să-și construiești întreaga strategie de pariere având acest țel.

De fapt, dacă faci greșeală să îți "propui" să câștigi un jackpot uriaș vei ajunge foarte probabil să încalci toate regulile de bază pentru un jucător care se respectă și îți vei consuma bugetul mai repede decât te-ai aștepta, fără să ai vreo satisfacție.

Dacă chiar îți dorești să faci bani pe termen lung din jocurile de noroc, trebuie să știi că secretul constă în mici victorii și în limitarea pierderilor atunci când norocul nu-și surâde.

Joacă acum la cazinoul online recomandat cu un pachet de bun venit de 500RON!


3. Pariurile eficiente la jocurile de cazinou

Iar pentru a obține acele "mici victorii" este nevoie să alegi și cele mai eficiente pariuri, adică pariurile cu cele mai mari șanse de câștig, care în general au cele mai mici cote.

Sigur, poți să-ți alegi cele mai mari cote în speranța că vei da o lovitură, însă aceste tentative se încheie de cele mai multe ori rău pentru jucător. E tentant să îți alegi un număr la ruletă și să pariezi pe el în speranța că vei câștiga de 36 de ori miza, însă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt sunt de doar 2,7%.

Alege deci în general pariurie "even money", adică cele prin care îți poți dubla miza (cu cotă 2). Chiar dacă profiturile pe termen scurt vor fi mai mici, pe termen lung vei avea șanse mai mari să faci bani.

  • La ruletă mizează în special pe opțiunile cu șanse de aproape 50% de câștig - Roșu/Negru, Par/Impar, 1-18/19-36.
  • La Baccarat alege întoteauna să pariezi pe Bancă, chiar dacă câștigurile au un comision de 5%. Cazinoul are un avantaj de doar 1.06%, aici fiind inclus și comisionul,atunci când pariezi pe bancă. Practic, dacă comisionul de 5% nu ar exista, jucătorul ar fi în avantaj.
  • La Blackjack nu ai de ales pe ce mizezi (întotdeauna vei miza că învingi dealerul), dar e important să joci cu o strategie bine pusă la punct, astfel încăt să ții avantajul casei sub 1%.
  • În video poker alege de fiecare dată când ai posibilitatea să joci cu miza maximă (5 fise în general) astfel încât să îți acorzi cele mai mari șanse.


4. Gestioneaza-ti corect bugetul


De multe ori, mai important decât pe ce mizezi este CUM mizezi și ne referim aici la modul în care reușești să-ți gestionezi bugetul. Lipsa unui control elementar al bugetului reprezintă o eroare întâlnită extrem de des printre jucătorii online și nu numai. Orice jucător serios îți va spune însă că acesta e cel mai important aspect atunci când îți propui să faci o obișnuință din a juca la cazino.

Înainte de a juca într-un cazinou e important să-și construiești un buget sau o "bancă", cu bani de care să nu ai nevoie pentru alte activități. Principala regulă este ca "banca" să-ți permită să treci prin mai multe sesiuni pierzătoare înainte să necesite o realimentare. Apucă-te deci să te joci într-un cazinou online abia atunci când vei avea suficienți bani de care să îți permiți să te dispensezi.

Apoi, fă o regulă din a juca doar un procent anume din respectiva sumă, la fiecare sesiune. Idealul este să poți juca doar 5% sau 10% din suma totală la o sesiune. Astfel, dacă îți propui să joci 100 de lei într-o sesiune, ar trebui să ai o bancă de 2000 sau măcar de 1000 de lei.

În orice caz, ține mine să nu joci niciodată mai mult decât îți permiți și ține cont de bugetul inițial.

Joacă acum la cazinoul online recomandat cu un pachet de bun venit de 500RON!


5. Autocontrolul în cazinoul online

De multe ori va trebui să dai dovadă de autocontrol pentru a nu încălca regula enunțată mai sus. E important să identifici momentele în care trebuie să te oprești într-o sesiune. Nu ne referim doar la situațiile în care ești în pierdere și încerci să recuperezi banii mizând sume mai mari, ci și la cele în care ești în câștig dar nu te poți "rupe" de masa de joc.

De aceea este important să-ți impui anumite limite - de câștig, de pierdere și de timp petrecut în cazinoul online - înainte de începe să joci și ulterior să le respecți fără discuții.

Evident, limita de pierdere ar trebui să fie egală cu bugetul alocat sesiunii de joc respectivă - 5% sau 10%, cum spuneam mai sus.

Limita de timp este extrem de eficientă și în situațiile în care ești în pierdere, dar și în cele în care ești în câștig. Probabil te întrebi de ce ai vrea să te oprești dacă ești într-o serie câștigătoare, dar adevărul e că nicio serie câștigătoare nu va ține la nesfârșit și fără autocontrol riști să transformi o sesiune în care ai fi ieșit pe plus în una pierzătoare.

În cazul limitelor de câștig este ideal să te oprești din jucat imediat ce ai atins un prag prestabilit. Să presupunem că intri la joc cu 200 de lei și cu scopul de a dubla banii. Dacă joci sloturi online, în funcție de miză există posibilitatea să-ți atingi obiectivul și după prima rotire. Ideal ar fi să te oprești, chiar dacă simți că ai putea câștiga și mai mult. Gândește-te ce se va întâmpla dacă vei coborî sub pragul impus inițial (400 de lei) și suma din cont se va apropia de cea inițială. Vei fi tentat cu siguranță să joci în continuare pentru a ajunge din nou la o sumă pe care ai avut-o la un moment dat în cont. Și, astfel, o sesiune în care ai fi putut face un profit de 200 de lei se poate transforma în scurt timp în una în care ai pierdut 200 de lei.

La fel de important este să reușești să UIȚI de banii pierduți și niciodată să nu transformi experiența ta în cazinoul online într-o "cursă" pentru recuperarea lor. Se întâmplă des ca jucători care au câștigat sume importante în cazinoul online să se lovească de serii pierzătoare lungi, iar soluția aleasă pentru recuperarea banilor să fie creșterea mizei și a timpului petrecut la masa de joc. Iar de aici și până la consumarea întregului buget mai e un singur pas.

Ideal e să limitezi pierderile în aceste cazuri, nu să încerci să recuperezi imediat tot ce ai pierdut. Îți poți încerca norocul în altă zi, în care cu siguranță vei gândi mai limpede. Joacă responsabil!


6. Un mare NU: alcoolul și jocurile de noroc


Băuturile alcoolice și cazinourile online nu fac casă bună. OK, nimeni nu spune că nu ai voie să bei o bere sau un pahar de vin atunci când încerci să te relaxezi jucând la masa ta preferată de ruletă, însă învață să spui "stop" atunci când simți că judecata ți-ar putea fi încețoșată de alcool.

În aceste situații poți lua decizii care să-ți afecteze enorm bugetul, prin pariuri mai mari decât de obicei sau prin erori de judecată, de exemplu la masa de blackjack. În plus, poți comite cu o mai mare ușurință erori în ceea ce privește sumele mizate. Nu e greu să pui un 0 în plus sau la ruletă să mizezi pe alte numere decât cele dorite, din neatenție.

Joacă acum la cazinoul online recomandat cu un pachet de bun venit de 500RON!


7. Nu uita de ce ai început să joci

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da e însă acela de a nu uita să te distrezi atunci când joci în cazinoul online. Jocurile de cazinou ar trebui să rămână în primul rând un hobby și eventual o sursă prin care să-ți rotunjești veniturile, dar nu mai mult. Dacă simți că entuziasmul te-a părăsit și jocurile în sine nu reușesc să te bucure, atunci fără îndoială cea mai bună decizie ar fi să iei o scurtă pauză.

Nu îți face un țel din a câștiga sume fabubloase pentru că așa vei ajunge cu siguranță in situația de a juca mai mult decât ar trebui și riști să transformi distracția într-un obicei dăunător din toate punctele de vedere.

Dacă te simți pregătit să-ți încerci norocul într-un cazinou online, citește și sfaturile noastre pentru următoarele jocuri:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX