1. Home »
  2. Despre cazino »
  3. Tehnologia Blockchain în viitorul industriei cazinourilor - Concept, previziuni și posibilități

Tehnologia Blockchain în viitorul industriei cazinourilor - Concept, previziuni și posibilități

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-18 14:26:00

image Tehnologia Blockchain în viitorul industriei cazinourilor - Concept, previziuni și posibilități

Lumea din jurul nostru se schimbă continuu, iar în ultimii ani, procesul de evoluție a început să fie tot mai rapid. Ținând cont de rata dezvoltării tehnologice și de viteza de integrare a acesteia în activitățile de zi cu zi, se aduc multe modificări inclusiv în industria jocurilor de noroc. Acest lucru este necesar pentru ca operatorii să se adapteze tendințelor și nevoilor pe care le au gamblerii. 

Unul dintre update-urile care se află pe lista integrărilor din viitorul apropiat în iGaming este legat de criptomonede și tehnologia Blockchain. Cele două sunt strâns legate, iar în acest articol ai mai multe detalii despre cum se preconizează că vor fi completate actualele opțiuni de plată, din punct de vedere al conceptului Blockchain.

Joacă acum la unul din cazinourile online licențiate cu un bonus atractiv de bun venit!

Ce este tehnologia Blockchain?

Poate că ai auzit de acest termen, dar nu ai înțeles exact despre ce este vorba și de ce este un subiect atât de dezbătut. Blockchain este un sistem prin care se ține evidența unor tranzacții realizate cu criptomonede, fiind înregistrate toate intrările și ieșirile din conturile prin care acestea au fost mutate. Prin această tehnologie se poate urmări istoricul unei unități cripto, văzându-se unde, când și de cine a fost folosită aceasta. 

Întregul proces de transfer este foarte sigur, este înregistrat într-o rețea securizată și protejată cibernetic prin mai multe sisteme de algoritmi complecși, pentru a se evita posibilitatea de a fi spart de un hacker. Prin tehnologia Blockchain se folosește un network tip peer-to-peer, așa cum este menționat, de exemplu, că este și cazul convorbirilor de pe WhatsApp. Până în momentul de față, se consideră că aceasta este cea mai sigură modalitate de blocare a persoanelor neavizate să urmărească o conversație, ori în cazul de față, a tranzacțiilor. 

Care sunt avantajele de a folosi tehnologia Blockchain?

După cum probabil bănuiești deja din prezentarea de mai sus, principalul beneficiu pe care îl aduce folosirea tehnologiei Blockchain este nivelul ridicat al securității. Acesta este un plus extrem de mare, în mod special datorită faptului că metodele de plată ceva mai clasice, sunt supuse zilnic unor riscuri. Pe cât de mult a evoluat tehnologia și pe cât de bine s-au protejat băncile, ori sistemele de plată alternative, niciuna nu este mai sigură ca tehnologia Blockchain. 

De ce? Răspunsul este destul de simplu. Fiecare transfer se face prin autorizația dată de cele două entități, cel care dă și cel care primește. Unitățile monetare sunt urmărite și poartă cu ele un istoric detaliat asupra tranzacțiilor în care au fost folosite. Schimbul este finalizat folosindu-se o cheie privată pe care o are doar posesorul contului către care se face transferul. Cel puțin până în prezent, nu există niciun semn că ea se poate copia, iar teoria exclude complet acest scenariu. 
 
Principalele plusuri sunt, așadar, gradul de protecție, dar și faptul că tehnologia Blockchain este singura prin care se pot face plăți cu criptomonede. De asemenea, nu poate fi ignorat că este simplu și rapid să realizezi un transfer, fără să mai aștepți aprobări sau zile lucrătoare pentru ca unitățile să fie date sau primite. Încă un plus este că nu există niciun cost suplimentar sub formă de taxă pe care să îl oprească vreo instituție, parte terță, pe post de comision. 

Care sunt șansele de a folosi tehnologia Blockchain în cadrul cazinourilor online?

În primul rând, este nevoie de un update major al platformelor operatorilor, pentru ca ele să suporte folosirea criptomonedelor. Așa cum pare tendința generală, destul de curând va fi nevoie de integrarea tehnologiei Blockchain de către cazinourile online, pentru că va fi o cerere a pieței. 

În al doilea rând, pentru a se întâmpla asta, este nevoie ca o proporție mai mare de gambleri să folosească și să solicite această opțiune. Așadar, se pare că va mai dura puțin, dar operatorii ar trebui să se pregătească, pentru că integrarea tehnolgiei Blockchain poate să dureze ceva mai mult decât ar părea în teorie.

Momentan nu se știe când va fi inclusă această opțiune pentru jucătorii la cazino, în mod special când vorbim de agențiile din online-ul românesc. Însă, în viitorul destul de apropiat, ar trebui să își facă apariția pe lista metodelor virtuale de plată.

Joacă acum la unul din cazinourile online licențiate cu un bonus atractiv de bun venit!

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX