1. Home »
 2. Despre cazino »
 3. 10 statistici amuzante despre istoria jocurilor de cazino!

10 statistici amuzante despre istoria jocurilor de cazino!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-18 14:25:00

image 10 statistici amuzante despre istoria jocurilor de cazino!

În cele ce urmează mi-am propus să prezint 10 statistici interesante despre istoria jocurilor de cazino, multe din ele fiind destul de amuzante. Dacă mai cunoști și altele, nu ezita să dai un reply mai jos.

JOACĂ LA CAZINOUL ONLINE RECOMANDAT DE PARIURIX.COM!

 1. Jocul de zaruri a fost inventat de civilizațiile antice, care făceau zarurile din oase de animale. Primele dovezi în acest sens datează din urmă cu aproximativ 5,000 de ani. Totuși, și în zilele noastre se găsesc de cumpărat zaruri din oase pe eBay și Amazon :)

 2. În secolul 17, în încercarea de a inventa o mașină cu mișcare perpetuă (deci ceva ce sună complicat și științific), Blasé Pascal a ajuns să inventeze din greșeală jocul de ruletă, care este și în zilele noastre unul dintre cele mai importante jocuri de noroc din lume. Asta da diferență între proiect și rezultatul final :)

 3. Oricine a auzit de Aristotel, unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei Antice. El e cunoscut ca un mare clasic al filozofiei universale, ca fondator al școlii peripatetice și așa mai departe. Însă în timpul liber el a făcut și un studiu complex despre cum se trișează la jocul de zaruri. Cică el încerca doar să explice cum pot fi manipulate probabilitățile la zaruri, dar cine îl crede?

 4. Jocul de keno datează din Dinastia Han chineză (din jurul anilor 205 - 187 I.H). Acea loterie a fost inventată cu scopul de a a ajuta financiar la construcția Marelui Zid Chinezesc. E clar că ideea a avut mare succes din moment ce a ieșit ditai zidul. Trump ar vrea sa faca un astfel de zid și momentan nu poate, probabil nu și-a căutat sursa de finanțare unde trebuie :)

 5. Henry VIII, rege al Marii Britanii între 1509 și 1547, a reușit performanța de a pierde clopotele bisericii St. Paul la un joc de zaruri! 

 6. Compania Fedex, una dintre cele mai importante firme de curierat la nivel mondial, a fost la un pas de faliment în 1974 când a rămas cu doar 5,000$ în conturi. Frederick W. Smith, fondatorul companiei, a luat acei bani și s-a dus cu ei în Las Vegas pentru a îi juca la blackjack. El i-a transformat în 32,000$, suficient pentru ca firma sa să mai supraviețuiască o săptămână. În acea săptămână un investitor privat, impresionat de eforturile disperate ale lui Smith, a decis să vină în ajutorul companiei investind suma de 11 milioane de dolari. Atunci a avut loc declicul iar compania și-a revenit spectaculos, fiind în zilele noastre super cunoscută la nivel mondial. Acum ea valorează zeci de miliarde de dolari, și totul a început de la un joc de blackjack! Avem și un articol mai detaliat despre această poveste ce poate fi accesat AICI.

 7. Sandwich-ul a fost inventat de către John Montagu, 4th Earl of Sandwich. Pentru că acesta nu vroia să părăsească masa de joc de la casino pentru a mânca, el a reușit să găsească soluția perfectă pentru a putea face ambele lucruri simultan.

 8. Poate te gândești că primul aparat de păcănele din istorie a avut un debut glorios. Nu e chiar așa. Primul aparat se numea ”Liberty Bell” și a fost inventat de Charles Fey în 1895 cu scopul de a fi amplasat în service-ul lui auto pentru ca clienții să aibă o ocupație cât timp li se repară mașina. Nici nu se gândea Charles Fey că invenția sa va deveni atât de populară la nivel mondial încât sălile de jocuri din întreaga lume se vor bate să o cumpere.

 9. Poate sună a glumă proastă, dar cazinourile din Las Vegas au profitat la maxim de testarea bombelor atomice după 1950. În 1951 Departamentul de Energie al Statelor Unite a detonat peste 1,000 de bombe de test la doar vreo 100 de km nord-vest de Las Vegas. Era un spectacol destul de înfricoșător care transforma noaptea în zi și care lăsa în urmă nori înspăimântători de fum. Dar cazinourile din Las Vegas s-au folosit de acest spectacol horror pentru a promova și mai mult serviciile lor. Ele încurajau jucătorii să vină să își încerce norocul la masa de joc în timp ce urmăreau pe geam ”spectacolul”. Mai mult decât atât, ofereau în mod gratuit cocktailuri ”atomic” și au organizat chiar și un concurs de frumusețe ”"Miss Atomic Energy"”.

 10. Deși Monaco este unul din cele mai importante locuri de pe planetă când vine vorba de cazinouri și gambling, locuitorii din acest oraș-stat nu au voie să joace în cazinourile locale!

JOACĂ LA CAZINOUL ONLINE RECOMANDAT DE PARIURIX.COM!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX