1. Home »
  2. Blackjack »
  3. Mâini dificile în Blackjack. Cum să le joci pentru a-ți crește șansele de câștig

Mâini dificile în Blackjack. Cum să le joci pentru a-ți crește șansele de câștig

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-08-23 10:15:00

image Mâini dificile în Blackjack. Cum să le joci pentru a-ți crește șansele de câștig

Jucătorii de Blackjack știu că doar cu o strategie optimă de pariere poți avea o șansă în acest joc de cazino, însă chiar și cei mai experimentați comit erori la masa de joc.

Joacă blackjack online în cazinoul recomandat cu un bonus atractiv!

Dincolo de situațiile prezentate în orice ghid de pariere la blackjack, există momente în care jucătorul e pus într-o situație dificilă după ce își vede cele două cărți și cartea vizibilă a dealerului. Am identificat în acest articol cinci mâini problematice în jocul de blackjack online și modul corect în care trebuie să le joci. Evident, "regulile" prezentate mai jos se vor dovedi valabile doar pe termen lung.


Mâini problematice în Blackjack

  • 1. Jucător: A7 sau alt soft 18 Vs Dealer: 9

Dacă te gândești că modul corect de a juca această mână e să nu mai ceri nicio carte (stand), trebuie să-ți scoți rapid din cap această idee. Mulți jucători consideră că 18 reprezintă o mână suficient de bună în  Blackjack și preferă să aleagă opțiunea stand și să aștepte să vadă cum decurge mâna dealerului. Evident, dacă am vorbi despre un hard 18, decizia de a cere încă o carte ar fi sinucigașă, însă în cazul unui soft18 (A7, A34, etc) lucrurile nu stau chiar așa.

Din punct de vedere matematic e dovedit că ai ieși în pierdere dacă ai primi de 18 la fiecare mână jucată, iar când dealerul are deja un 9, șansele să pierzi mâna cresc simțitor. Mai exact, de fiecare dată când vei avea un A7 (sau alt soft 18) împotriva unui 9 arătat de dealer, vei câștiga 8 din 20 de mâini. Dacă decizi să mai ceri cărți (hit) până când ajungi la a) un hard 17, b) soft 19 sau c) ești bust (depășești 21), vei câștiga 9 din 20 de mâni.

Ține deci minte că în blackjack un 18 nu reprezintă o mână suficient de bună și dacă ai un soft 18 este corect să mai ceri cel puțin o carte, de fiecare dată.

  • 2. Jucător: 10,2 sau alt 12 Vs Dealer: 3

Faptul că dealerul arată o carte mică te poate încuraja să decizi să te oprești la 12, în speranța că el va fi bust și vei câștiga oricum. De fapt mulți fac o regulă să acționeze așa când au o mână cu un total între 12 și 16, iar cartea vizibilă a dealerului e una foarte mică.

black-12.jpg

Totuși, matematica ne oferă două motive puternice pentru care, în acest caz particular, decizia corectă e să mai ceri o carte. OK, se va întâmpla destul de des să fii bust, însă de mai multe ori vei primi o carte care să te ajute. De ce? Șansele să prinzi o carte cu valoarea de 10 (10, J, Q, K, A), care să-ți ducă totalul peste 21, sunt de 30,7%, ceea ce înseamnă că ai șanse de peste 69% să prinzi o carte care să te țină în viață.  În plus, din totalul opțiunilor, în 38,4% din cazuri vei prinde un 5, 6, 7, 8 sau 9, ceea ce îți va oferi o mână decentă, între 17 și 21.

Al doilea motiv e că 3-ul arătat de dealer nu reprezintă o carte chiar așa proastă (cum ar fi de exemplu un 4 sau un 5), riscurile sale de a depăși 21 (bust) fiind mai mici.

Astfel, din punct de vedere matemetic e corect să mai ceri o carte de fiecare dată când ești în situația 12 vs 3.

  • 3. Jucător: 6,10 sau alt hard 16 Vs Dealer:10

Trebuie spus de la început că în această mână pleci deja cu șansa a doua și te vei "lovi" de această situație în aproximativ 3% din mânile de blackjack jucate. De multe ori, indifierent de hotărârea luată de tine, vei sfârși prin a pierde această mână, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la ea. De aceea trebuie să fii atent dacă cazinoul îți oferă opțiunea "surrender", prin care te poți retrage din mână plătind doar 50% din pariul inițial. Aceasta ar fi decizia corectă, în condițiile în care șansele tale de a câștiga mâna sunt de sub 50%.

Totuși, puține cazinouri oferă această opțiune și te vezi pus in situația de a lua o decizie: hit sau stand. Cele mai mari șanse să câștigi sunt să alegi opțiunea hit, în speranța că vei prinde o carte mică (2-5), care să îți ofere măcar o șansă să câștigi. Chiar dacă sunt șanse mari să fii bust după ce mai ceri o carte, decizia e corectă din punct de vedere matematic. Singura situație în care nu vei mai cere o carte e aceea în care hard 16-le tău e deja compus din mai multe cărți mici, ceea ce înseamnă că ai șanse și mai mici să prinzi încă o carte între 2 și 5.

blackjack-oriunde.png

  • 4. Jucător:8,8 vs Dealer:10

Discutăm ca și în cazul precente tot de un hard 16, cu o diferență majoră. Ok, spusele de mai sus rămân valabile: un 16 vs 10 reprezintă probabil cea mai proastă mână pe care o poți juca în blackjack și șansele tale de câștig sunt de apriximativ 23%, dar în momentul în care vorbim despre o pereche de optari, ai o mică șansă. Mulți jucători se gândesc că nu are sens să mai împartă (split) optarii, pentru a nu pierde de două ori pariul inițial, însă trebuie să știi că atunci când ai un 8 vs 10, șansele de câștig sunt apropiate de 40% (mai exact 38%, deci mult peste procentul inițial de 23%).

Trebuie spus că, deși șansele cresc simțitor, ele rămân mult sub 50%, deci pe termen lung vei ieși în pierdere. Totuși, dacă te decizi să continui cu o mână de genul 8,8 vs 10, atunci măcar alege opțiunea split și nu hit.

  • 5. Jucător: 9,9 Vs Dealer:9

Avem o nouă situație cu o pereche împotriva unei cărți decente a dealerului. În mod normal vei împărți nouarii de fiecare dată când dealerul va arăta o carte mai mică, însă cum procedezi în acest caz? Revenim la primul exemplu, unde spuneam că șansele de câștig în situațiile 18 vs 9 sunt de aproximativ 40% (8 din 20).

Alegi opțiunea split sau nu pentru o pereche de nouari? Răspunsul corect de "Da" și e oferit tot de matematică, deoarece șansele de a câștiga când ai o mână de genul 9 vs 9 sunt de 47,5% (vei câștiga în medie 9,5 mâini din 20).

În rubrica casino online de pe pariurix.com poți găsi sfaturi și strategii de pariere prin care îți poți crește considerabil șansele de câștig, iar dacă îți deschizi astăzi cont prin site-ul nostru la unul din cazinourile licențiate în România, vei beneficia de cel mai bun bonus de bun venit de pe piață.

Joacă blackjack online în cazinoul recomandat cu un bonus atractiv!

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX