1. Home »
  2. Blackjack »
  3. Cartea dealerului în Blackjack - cât e de importantă și cum îți influențează șansele de câștig

Cartea dealerului în Blackjack - cât e de importantă și cum îți influențează șansele de câștig

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-08-23 10:16:00

image Cartea dealerului în Blackjack - cât e de importantă și cum îți influențează șansele de câștig

Află cât de importantă este cartea vizibilă a dealerului în jocul de blackjack online, cum îți modifică șansele de câștig și învață cum trebuie să reacționezi în funcție de fiecare situație.

Blackjack-ul e unul din puținele jocuri de cazino în care ai posibilitatea să influențezi șansele de câștig prin deciziile luate, însă nu toți jucătorii iau în calcul toate elementele necesare unei decizii corecte.

Scopul de bază în acest joc este să faci o mână mai bună decât a crupierului, fără să depășești 21, iar mulți jucători se concentrează doar pe atingerea unui total cât mai aproape de această sumă (21), ceea ce e total greșit.

Cartea arătată de dealer în jocul de blackjack este uneori mai importantă decât cele primite de tine în momentul împărțirii și doar dacă îți vei baza deciziile și pe valoarea acesteia poți spera să devii un jucător eficient de blackjack.


Cum îți influențează cartea dealerului în blackjack șansele de câștig

Din tabelul de mai jos vei înțelege mai bine în ce măsură trebuie să-ți influențeze decizia cartea arătată de crupier. În funcție de cartea arătată vei ști ce șanse are dealerul să fie bust în mâna respectivă sau ce avantaj ai.

Cartea arătată de dealer De câte ori dealerul va fi BUST Avantajul tău
2 35,30% 9,8%
3 37,56% 13,4%
4 40,28% 18%
5 42,89% 23,2%
6 42,28% 23,9%
7 25,99% 14,3%
8 23,86% 5,4%
9 23,34% -4,3%
10, J, Q, K 21,42% -16,9%
A 11,65% -16,0%


Analizănd cifrele de mai sus, nu trebuie să fii vreun expert ca să realizezi că situațiile ideale sunt cele în care dealerul arată o carte între 3 și 6 sau că vei fi pus într-o situație foarte grea atunci când dealerul arată o carte între 10 și A.

Cea mai bună carte pe care dealerul ti-o poate arăta este 5-ul, în acest caz șanse să depășească 21 (bust) sau să facă o mână mai slabă decât a ta fiind extrem de mari. Dacă dealerul arată 7, 8 sau 9 situația e oarecum echilibrată.

POȚI JUCA BLACKJACK ONLINE LA ACESTE CAZINOURI RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!


Decizia corectă în funcție de cartea arătată de dealer

  • Dealerul arată un 2

Ai un mic  avantaj și ar trebui să profiți de acest moment. Totuși, șansele ca dealerul să fie bust sunt mai mici, acesta având 10% șanse să prindă două cărți cu un total de 20 (prin care ar ajunge la 20).

În acest caz e corect să mai ceri o carte (hit) cu un 9 și să nu dublezi, așa cum fac mulți juctori. Vei cere o carte când ai 12 sau mai puțin și te vei opri (stand) când totalul cârților tale depășește 13.

black-3.jpg

  • Dealerul arată un 3

Dealerul are aproape 40% șanse să fie bust și ar fi o decizie inteligentă să dublezi cu un 9, 10 sau 11. Dacă ai mai puțin de 8 sau 12 alege opțiunea hit și oprește-te când ai peste 13.

  • Dealerul arată 4, 5 sau 6

Cum am spus deja, acestea sunt cele mai proaste cărți pe care le poate primi dealerul și scopul tău principal în acest caz e să nu fii bust.
Vei urma astfel regulile expuse mai sus (când dealerul arată un 3), având șanse și mai mari să câștigi mâna.

black-2.jpg

  • Dealerul arată 7, 8 sau 9

Situația ta se complică puțin, însă chiar și așa ai șanse reale de câștig. În aceste situații dealerul are șanse foarte mari să facă o mână de 17 sau mai bună, caz în care și tu trebuie să-ți asumi mai multe riscuri pentru a ajunge la o mână care să aibă șanse de câștig.

În mod evident, situația ta va fi ușurată dacă ai deja o mână cu totalul 10 sau 11, însă mai des te vei lovi de mâini mai slabe.

Ține minte să ceri cărți inclusiv la 16 și să te oprești doar când depășești 17. Riscul să fii bust va fi mai mare, însă e un risc asumat în condițiile în care șansele să pierzi mâna cu un total sub 16 sunt foarte mari.

  • Dealerul arată o carte cu valoarea 10 (10,J,Q,K).

În 7,69% din cazuri crupierul va face un Blackjack (21), iar în alte 30,7% din cazuri va prinde o a doua carte cu valoare 10, pentru un total de 20 care îl va pune într-o poziție extrem de bună. Astfel, și în aceste situații îți vei asuma riscuri și vei cere cărți până vei depăși 17 hard.  Trebuie să știi însă că oricât de bine vei juca, fără puțin noroc vei pierde această mână de mai multe ori decât o vei câștiga.

k-vs-9.jpg

  • Dealerul arată un A

Privește din nou tabelul de mai sus și vei înțelege de ce acesta e unul dintre cele mai proaste scenarii pentru tine. Dealerul riscă cel mai puțin să fie bust (11,65%) și în plus are șanse de peste 30% să prindă direct un Blackjack. În această situație singura ta șansă e să joci "agresiv" și să ceri cărți până când depășești 17 sau ești bust, Chiar și cu un total 18, de exemplu, șansele tale să câștigi mâna vor rămâne foarte mici.

În rubrica casino online de pe pariurix.com poți găsi sfaturi și strategii de pariere prin care îți poți crește considerabil șansele de câștig.

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX