1. Home »
  2. Blackjack »
  3. Când dublezi la Blackjack online. Opțiunea care îți poate crește eficiența când o folosești corect

Când dublezi la Blackjack online. Opțiunea care îți poate crește eficiența când o folosești corect

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-08-23 10:15:00

image Când dublezi la Blackjack online. Opțiunea care îți poate crește eficiența când o folosești corect

Crește-ți șansele de câștig când joci blackjack online urmând cele mai bune sfaturi oferite de pariurix.com. Opțiunea "Dublare" este una dintre cele mai folosite în jocul de Blackjack, însă de multe ori începătorii greșesc dublând mâini aparent bune, în care șansele lor de câștig sunt de fapt mici sau în care dublarea pariului reprezintă o eroare din punct de vedere matematic. Folosită corect însă, optiunea de a dubla pariul îți poate rotunji veniturile și poate transforma o sesiune bună în una cu adevărat memorabilă în ceea ce privește câștigurile.

Joacă blackjack online chiar acum și încasează un bonus atractiv de bun venit!


Ce înseamnă funcția de dublare la blackjack?

Practic, în momentul în care folosești funcția "Dublare", decizi să mai ceri o carte plasând un nou pariu egal cu miza inițială și având obligația să nu mai ceri o altă carte indiferent de totalul obținut. Să spunem că ai mizat 10 lei și ai prins 11 din primele două cărți (8, 3). Dacă decizi să dublezi, vei paria înca 10 lei și vei mai primi o carte. Presupunând că următoarea carte e 2, deci ai un total de 13, vei fi obligat să rămâi în această poziție.  Dacă ai fi cerut o carte fără să dublezi, aveai posibilitatea să mai ceri cărți până atingeai sau depășeai 21 sau decideai să te oprești.

  • Atenție la reguli! Vei întâlni funcția dublare la toate jocurile de Blackjack, însă anumite cazinouri nu-ți vor permite să o folosești după de decizi să împarți (split) o pereche. Te sfătuim deci să citești cu atenție regulile sau înainte să începi să mizezi.

Care sunt însă situațiile în care opțiunea dublare este eficientă și când e mai bine să ceri o carte fără a-ți asuma riscuri suplimentare?

 

Strategia corectă pentru dublare la Blackjack online

Vom împărți mâinile în care poți lua în calcul dublarea în două categorii: mâini Soft (care conțin un A) și mâini Hard (care nu conțin un A).

În Blackjack, numim mână soft orice mână conține un as (A), adica singura carte care poate avea două valori (1 sau 11).  Nu se întâmplă foarte des să fii pus în situația de a dubla cu o mână Soft, însă sunt câteva cazuri în care această decizie se poate dovedi profitabilă pentru tine.

Dacă ai un A, plus o carte între 2 și 5 (deci un soft 12, 13, 14, 15 sau 16), e corect să dublezi în cazul în care cartea vizibilă a dealerului este 4, 5 sau 6. De asemenea, dublează dacă ai un A plus un 6 sau un 7, dacă dealerul are o carte între 3 și 6. Nu vei câștiga de fiecare dată, dar pe termen lung decizia de a dubla se va dovedi profitabilă.

POȚI JUCA BLACKJACK ONLINE LA ACESTE CAZINOURI RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

În cazul mâinilor "Hard" (care nu conțin un A), decizia de a dubla e mai ușor de luat, iar situațiile sunt destul de clare. Ține în primul rând minte să iei în calcul această opțiune doar când ai un total de 9, 10 sau 11, țelul fiind să prinzi o carte cu valoare de 10 (sau un A în cazul în care ai 9 sau 10). Evident, nu vei dubla de fiecare dată când ai 9, 10 sau 11, ci vei lua această decizie în funcție de cartea arătată de crupier.

În cazul în care totalul primelor două cărți primite e de 11, vei dubla de fiecare dată, cu o singură excepție: când dealerul arată un A, deci are șanse să realizeze un blackjack.
Dacă mâna ta are un total de 10, vei dubla doar atunci când dealerul va arăta o carte mai mică de 10 (între 2 și 9). În aceste situații, dacă prinzi un A sau încă o carte de 10 ești aproape sigur de victorie, în condițiile în care dealerul te poate cel mult egala cerând o singură carte (dacă are 9 și prinde un A) sau te poate învinge doar cu foarte mult noroc.

Dacă ai în mână 9 situația se complică puțin, dar în continuare decizia de a dubla se poate dovedi profitabilă. Fă-o însă numai atunci când dealerul îți arată un 3, 4, 5 sau 6. Mulți începători sunt tentați să dubleze și atunci când dealerul arată un 2, 7 sau 8, urmând strategia din cazul în care ar avea 10 ca mână de început, însă pe termen lung decizia de dublare te va costa.

Pe scurt. Când dublezi (double down) în Blackjack online

  • Dacă ai 11, de fiecare dată, mai puțin când dealerul are A
  • Dacă ai 10, de fiecare dată, mai puțin când dealerul are 10 sau A
  • Dacă ai 9, de fiecare dată când dealerul are 3, 4, 5 sau 6

Ține minte că în Blackjack deciziile tale influențează enorm șansele de câștig și le poți crește consistent numai dacă ai o strategie corectă.

În rubrica casino online de pe pariurix.com poți găsi sfaturi și strategii de pariere prin care îți poți crește considerabil șansele de câștig.

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX