1. Home »
  2. Blackjack »
  3. Te-ai săturat de Blackjack? Încearcă Pontoon online, jocul de cazino în care poți învinge dealerul și cu o mână "mai mică" decât a sa

Te-ai săturat de Blackjack? Încearcă Pontoon online, jocul de cazino în care poți învinge dealerul și cu o mână "mai mică" decât a sa

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-08-23 10:13:00

image Te-ai săturat de Blackjack? Încearcă Pontoon online, jocul de cazino în care poți învinge dealerul și cu o mână "mai mică" decât a sa

Pontoon online este un joc similar cu Blackjack-ul, care a devenit recent disponibil și în cazinourile online licențiate din România. Află cum se joacă Pontoon, cum se diferențiază de Blackjack și care sunt mâinile câștigătoare în acest joc cu o popularitate în creștere.

Joacă chiar acum Pontoon sau Blackjack la unul din cazinourile recomandate cu un bonus atractiv de bun venit!

În ce constă jocul de Pontoon?

Exact ca în cazul Blackjack-ului, în Pontoon țelul jucătorului este să învingă dealerul cu o mână în care valoarea cărților primite totalizează 21 sau cu o sumă cât mai apropiată de 21 (dar nu mai mare) și mai mare decât dealerul. La Pontoon ai însă varianta de a câștiga și dacă nu obții un total mai mare decât dealerul, dar vom intra mai mult în detalii la momentul oportun.

Structura jocului e similară cu cea a Blackjack-ului, în sensul că, după ce plasezi miza inițială, tu și dealerul primiți înițial câte două cărți și apoi vine momentul să iei o decizie, având la dispoziție o serie de opțiuni. O diferență importantă e că, în cazul Pontoon-ului, nu ai acces la una din cărțile crupierului și ești nevoit să iei decizii în funcție doar de cele două cărți primite de tine.

 

Opțiunile jucătorului în Pontoon - diferențe și similitudini cu Blackjack-ul

De menționat că, dacă tu sau dealerul realizați un "Pontoon" din primele două cărți (un total de 21), jocul are deja un câștigător. În caz contrar, ai la dispoziție următoarele opțiuni pentru a continua jocul.

  • Stick - echivalenul "Stand"-ului din Blackjack - În acest caz jucătorul optează să nu mai primească nicio altă carte, cu mențiunea că în jocul de Pontoon nu poți da "stick" dacă totalul cărților deținute nu depășește 14. Aceasta e o mare diferență față de Blackjack, unde poți folosi opțiunea stand în orice moment, în speranța că dealerul va depăși 21.
  • Twist - echivalentul "Hit"-ului din Blackjack - Ai această opțiune atâta timp cât suma cărților tale nu depășește 20 și dacă ai mai puțin de 5 cărți în mână
  • Cumpărare (dublare / buy) - ceri încă o carte și în același timp dublezi miza inițială. Ai acces la această opțiune atâta timp căt ai mai puțin de 5 cărți în mână și, spre deosebire de Blackjack, după ce apeși butonul dublare, ai posibilitatea de a mai cere o altă carte (Twist).
  • Split - exact ca în jocul de Blackjack, poți opta să împarți cărțile de aceeași valoare în mâini separate, moment în care pariul inițial e dublat. Ulterior, fiecare mână e tratată separat și ai acces la toate opțiunile enumerate mai sus

În jocul de Pontoon, crupierul trebuie să mai ceară o carte (Twist) dacă totalul său nu depășește 16 sau "soft 17" (ex. A+6) și să se oprească (Stick) la un "hard 17" (cărți care să totalizeze 17 fără ca printre ele să se numere și un as).

pont2.jpg

 

Puterea mâinilor în Pontoon și cum sunt plătite

Înainte de a intra în detalii privind puterea mâinilor și cum sunt plătite acestea, trebuie să specificăm un detaliu foarte important. În Pontoon, crupierul e declarat câștigător în cazul egalităților. De exemplu, dacă ai în mână cărțile K, 9 (total de 19), iar dealerul arată o mână de genul 10, 6, 3 (total tot de 19), miza inițială e câștigată de dealer.

  • "Pontoon" - orice mână care conține un A și o carte cu valoare de 10 (10, J, Q, K). Echivalentul "Blackjack"-ului îți aduce instantaneu "victoria" în Pontoon și se plătește 2 la 1, adică de 3 ori miza inițială. Atenție însă, dacă și dealerul are tot un "Pontoon", atunci cărțile sale vor fi întoarse automat și va câștiga mâna, datorită regulii enunțate mai sus. Mâinile sunt egale ca valoare, iar în toate cazurile de "egalitate" (tie) crupierul are câștig de cauză.
  • 5 card trick (trad. truc cu 5 cărți) sau un "Charlie" - denumim așa orice mână formată din 5 cărți care adunate nu depășesc 21. În acest caz totaul mânii nici nu mai contează, iar jucătorul e declarat câștigător cu o singură excepție: și dealerul să reușească un 5 card trick. Totuși, de fiecare dată când vei câștiga mâna cu un "5 card trick", acesta va fi plătit 2 la 1 (de trei ori miza), în timp ce dealerul câștigă doar miza ta.

pnt4.jpg

Vei înțelege mai bine cum e tratat 5 card trick-ul din exemplele următoare:

1. Ai 5 cărți cu un total de 17 (2,2,3,A,9), iar dealerul face 20 din primele două cărți (J,K). Tu vei câștiga mâna, iar la un pariu total de 15 lei vei încasa 45 de lei.
2. Ai 3 cărți cu un total de 21 (K, 2, 9), iar dealerul obține un total de 15 din 5 cărți (2,3,4,A,5). Nu numai că acesta nu mai e obligat să ceară încă o carte, dar și câștigă mâna (suma mizată de jucător).
3.  Ai 5 cărți cu un total de 17 (2,2,3,A,9), iar dealerul 5 cărți ce însumează împreună 15 (2,3,4,A,5). Și în acest caz dealerul e declarat câștigător, deoarece în cazul "Charlie"-ului totalul mânii nu contează, deci cele două mâni sunt practic egale, caz în care dealerul câștigă, conform regulamentului.

Aceste situații nu ar trebui să te sperie tocmai datorită payout-ului. De fiecare dată când câștigi cu un "Pontoon" sau un "Charlie" încasezi de trei ori suma mizată, iar dacă dealerul face aceste mâini pierzi doar miza totală.

Orice altă mână câștigătoare din Pontoon (ex. 20 vs 18, 16 vs bust, etc.) se plătește în raport 1 la 1 (de două ori suma mizată).

În România, jocul Pontoon poate fi găsit în mai multe cazinouri online, iar prin pariurix.com poți obține și un bonus consistent dacă își deschizi acum un cont la acest casino licențiat.

În scurt timp, în această rubrică vei putea citi o analiză amănunțită unde îți vom oferi cele mai bune strategii de pariere în Pontoon online, pentru minimalizarea avantajului cazinoului.

Joacă chiar acum Pontoon sau Blackjack la unul din cazinourile recomandate cu un bonus atractiv de bun venit!

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX