1. Home »
 2. Blackjack »
 3. 25 de statistici și informații interesante despre blackjack online

25 de statistici și informații interesante despre blackjack online

PariuriX
PariuriX

2023-08-23 10:14:00

image 25 de statistici și informații interesante despre blackjack online

Descoperă 25 de statistici și informații interesante despre blackjack online pe care sigur nu le știai! Blackjack este fără îndoială unul dintre cele mai populare jocuri de masă din întreaga lume, dar sunt convins că sunt multe lucruri despre acest joc de cărți pe care nu le știai. De aceea în cele ce urmează îți voi prezenta 25 de statistici și informații interesante atât despre blackjack online cât și blackjack offline. 

JOACĂ BLACKJACK LA CAZINOUL RECOMANDAT DE PARIURIX!

Dacă vrei să înveți regulile jocului de blackjack, atunci îți recomand articolul: ”Blackjack online - reguli de joc, exemple și cazinouri online la care putem juca în legalitate!”. Aici poți vedea și la ce cazinouri de pe internet te poți juca blackjack în legalitate.  


Statistici și informații istorice și geografice despre blackjack

 1. Jocul de blackjack a apărut în secolul al 17-lea în Franța și era cunoscut sub numele de "vingt-et-un" (douăzeci și unu). 
 2. Numele de ”blackjack” a fost adoptat abia în 1920, deci după aproximativ trei secole de la  invenția jocului. 
 3. Aproape orice persoană a auzit de ”Don Quijote”, dar puțini știu că aceasta este cartea în care s-a vorbit pentru prima dată despre jocul de blackjack. 
 4. Napoleon Bonaparte a fost unul din cei mai mari fani ai jocului de blackjack, el jucându-se foarte mult în special după ce a fost exilat în Elba. 
 5. Jocul de blackjack este popular în întreaga lume, motiv pentru care în aproximativ 140 de țări găsim cel puțin câte un cazino care să ofere acest joc de cărți. 
 6. Jocul de blackjack a fost banat în Statele Unite la începutul secolului al 19-lea și a fost permis din nou abia atunci când au început să apară cazinourile importante din Las Vegas. 
 7. Primul joc de blackjack online a fost lansat în 1996, odată cu apariția primului cazino online. 
 8. În anul 2000 a apărut ”Continuous Shuffling Machine” (CSM), un aparat folosit și în ziua de astăzi atât la jocurile de blackjack de pe internet cât și la cele din marile cazinouri din lume. Acesta amestecă automat cărțile, astfel încât dealerul nu mai trebuie să facă acest lucru manual. Din acel moment cazinourile au început să folosească mai multe pachete de cărți simultan. 
   

Statistici legate de probabilități și mâini la blackjack

 1. În teorie, jocul de blackjack este unul din jocurile de cazino cu cele mai mari payout-uri; anumite calcule matematice arată că avantajul casei este de doar 0,5%. În realitate, doar jucătorii extrem de buni reușesc să atingă payout-ul maxim. Spre deosebire de alte jocuri de cărți sau sloturi video, aici chiar trebuie să ai anumite cunoștințe și aptitudini pentru a te putea bucura de câștiguri mari pe termen lung. 
 2. Din punct de vedere matematic, din 100 de mâini ar trebui ca dealerul să câștige 48, jucătorul 44, iar celelalte opt să se termine la egalitate. În realitate dealerul câștigă mai multe mâini deoarece are avantajul de a avea ultima mutare. Plus că dealerul poate vedea ambele cărți ale jucătorilor, în timp ce jucătorii pot vedea o singură carte a dealerului. 
 3. În jocul de blackjack un punctaj de 21 reprezintă cea mai bună mână, 20 este a doua cea mai bună mână, iar 11 este a treia cea mai bună mână. 
 4. Un punctaj de 16 reprezintă cea mai proastă mână, ea fiind urmată de un punctaj de 15.  
 5. Probabilitatea matematică de a face un punctaj de 21 din primele două cărți este de 4.8% 
 6. Un jucător de blackjack poate avea până la maxim șase opțiuni la o mână: hit, stand, split, double down, surrender și take insurance. În funcție de mâna pe care o ai și de regulile cazinoului la care te joci unele din aceste opțiuni pot lipsi. 
 7. Din punct de vedere statistic opțiunea de ”take insurance” este considerată a fi un ”pariu al fraierilor” pentru că în cele mai multe cazuri vei avea de pierdut atunci când o folosești. 
 8. Jocurile în care se folosesc mai puține pachete de cărți sunt benefice jucătorilor deoarece oferă șanse un pic mai mari ca aceștia să facă blackjack și să câștige mai des la ”double down”. Desigur, cazinourile știu acest lucru, astfel încât atât la blackjack online cât și offline se folosesc de regulă minim 6 pachete. 
 9. Cu cât se folosesc mai multe pachete de cărți la un joc de blackjack, cu atât avantajul casei este mai mare. 
 10. Din punct de vedere matematic, mâna medie a delaerului este de puțin peste 18. 
 11. La jocul de blackjack sunt de patru ori mai multe cărți cu valoarea de 10 decât orice altă carte. 
 12. Unele cazinouri online oferă posibilitatea de a plasa ”side bets” pe ce se va întâmpla la masă, dar este recomandat să eviți astfel de pariuri deoarece din punct de vedere matematic casa are un avantaj destul de semnificativ. 


Informații despre strategii de blackjack 

 1. Cea mai cunoscută strategie de blackjack este numărarea cărților. Mulți cred că aceasta reprezintă doar un mit inventat pentru filme și povești fantastice, dar realitatea este că pe vremuri strategia era chiar eficientă, iar jucătorii care dețineau anumite aptitudini puteau câștiga sume mari de bani din utilizarea ei. De ceva timp însă, atât la blackjack online cât și în cazinourile din întreaga lume dealerii folosesc simultan mai multe pachete de cărți pentru a fi cât mai dificil pentru jucători să utilizeze această strategie. Dacă vrei să afli mai multe despre numărarea cărților îţi recomand articolul Numărarea cartilor la blackjack - între mit si realitate
 2. Cazinourile au dreptul de a refuza un anumit jucător dacă consideră că acesta folosește tehnici de numărare a cărților sau alte strategii avansate care să-i ofere un avantaj. Sau mai bine spus, cazinourile au dreptul de a refuza un jucător dacă acesta câștigă prea mult. Totuși, de astfel de situații am auzit doar la cazinouri offline, astfel încât nu știu vreun exemplu de jucător care să primească interdicția de a juca blackjack online la un cazino pe internet. 
 3. Barona Casino din San Diego este unul din cazinourile care a banat mai mulți jucători de blackjack de-a lungul timpului. Dar spre deosebire de alte cazinouri acesta a luat o decizie inedită. Aici toți jucătorii banați au fost adăugați într-un ”Hall of Fame”; aceștia au dreptul de a se caza gratuit în hotelul cazinoului, dar și dreptul de a mânca și bea acolo fără a plăti vreun ban. Aceste drepturi sunt valabile pentru restul vieții, atâta timp cât ei nu-și încearcă norocul la masa de blackjack! 
 4. Un pachet de cărți la blackjack poate fi comparat cu un an calendaristic:  
 • sunt 52 de cărți în pachet - 52 de săptămâni în an
 • cărțile sunt de patru feluri în funcție de simboluri – patru anotimpuri
 • sunt 12 cărți diferite în funcție de valoarea lor – 12 luni
 • sunt câte 13 cărți cu fiecare simbol în parte -13 cicluri ale lunii

5, Există anumite aplicații pentru blackjack online care te vor ajuta să-ți îmbunătățești jocul. Eu îți vin cu două recomandări pentru dispozitive mobile: una pentru IPhone și Ipad numită Blackjack MH și una pentru Android cunoscută sub numele de BlackJack 21. 

Aceste statistici și informații sunt interesante și merită citite. Dar așa cum ți-am spus și mai devreme, dacă ești în căutarea unui ghid care să te învețe cum să joci blackjack atunci accesează link-ul de la începutul articolului. Acolo poți vedea și la ce cazinouri poți juca legal blackjack online live în compania unui dealer live.

JOACĂ BLACKJACK LA CAZINOUL RECOMANDAT DE PARIURIX!
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX