Totul despre bingo online

2022-01-12 09:50:00 19,5k 0

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre jocul online bingo și camerele de bingo pe internet unde te poți juca în legalitate! Vom discuta inclusiv despre cea mai bună strategie pentru a câștiga mai mult ca înainte. Vezi și unde poți juca bingo, la live casino. Deci, ai toate motivele să citești rândurile următoare!

JOACĂ BINGO ONLINE CHIAR ACUM CU UN BONUS ATRACTIV!
 

1. CUM A APĂRUT BINGO ȘI CUM S-A AJUNS LA VARIANTA DE BINGO ONLINE?

Jocul de bingo este un joc de noroc online din lume. Primele variante de joc au apărut în urmă cu aproape jumătate de mileniu! Se consideră că acesta este un descedent al loteriei ” Lo Giuoco del Lotto d'Italia” lansată în Italia în 1530. Aceasta era o loterie cu un sistem care ieșea din tiparul obișnuit. Eventual a devenit atât de populară încât era organizată săptămânal. Deși în acea perioadă acest lucru era o mare performanță. Are o oarecare legatura cu sporturile virtuale?

În 1778 francezii au lansat și ei o loterie intitulată ”Le Lotto”. O populara varianta franceză avea biletul de joc avea 3 rânduri și 9 coloane. Câte cinci căsuțe de pe fiecare rând conțineau numere de la 1 la 90. Aceasta a fost practic prima loterie unde biletul de joc era aproape identic cu cel al jocului clasic de bingo practicat în zilele noastre.  

Însă numele de ”bingo” dat acestui tip de loterie a fost implementat oficial abia în 1933. Numele vine de la Edwin Lowe, un american care a promovat jocurile de cazinou. Tot el a lansat o carte cu reguli și regulamentul. Însă acesta deja folosea termenul de bingo de vreo 10 ani, chiar dacă nu oficial.  

Din acel moment jocul de bingo a crescut enorm în popularitate. Fusese să fie implementat în tot mai multe cazinouri din SUA și nu numai. Și în România imediat după Revoluția din 1989 apăruseră foarte multe săli de bingo. Acest fenomen a luat rapid amploare la noi în țară, și asta pentru că reprezenta o alternativă mai bună la Clasicul Loto 6 din 49 datorită mizelor mici. Mai adagă și transparența jocurilor și a interactivității lor! Apogeul a fost atins în anii 1995 - 1996 cu peste 100 de săli de bingo în România, îți poși imagina? Însă în timp jocurile de la TV precum TeleEuroBingo Show și Super Bingo Metropolis au devenit mai populare! Pas cu pas, lumea a început să se orienteze către variante online. Jocurile de noroc online oferă mai multe avantaje decât cele clasice, si acoperă și alte evenimente sportive de interes. Vezi casa de pariuri recomendata de noi care are Bingo!

Citește și: Bingo online – ghidul tău spre succes!

 

2. DE CE SĂ JOCI JOCURI DE BINGO ONLINE

Premiii instante

Una din diferențele principale între bingo și loto este aceea că la bingo se extrag bile până când cineva câștigă fiecare din premiile puse în joc. Mai tarziu vom vorbi și despre regulament. Astfel nu se întâmplă ca la loto, unde premiile se pot raporta cu săptămânile sau lunile la diferite agentii de pariuri cu jocurile de noroc online.

Jocul de bingo este un foarte bun joc de socializare

Că joci în săli adevărate sau pe internet, ai posibilitatea să vorbești cu alți jucători despre bilele extrase. Unele din tematici pot fi despre cât ghinion ai, despre cum ți-au venit 4 numere bune la rând, cum stai într-o singură bilă ca să faci bingo etc.  Ai înțeles ideea; nu este doar un joc unde poți câștiga sume importante de bani! Mai este și vorba de faptul că este distractiv și poți socializa cu alți jucători. Puteți comenta în timp real desfășurarea extragerii, iar acesta este de fapt principalul atu.
 

Este un joc de noroc unde ai garanția payout-ului ridicat și al premiilor constante

De exemplu la sloturi video sunt promise payout-uri de 90% - 98%. Dar există vreun mod în care să știi că acesta este procentul real care se întoarce la jucători? Din păcate nu prea.  La loteriile normale iar este o problemă, pentru că de exemplu la o loterie 6 / 49 sunt acordate premii foarte mici pentru 3, 4 sau 5 numere corecte. Cel puțin dacă raportăm la probabilitățile reale de câștig. Singurul premiu cu adevărat mare este pentru 6 numere, știai? Dar pe acela îl câștigă maxim câteva persoane pe an, deci nu te încălzește prea tare. La bingo, la orice joc cineva va face o linie, 2 linii și jocuri bingo, și sunt și jocurile de noroc online cu fonduri garantate de premiere unde ai garanția că potul total va fi foarte mare indiferent de câte bilete se vinde. Și mai exstă și posibilitatea unui jackpot unde sumele ce pot fi câștigate sunt cu adevărat impresionante.

Te poți bucura de avantajele online-ului

Și ca  să ne referim un pic strict la jocurile de cazinou de pe net. Trebuie menționat că la o sala de joc pentru varianta de bingo online te poți juca la orice oră din zi sau din noapte, atât de pe PC cât și de pe dispozitive mobile. Extragerile au loc mai rapid, jackpoturile sunt mai consistente, gama de extrageri oferită este mai variată! Exemplele pot continua. Nu este considerat printre sporturile virtuale, dar se aseamana mult. 

 

3.TIPURI DE JOCURI BINGO ONLINE ȘI REGULILE DE JOC

Regulamentul jocului de bingo

În cele ce urmează mă voi referi strict la regulile jocului clasic de bingo cu 90 de bile, cu precizarea că regulile pot diferi un pic în funcție de tip.
 

Achiziționarea de bilete bingo

Iar acum să trecem la lucruri concrete și să vedem exact cum poate fi practicat jocul de bingo. Acesta constă în achiziționarea unuia sau maimultor cartoane de joc care conțin 15 numere afișate pe 3 rânduri și 5 coloane. Este posibilc a de fapt biletul să aibă mai multe coloane. În cazul dat, nu toate vor avea numere (deci vor fi 5 numere pe rând indiferent de numărul de coloane).

Numerele de joc vor fi între 1 și 90, dar în funcție de tipul de bingo poate fi vorba și de numere cuprinse între 1 și 60 sau 1 și 75. Numerele nu pot fi alese de concurent, fiecare bilet de joc conținând numere alese aleatoriu. Pe de altă parte poți alege între mai multe bilete pe cel dorit.

Ar mai trebui spus că la fiecare extragere poți achiziționa mai multe tichete. Numărul maxim diferă în funcție de joc, dar poate fi destul de mare (de exemplu 60). Prețul diferă și el de la joc la joc; vei vedea extrageri unde un bilet costă doar un cent, și altele unde costă și 2€.
 

Extragerea propriu-zisă și acordarea premiilor

După achiziționarea tichetelor începe extragerea propriu-zisă. O poti urmari și la agentii de pariuri live. Este extras pe rând câte un număr, iar fiecare jucător trebuie să încercuiască pe tichetele de joc numerele care ies. Primul jucător căruia îi ies toate cele 5 numere de pe o linie (oricare linie) trebuie să strigw bingo, iar un angajat va verifica biletul. În cazul jocurilor online verificarea și validarea se face automat fără a trebui să faci tu ceva.

Dacă sunt mai mulți jucători care reușesc să facă o linie orizontală în același timp, atunci premiul pentru acea linie se împarte între număruol de câștigători. Dacă îți iese o linie DUPĂ ce deja cineva a reușit această performanță, nu mai are importanță și nu mai câștigi nimic.

Procedura se repetă pentru 2 linii (să ai oricare 2 din cele 3 linii complete) și pentru întreg tichetul (să iasă toate cele 15 numere). În utimul caz concurentul trebuind să strige BINGO. Astfel la fiecare extragere urmarita de o casa de pariuri live, se acordă trei premii: o linie orizontală, două linii și BINGO (întregul bilet).

La unele camere online bingo sunt acordate și jackpoturi progresive atunci când reușești să faci bingo dintr-un anumit număr maxim de bile. Câştigarea premiului este realizabilă, cu sfaturile de mai jos!

Tipuri de jocuri bingo

Așa cum am spus și mai sus, cel mai popular tip de bingo este cel cu 90 de bile, dar există și bingo cu 75 de bile, sau variante de joc modificate ale tipurilor principale, sau variante online. 
 

Jocul 90-Ball

Cartonul de joc este compus din 3 rânduri şi 9 coloane, fiecare rând conţinând 5 numere şi 4 locuri goale, deci în total 15 numere. Se acordă premii pentru o linie, două linii sau full house (întreg cartonul).
 

Jocul 75-Ball

Aici numerele sunt asociate cu literele care formează cuvântul “BINGO”.

 • B=1-15
 • I=16-30
 • N=31-45
 • G=46-60
 • O=61-75

Cartonul de joc este compus din 5 rânduri şi 5 coloane. Fiecare pătrat conţine un număr, excepţie făcând cel din centru care este marcat de simbolul “Stea”, care ţine locul unui număr.

Se acordă cinci premii, începând cu o singură linie. Premiul pentru o linie se acordă indiferent dacă aceasta este orizontală, verticală sau pe diagonală. Următoarele premii se acordă doar pentru liniile orizontale.
 

Jocul 75-Ball Variant

Acesta este deci un joc cu 75 de numere, iar cartonul este compus din 5 linii şi 5 coloane, deci 25 de numere în total. Diferenţa este că în această variantă se cumpără câte 3 cartoane. Eventual, toate cele 75 de numere sunt împărţite pe fiecare dintre ele, fără a se repeta. Premiile se acordă exact ca în cazul variantei 75-Ball. Mai pot exista și alte variante de joc, dar am preferat să mă axez pe cele ce pot fi jucate online de pe teritoriul țării noastre.
 

Pot fi sigur că jocul de bingo se desfășoară corect și nu este aranjat?

Este greu de zis cu exactitate, dar eu zic că dacă te joci la un site de gambling renumit nu vei avea probleme. Astfel de site-uri respectă anumite legi și regulamente și sunt supravegheate de autorități terțe care au grijă ca toate jocurile să fie corecte. Iar întregul sistem este bine pus la punct astfel încât să nu existe abateri de la reguli.

Jucați responsabil și nu investiți mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! Dacă întâmpini probleme apelează la jocresponsabil.ro


4. UNDE JUCAȚI BINGO ONLINE ROMANIA PE BANI REALI

Pe vremuri existau destul de multe variante de bingo când venea vorba de bingo online, deoarece erau multe camere de bingo pe internet la care puteam juca. Acest lucru s-a schimbat considerabil în momentul în care licența ONJN a devenit obligatorie pe teritoriul țării noastre. Au intrat în legalitate suficient de multe site-uri de gambling care oferă pariuri recomendate. La fel ca și live casino și poker, dar același lucru nu s-a întâmplat și dacă jucați online în cazul jocului de bingo.

De fapt în acest moment există un singur site de bingo online licențiat în România! Și din fericire este unul bun: Unibet Bingo (D.ONJN 1564/25.08.2016). Deschide un cont acum la Unibet Bingo! De aceea în cele ce jucăm vom vorbi despre această cameră. 

Mai există și o altă sala de joc oferită de Vlad Cazino, unul din cazinourilor online care merită atenție! Dar acest site aparține tot de Unibet și oferă practic aceeași platformă de bingo online. Vezi oferta de la Vlad Cazino!


Ce trebuie să știu despre Unibet Bingo?

Operatorul de jocuri Unibet Bingo manifestă o continuă preocupare către inovaţie şi satisfacerea nevoilor clienţilor şi asta nu se observă doar pe partea de pariuri sportive. Acum câțiva ani a implementat o nouă platformă de bingo, mult îmbunătăţită, care include numeroase facilităţi. Aceasta a fost lansată în data de 28 iulie 2015 iar softul a fost schimbat radical în jocurile de bingo. Acesta beneficiază acum de un update major în vederea fluidizării şi îmbunatăţirii experienţei jucătorilor pe toate cele 3 platformele disponibile: desktop, telefon şi tabletă (iOS şi Android).

Ce săli și tipuri de bingo oferă Unibet?

Sunt oferite câteva camere online bingo în care te poți juca cele trei tipuri de bingo despre care am vorbit mai sus (cu 90 de bile, 75 de bile și 75-ball variant), cele mai importante fiind. Vezi topul lor: 

 • The Arena – bingo cu 75 de bile; camerele de joc destinate jucătorilor mai înstăriți deoarece prețul unui bilet pornește de obicei de la 4 RON
 • Grand Slam – bingo cu 75 de bile; această cameră este deschisă doar seara, atunci când atrage destul de mulți jucători
 • The Podium – bingo cu 90 de bile; este sala de joc cu cele mai mici ieftine bilete ținând cont că prețul de pornire este de doar 0,08 RON!
 • Grand Prix – bingo cu 90 de bile; cu prețuri ce pornesc de la doar 0,20 RON, aceasta este sala de bingo online preferată de cei mai mulți jucători aproape toată ziua, cel puțin până se deschide ”Grand Slam”. Însă jocurile au loc mult mai rar ca la celelalte săli de bingo, motiv pentru care este timp suficient ca potul să devină destul de mare. Dintre principalele caracteristici ale noii platforme amintesc interfaţa de utilizator modernă, grafica îmbunătăţită. Dar și atragem atenția la un sistem inovator de loialitate şi o mulţime de alte caracteristici care te aşteaptă să le descoperi la casino online.
   

JOACĂ ACUM BINGO LA UNIBET BINGO!

Jackpoturi

Fiecare din camerele de bingo online enumerate mai sus au câte un jackpot ce poate fi câștigat dacă reușești să faci bingo dintr-un anumit număr maxim de bile. Numărul diferă de la cameră la cameră și este influențat mult și de tipul jocului (cu 75 de bile sau 90). La momentul scrierii acestui articol, în sala de bingo online The Arena marele premiu era de 872,490RON! Asta în condițiile în care prețul unui bilet pornește de la doar 20 de bani. Deci nu este greu de înțeles de ce majoritatea clienților Unibet Bingo aleg să-și încerce norocul aici.

Turnee bingo online

Unibet Bingo organizează mereu turnee atractive unde sunt puse la bătaie premii foarte atractive. Un turneu ține de regulă câteva săptămâni, interval în care trebuie să fii cât mai activ. De obicei obiectivul este acela de a reuși cât mai multe linii de bingo; pentru fiecare linie primești câte un punct. Totuși regulile pot diferi destul de mult de la turneu la turneu. Uneori au loc chiar mai multe turnee simultan. Un turneu se limitează de regulă la o singură cameră de bingo. Oricum recomand să consulți secțiunea ”Turneele în Bingo” pentru a vedea exact ce turnee sunt în desfășurare, care sunt regulile și ce premii sunt puse la bătaie pentru jocurile de bingo.

Program de loialitate Unibet Bingo

Dacă jucați online la Super Bingo Metropolis sau la o cameră de bingo de prin orașele din țară atunci cu siguranță n-ai beneficia de un program de loialitate. Însă atunci când vorbim de bingo online România, pe live casino, un astfel de program nu poate lipsi. 

La camera de bingo a celor de la Unibet acumulezi puncte de fiecare dată când cumperi bilete de bingo sau te joci mini-jocuri. Atunci când acumulezi un anumit număr de puncte vei crește în nivel și vei primi o rotire la roata norocoasă a loialității. Fiecare din rotiri gratuite îți garantează un câștig. Iar cu cât ești la un nivel mai mare, cu atât cresc și șansele de a pune mâna pe un premiu mai consistent, în special la casino online. 
 

Acces exclusiv în camera privată

Cei de la Unibet Bingo au o cameră privată de bingo online, unde poți primi acces de maxim două ori pe săptămână. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi bilete în valoare totală de minim 30€. Odată ce ai intrat în camera exclusivă poți participa la jocuri speciale cu premii consistente în bani și cu un jackpot fix de 250€. Acastă cameră este deschisă luni și vineri între orele 23:00 și 01:00. Prețul unui bilet este cuprins între 2 și 4 RON. 
 

Unibet Bingo de pe telefon și tabletă 

Poți juca bingo online la Unibet direct din browserul dispozitivului tău mobil, indiferent că ai un Iphone, Ipad sau un dispozitiv cu Android. Bonusurile câștigate de pe mobil pot fi folosite fără problemă pe varianta Desktop. De asemenea, vei câștiga mai multe puncte de loialitate jucându-te de pe telefon sau tabletă! 

Deși există o singură cameră de bingo pe internet licențiată în România, vestea bună este că aceasta oferă servicii suficient de bune pentru a se merita să joci la ea. Din păcate nu este oferit nici un bonus pentru prima depunere pe platforma de bingo. Totuși te poți bucura de alt bonus de bunvenit atractive la pariuri sportive, jocuri de cazino și poker. Despre bonusul la pariuri ai cazinourilor online licentiate si ultimele ponturi poți afla mai multe de aici.

Citește tot ce trebuie să știi despre Unibet Bingo!
 

5. STRATEGII BINGO ȘI SFATURI UTILE

Dacă ai citit cu atenție până acum acest articol, atunci probabil că te-ai prins că jocul de bingo este bazat strict pe noroc, indoferent de operatori online cu care joci. Chiar și așa, au fost de-a lungul timpului destule persoane care au încercat să găsească o ”formulă magică” de câștig și au jucat la banda rulanta de nenumarate ori. Evident că aceasta nu există, însă sunt câteva strategii interesante ce merită încercate. Pe cea mai populară dintre acestea o voi prezenta mai jos.  Ea nu are rolul de a vă îmbogăți peste noapte (oricum acest lucru nu ar fi posibil), ci acela de a vă ajuta să câștigați mai mult pe termen lung bazându-vă pe probabilități matematice decât pe operatorul de jocuri online. 

Metoda Granvile

Un matematician pe nume Joseph Granville după un studiu de ani de zile a susținut că există totuși modalități prin care un jucător de bingo iși poate mări șansele de câștig. Tehnicile acestui matematician sunt destul de simple, fără calcule complexe și pot fi aplicate aproape de oricine. Pentru a câștiga avem nevoie de acel carton norocos! Matematicianul susține că aici este una dintre cele mai mari greșeli ale jucătorilor, deci fii atent. Acesta a demonstrat și a constatat că cele mai multe metode utilizate de jucători pentru a selecta cartoanele de bingo sunt greșite, așadar aceștia lucrează împotriva lor cu alte cuvinte.

Pe langa acest lucru, Granville susține că nu este neaparată nevoie să cumpărăm un număr cât mai mare de carduri. Pentru că de fapt, nimeni nu ne garantează că vom caștiga proporțional cu numărul de cartonașe cumpărate. Statisticile arată că în majoritatea cazurilor șansele de caștig cresc dacă se joacă cu mai puține cartoane simultan.

Știți cu toții că numerele de bingo sunt extrase aleatoriu și că este destul de greu să prezici următorul număr, dar se pare că nu este imposibil. Ține doar de câteva cunoștințe matematice de probabilitate; probabilitatea ca orice număr să fie extras primul este egală cu 1/75. Aând în vedere că probabilitățile sunt egale, acest lucru se numește distribuție uniformă și crează în mod normal niște tipare, demonstrate de legile de probabilitate.

 • Numerele ce sunt extrase cu adevărat la intâmplare afișează o tendință spre următoarele modele:
 • Trebuie să existe un numar egal de numere care se termină în 1,2,3,4, etc.
 • Numerele pare și impare tind să fie în echilibru.
 • Numerele mici și mari tind să fie în echilibru.
 • Odată cu creșterea extragerilor rezultatele se apropie de numărul mediu.

Într-un joc de bingo cu 75 de numere numărul mediu este 38. Primele numere pot sau nu să tindă spre acesta, dar cu siguranță ce numărul bilelor extrase crește, se vor apropia de medie. Vezi cele mai mari cote la lista cazinourilor online

Granville vrea să exprime de fapt un singur lucru, acela că în jocul de bingo hazardul are un rol aparte, iar pe termen lung este evident că numerele extrase se vor alinia conform șanselor matematice. Totuși el nu a susținut niciodată că teoria sa este menită să îmbunătățească dramatic rezultatele și să vă facă să vă îmbogățiți poeste noapte. Ce-i drept merită încercată pentru ca la urma urmei este mai mult o analiză.

Așadar poate daca țineți cont de acest lucru vă puteți gandi acum la ce să vă uitați atunci când cumpărați un carton de bingo! În mod normal șansele dumneavoastră de caștig ar trebui să fie mai mari acum, după aflarea acestei strategii. Cele mai mari cote recomendari la Pariurix.com!

Granville ne mai sfătuiește să încercăm să nu cumpăram tichete prea similare pentru că avem șanse de caștig mai mari cu o varietate mai mare de numere. 

Joacă acum la unul dintre cele mai bune cazinouri online din România cu un bonus atractiv de bun venit!

Cazinouri online recomandate
Unibet Casino
Unibet Casino
Încasează bonusul Unibet Casino100% până la 1,000RON + 333 FREESPINS
Sportingbet Casino
Sportingbet Casino
Încasează bonusul Sportingbet Casino de 100% până la 1200RON - CLICK AICI
Winmasters Casino
Winmasters Casino
Încasează bonusul Winmasters Casino de 100% până la 1,000RON + 230 FREESPINS
Vlad Cazino
Vlad Cazino
Încasează bonusul Vlad Cazino de 100% până la 1500RON + 400 FREESPINS - CLICK AICI
Betano Casino
Betano Casino
Încasează bonusul Betano Casino de 100% până la 1000RON - CLICK AICI
Netbet Casino
Netbet Casino
Încasează bonusul Netbet Casino de 100% până la 1000RON - CLICK AICI
Superbet Casino
Superbet Casino
Încasează la Superbet Casino până la 1200RON - CLICK AICI!
Winner
Winner
Încasează bonusul Winner Casino de până la 2,200RON + 680 FREESPINS

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi