Totul despre bingo online

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre jocul de bingo online și camerele de bingo pe internet unde te poți juca în legalitate! Vom discuta inclusiv despre cea mai bună strategie pentru a câștiga mai mult ca înainte, așa că ai toate motivele să citești rândurile următoare!

Joacă bingo online la camera recomandată cu un bonus atractiv de bun venit!

 

BINGO ONLINE – CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

1. Cum a apărut bingo și cum s-a ajuns la jocul online?

2. De ce să joci bingo online?

3. Tipuri de bingo online și regulile de joc

4. Unde jucăm bingo pe internet?

            5. Sfaturi și strategii de bingo ce te pot ajuta să câștigi mai mult

            - Metoda Granvile

 

1. CUM A APĂRUT BINGO ȘI CUM S-A AJUNS LA BINGO ONLINE?

Jocul de bingo este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din lume, primele variante ale sale apărând în urmă cu aproape jumătate de mileniu! Se consideră că acesta este un descedent al loteriei ” Lo Giuoco del Lotto d'Italia” lansată în Italia în 1530. Aceasta era o loterie cu un sistem care ieșea din tiparul obișnuit, și a fost atât de populară încât era organizată săptămânal deși în acea perioadă acest lucru era o mare performanță.

În 1778 francezii au lansat și ei o loterie intitulată ” Le Lotto” unde biletul de joc avea 3 rânduri și 9 coloane, iar câte cinci căsuțe de pe fiecare rând conțineau numere de la 1 la 90. Aceasta a fost practic prima loterie unde biletul de joc era aproape identic cu cel al jocului clasic de bingo practicat în zilele noastre.  

Însă numele de ”bingo” dat acestui tip de loterie a fost implementat oficial abia în 1933 atunci când Edwin Lowe, un american care a promovat puternic jocul, a lansat o carte cu regulille și regulamentul . Însă acesta deja folosea termenul de bingo de vreo 10 ani, chiar dacă nu oficial.  

Din acel moment jocul de bingo a crescut enorm în popularitate, începând să fie implementat în tot mai multe cazinouri din SUA și nu numai. Și în România imediat după Revoluția din 1989 apăruseră foarte multe săli de bingo, acest fenomen luând rapid amploare la noi în țară, și asta pentru că reprezenta o alternativă mai bună la Clasicul Loto 6 din 49 datorită mizelor foarte mici, a transparenței jocurilor și a interactivității lor. Apogeul a fost atins în anii 1995 - 1996 când erau peste 100 de săli de bingo în România, însă în timp jocurile de la TV precum TeleEuroBingo Show și Super Bingo Metropolis au devenit mai populare, ca apoi lumea să se orienteze către jocurile online, care oferă mai multe avantaje decât cele clasice.

JOACĂ BINGO ONLINE CHIAR ACUM CU UN BONUS ATRACTIV!

 

2. DE CE SĂ JOCI JOCURI DE BINGO ONLINE

Premiii instante

Una din diferențele principale între bingo și loto este aceea că la bingo se extrag bile până când cineva câștigă fiecare din premiile puse în joc (vom vorbi mai jos despre regulament). Astfel nu se întâmplă ca la loto, unde premiile se pot raporta cu săptămânile sau lunile.
 

Jocul de bingo este un foarte bun joc de socializare

Că joci în săli adevărate sau pe internet, ai posibilitatea să vorbești cu alți jucători despre bilele extrase, despre cât ghinion ai, despre cum ți-au venit 4 numere bune la rând, cum stai într-o singură bilă ca să faci bingo etc.  Ai înțeles ideea; nu este doar un joc unde poți câștiga sume importante de bani, ci este și vorba de faptul că este distractiv și poți socializa cu alți jucători. Puteți comenta în timp real desfășurarea extragerii, iar acesta este de fapt principalul atu.
 

Este un joc de noroc unde ai garanția payout-ului ridicat și al premiilor constante

De exemplu la sloturi video sunt promise payout-uri de 90% - 98%, dar este vreun mod în care să știi că acesta este procentul real care se întoarce la jucători? Din păcate nu prea.  La loteriile normale iar este o problemă, pentru că de exemplu la o loterie 6 / 49 sunt acordate premii foarte mici pentru 3, 4 sau 5 numere corecte, cel puțin dacă raportăm la probabilitățile reale de câștig. Singurul premiu cu adevărat mare este pentru 6 numere, dar pe acela îl câștigă maxim câteva persoane pe an, deci nu te încălzește prea tare. La bingo, la orice joc cineva va face o linie, 2 linii și bingo, și sunt și jocuri cu fonduri garantate de premiere unde ai garanția că potul total va fi foarte mare indiferent de câte bilete se vinde. Și mai exstă și posibilitatea unui jackpot unde sumele ce pot fi câștigate sunt cu adevărat impresionante.
 

Te poți bucura de avantajele online-ului

Și ca  să ne referim un pic strict la jocurile de pe net, trebuie menționat că la o cameră de bingo online te poți juca la orice oră din zi sau din noapte, atât de pe PC cât și de pe dispozitive mobile. Extragerile au loc mai rapid, jackpoturile sunt mai consistente, gama de extrageri oferită este mai variată, iar exemplele pot continua.

 

3.TIPURI DE JOCURI BINGO ONLINE ȘI REGULILE DE JOC

Regulamentul jocului de bingo

În cele ce urmează mă voi referi strict la regulile jocului clasic de bingo cu 90 de bile, cu precizarea că regulile pot diferi un pic în funcție de tip.
 

Achiziționarea de bilete bingo

Iar acum să trecem la lucruri concrete și să vedem exact cum poate fi practicat jocul de bingo. Acesta constă în achiziționarea unuia sau maimultor cartoane de joc care conțin 15 numere afișate pe 3 rânduri și 5 coloane. Este posibilc a de fapt biletul să aibă mai multe coloane, dar în acest caz nu toate vor avea numere (deci vor fi 5 numere pe rând indiferent de numărul de coloane).

Numerele de joc vor fi între 1 și 90, dar în funcție de tipul de bingo poate fi vorba și de numere cuprinse între 1 și 60 sau 1 și 75. Numerele nu pot fi alese de concurent, fiecare bilet de joc conținând numere alese aleatoriu. Pe de altă parte poți alege între mai multe bilete pe cel dorit.

Ar mai trebui spus că la fiecare extragere poți achiziționa mai multe tichete; numărul maxim diferă în funcție de joc, dar poate fi destul de mare (de exemplu 60). Prețul diferă și el de la joc la joc; vei vedea extrageri unde un bilet costă doar un cent, și altele unde costă și 2€.
 

Extragerea propriu-zisă și acordarea premiilor

După achiziționarea tichetelor începe extragerea propriu-zisă. Este extras pe rând câte un număr, iar fiecare jucător trebuie să încercuiască pe tichetele de joc numerele care ies. Primul jucător căruia îi ies toate cele 5 numere de pe o linie (oricare linie) trebuie să strigw bingo, iar un angajat va verifica biletul. În cazul jocurilor online verificarea și validarea se face automat fără a trebui să faci tu ceva.

Dacă sunt mai mulți jucători care reușesc să facă o linie în același timp, atunci premiul pentru acea linie se împarte între număruol de câștigători. Dacă îți iese o linie DUPĂ ce deja cineva a reușit această performanță, nu mai are importanță și nu mai câștigi nimic.

Procedura se repetă pentru 2 linii (să ai oricare 2 din cele 3 linii complete) și pentru întreg tichetul (să iasă toate cele 15 numere), în utimul caz concurentul trebuind să strige BINGO. Astfel la fiecare extragere se acordă trei premii: o linie, două linii și BINGO (întregul bilet).

La unele camere de bingo online sunt acordate și jackpoturi atunci când reușești să faci bingo dintr-un anumit număr maxim de bile.
 

Tipuri de bingo

Așa cum am spus și mai sus, cel mai popular tip de bingo este cel cu 90 de bile, dar există și bingo cu 75 de bile, sau variante modificate ale tipurilor principale.
 

Jocul 90-Ball

Cartonul de joc este compus din 3 rânduri şi 9 coloane, fiecare rând conţinând 5 numere şi 4 locuri goale, deci în total 15 numere. Se acordă premii pentru o linie, două linii sau full house (întreg cartonul).
 

Jocul 75-Ball

Aici numerele sunt asociate cu literele care formează cuvântul “BINGO”.

 • B=1-15
 • I=16-30
 • N=31-45
 • G=46-60
 • O=61-75

Cartonul de joc este compus din 5 rânduri şi 5 coloane. Fiecare pătrat conţine un număr, excepţie făcând cel din centru care este marcat de simbolul “Stea”, care ţine locul unui număr.

Se acordă cinci premii, începând cu o singură linie. Premiul pentru o linie se acordă indiferent dacă aceasta este orizontală, verticală sau pe diagonală, însă următoarele premii se acordă doar pentru liniile orizontale.
 

Jocul 75-Ball Variant

Acesta este deci un joc cu 75 de numere, iar cartonul este compus din 5 linii şi 5 coloane, deci 25 de numere în total. Diferenţa este că în această variantă se cumpără câte 3 cartoane, toate cele 75 de numere fiind împărţite pe fiecare dintre ele, fără a se repeta. Premiile se acordă exact ca în cazul variantei 75-Ball. Mai pot exista și alte variante, dar am preferat să mă axez pe cele ce pot fi jucate online de pe teritoriul țării noastre.

Care este mai bun? Jocul cu 75 de bile sau cel cu 90? Discută pe această temă cu alți membri ai comunității PariuriX.com: https://pariurix.com/discutii/75-bile-vs-90-bile-4593.html
 

Pot fi sigur că jocul de bingo se desfășoară corect și nu este aranjat?

Este greu de zis cu exactitate, dar eu zic că dacă te joci la un site de gambling renumit nu vei avea probleme. Astfel de site-uri respectă anumite legi și regulamente și sunt supravegheate de autorități terțe care au grijă ca toate jocurile să fie corecte. Iar întregul sistem este bine pus la punct astfel încât să nu existe abateri de la reguli.


4. UNDE JUCĂM BINGO ONLINE PE BANI REALI

Pe vremuri existau destul de multe variante când venea vorba de bingo online, deoarece erau multe camere de bingo pe internet la care puteam juca. Acest lucru s-a schimbat considerabil în momentul în care licența ONJN a devenit obligatorie pe teritoriul țării noastre. Au intrat în legalitate suficient de multe site-uri de gambling care oferă pariuri, casino și poker, dar același lucru nu s-a întâmplat și în cazul jocului de bingo.

De fapt în acest moment există un singur site de bingo online licențiat în România, dar din fericire este unul bun: Unibet Bingo (D.ONJN 1564/25.08.2016). Deschide un cont acum la Unibet Bingo! De aceea în cele ce jucăm vom vorbi despre această cameră. 

Mai există și o altă camerăd e bingo oferită de Vlad Cazino, dar acest site aparține tot de Unibet și oferă practic aceeași platformă de bingo online.


Ce trebuie să știu despre Unibet Bingo?

Acest operator manifestă o continuă preocupare către inovaţie şi satisfacerea nevoilor clienţilor şi asta nu se observă doar pe partea de pariuri sportive. Acum câțiva ani a implementat o nouă platformă de bingo, mult îmbunătăţită, care include numeroase facilităţi. Aceasta a fost lansată în data de 28 iulie 2015 iar softul a fost schimbat radical, beneficiind de un update major în vederea fluidizării şi îmbunatăţirii experienţei jucătorilor pe toate cele 3 platformele disponibile: desktop, telefon şi tabletă (iOS şi Android).
 

Ce săli și tipuri de bingo oferă Unibet?

Sunt oferite câteva camere de bingo online în care te poți juca cele trei tipuri de bingo despre care am vorbit mai sus (cu 90 de bile, 75 de bile și 75-ball variant), cele mai importante fiind:

 • The Arena – bingo cu 75 de bile; este o cameră destinată jucătorilor mai înstăriți deoarece prețul unui bilet pornește de obicei de la 4 RON
 • Grand Slam – bingo cu 75 de bile; această cameră este deschisă doar seara, atunci când atrage destul de mulți jucători
 • The Podium – bingo cu 90 de bile; este camera cu cele mai mici ieftine bilete ținând cont că prețul de pornire este de doar 0,08 RON!
 • Grand Prix – bingo cu 90 de bile; cu prețuri ce pornesc de la doar 0,20 RON, aceasta este camera de bingo preferată de cei mai mulți jucători aproape toată ziua, cel puțin până se deschide ”Grand Slam”. Însă jocurile au loc mult mai rar ca la celelalte săli de bingo, motiv pentru care este timp suficient ca potul să devină destul de mare. Dintre principalele caracteristici ale noii platforme amintesc interfaţa de utilizator modernă, grafica îmbunătăţită, un sistem inovator de loialitate şi o mulţime de alte caracteristici care te aşteaptă să le descoperi.
   

JOACĂ ACUM BINGO LA UNIBET BINGO!

Jackpoturi

Fiecare din camerele de bingo online enumerate mai sus au câte un jackpot ce poate fi câștigat dacă reușești să faci bingo dintr-un anumit număr maxim de bile. Numărul diferă de la cameră la cameră și este influențat mult și de tipul jocului (cu 75 de bile sau 90). La momentul scrierii acestui articol, în camera The Arena marele premiu era de 872,490RON, în condițiile în care prețul unui bilet pornește de la doar 20 de bani. Deci nu este greu de înțeles de ce majoritatea clienților Unibet Bingo aleg să-și încerce norocul aici.
 

Turnee bingo online

Unibet Bingo organizează mereu turnee atractive unde sunt puse la bătaie premii foarte atractive. Un turneu ține de regulă câteva săptămâni, interval în care trebuie să fii cât mai activ. De obicei obiectivul este acela de a reuși cât mai multe linii de bingo; pentru fiecare linie primești câte un punct. Totuși regulile pot diferi destul de mult de la turneu la turneu. Uneori au loc chiar mai multe turnee simultan. Un turneu se limitează de regulă la o singură cameră de bingo. Oricum recomand să consulți secțiunea ”Turneele în Bingo” pentru a vedea exact ce turnee sunt în desfășurare, care sunt regulile și ce premii sunt puse la bătaie.
 

Program de loialitate Unibet Bingo

Dacă te-ai juca la Super Bingo Metropolis sau la o cameră de bingo de prin orașele din țară atunci cu siguranță n-ai beneficia de un program de loialitate. Însă atunci când vorbim de bingo online, un astfel de program nu poate lipsi. 

La camera de bingo a celor de la Unibet acumulezi puncte de fiecare dată când cumperi bilete de bingo sau te joci mini-jocuri. Atunci când acumulezi un anumit număr de puncte vei crește în nivel și vei primi o rotire la roata norocoasă a loialității. Fiecare rotire îți garantează un câștig, iar cu cât ești la un nivel mai mare, cu atât cresc și șansele de a pune mâna pe un premiu mai consistent. 
 

Acces exclusiv în camera privată

Cei de la Unibet Bingo au o cameră privată de bingo online, unde poți primi acces de maxim două ori pe săptămână. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi bilete în valoare totală de minim 30€. Odată ce ai intrat în camera exclusivă poți participa la jocuri speciale cu premii consistente în bani și cu un jackpot fix de 250€. Acastă cameră este deschisă luni și vineri între orele 23:00 și 01:00. Prețul unui bilet este cuprins între 2 și 4 RON. 
 

Unibet Bingo de pe telefon și tabletă 

Poți juca bingo online la Unibet direct din browserul dispozitivului tău mobil, indiferent că ai un Iphone, Ipad sau un dispozitiv cu Android. Bonusurile câștigate de pe mobil pot fi folosite fără problemă pe varianta Desktop. De asemenea, vei câștiga mai multe puncte de loialitate jucându-te de pe telefon sau tabletă!  

Deși există o singură cameră de bingo pe internet licențiată în România, vestea bună este că aceasta oferă servicii suficient de bune pentru a se merita să joci la ea. Din păcate nu este oferit nici un bonus pentru prima depunere pe platforma de bingo, dar te poți bucura de alte bonusuri de bun venit atractive la pariuri sportive, jocuri de cazino și poker. Despre bonusul la pariuri poți afla mai multe de aici: https://pariurix.com/agentii/unibet/promotii

Citește acum recenzia completă a camerei de bingo online Unibet România!
 

4. STRATEGII BINGO ȘI SFATURI UTILE

Dacă ai citit cu atenție până acum acest articol, atunci probabil că te-ai prins că jocul de bingo este bazat strict pe noroc. Chiar și așa, au fost de-a lungul timpului destule persoane care au încercat să găsească o ”formulă magică” de câștig. Evident că aceasta nu există, însă sunt câteva strategii interesante ce merită încercate. Pe cea mai populară dintre acestea o voi prezenta mai jos; ea nu are rolul de a vă îmbogăți peste noapte (oricum acest lucru nu ar fi posibil), ci acela de a vă ajuta să câștigați mai mult pe termen lung bazându-vă pe probabilități matematice.
 

Metoda Granvile

Un matematician pe nume Joseph Granville după un studiu de ani de zile a susținut că există totuși modalități prin care un jucător de bingo iși poate mări șansele de câștig. Tehnicile acestui matematician sunt destul de simple, fără calcule complexe și pot fi aplicate aproape de oricine. Pentru a câștiga avem nevoie de acel carton norocos ; matematicianul susține că aici este una dintre cele mai mari greșeli ale jucătorilor ; acesta a demonstrat și a constatat că cele mai multe metode utilizate de jucători pentru a selecta cartoanele de bingo sunt greșite, așadar aceștia lucrează împotriva lor cu alte cuvinte.

Pe langa acest lucru, Granville susține că nu este neaparată nevoie să cumpărăm un număr cât mai mare de carduri pentru că nimeni nu ne garantează că vom caștiga proporțional cu numărul de cartonașe cumpărate ; statisticile arată că în majoritatea cazurilor șansele de caștig cresc dacă se joacă cu mai puține cartoane simultan.

Știți cu toții că numerele de bingo sunt extrase aleatoriu și că este destul de greu să prezici următorul număr, dar se pare că nu este imposibil; ține doar de câteva cunoștințe matematice de probabilitate; probabilitatea ca orice număr să fie extras primul este egală cu 1/75; având în vedere că probabilitățile sunt egale, acest lucru se numește distribuție uniformă și crează în mod normal niște tipare, demonstrate de legile de probabilitate.

 • Numerele ce sunt extrase cu adevărat la intâmplare afișează o tendință spre următoarele modele:
 • Trebuie să existe un numar egal de numere care se termină în 1,2,3,4, etc.
 • Numerele pare și impare tind să fie în echilibru.
 • Numerele mici și mari tind să fie în echilibru.
 • Odată cu creșterea extragerilor rezultatele se apropie de numărul mediu.

Într-un joc de bingo cu 75 de numere numărul mediu este 38. Primele numere pot sau nu să tindă spre acesta, dar cu siguranță ce numărul bilelor extrase crește, se vor apropia de medie.

Granville vrea să exprime de fapt un singur lucru, acela că în jocul de bingo hazardul are un rol aparte, iar pe termen lung este evident că numerele extrase se vor alinia conform șanselor matematice. Totuși el nu a susținut niciodată că teoria sa este menită să îmbunătățească dramatic rezultatele și să vă facă să vă îmbogățiți poeste noapte, dar ce-i drept merită încercată pentru ca la urma urmei este mai mult o analiză.

Așadar poate daca țineți cont de acest lucru vă puteți gandi acum la ce să vă uitați atunci când cumpărați un carton de bingo și în mod normal șansele dumneavoastră de caștig ar trebui să fie mai mari acum, după aflarea acestei strategii.

Granville ne mai sfătuiește să încercăm să nu cumpăram tichete prea similare pentru că avem șanse de caștig mai mari cu o varietate mai mare de numere.

Joacă bingo online la camera recomandată cu un bonus atractiv de bun venit!
 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!