Casino Golden Nugget, noul proprietar al echipei Houston Rockets din NBA!

Când proprietarul Leslie Alexander și-a anunțat intenția de a vinde echipa Houston Rockets, celebra Beyonce a fost prima care și-a manifestat interesul pentru achiziționarea acesteia. A urmat o avalanșă de celebrități din diferite domenii care au declarat că și-ar dori să devină proprietarii echipei cu două titluri câștigate în NBA.  

Până la urmă, Alexander (foto: chron.com) a decis să vândă echipa lui Tilman Fertitta - nimeni altul decât proprietarul lanțului de cazinouri ”Golden Nugget”. Iar suma este una amețitoare: 2,2 miliarde de dolari - record absolut în istoria NBA! Steve Ballmer a plătit 2 miliarde dolari pentru LA Clippers în 2014. Conform regulamentelor, afacerea urmează să fie perfectată în ședința Consiliului guvernatorilor NBA. Valoarea actuală de piață a lui Houston Rockets este de 1,65 miliarde de dolari. 

Pentru Leslie Alexander, Houston Rokets a fost o mină de aur...În 1993, când a devenit proprietarul echipei, el a plătit 85 milioane de dolari - ceea ce acum reprezintă un profit uriaș. El nu a vândut oricum echipa - pe Fertitta îl cunoaște de 24 de ani.Potrivit Forbes, proprietarul lanțului de cazinouri are o avere estimată la 3,1 miliarde dolari. El a făcut banii prin intermediul restaurantelor, al unui parc de distracții și a lanțului de cazinouri (foto: jjrptravel.com) al căror proprietar este.

"Sunt copleșit de emoție pentru această oportunitate pe care o am în orașul meu iubit”, a spus Fertitta. Declarațiile lui nu au fost pe placul tuturor...Noul proprietar al lui Rockets a uitat de dezastrul lăsat în urmă de Uraganul Harvey - care a luat 66 de vieți și a produs pagube de peste 70 miliarde de dolari în Houston. 

De remarcat e că Tilman Fertitta a preluat cu mulți ani în urmă cazinourile ”Golden Nugget” de la actualul președinte SUA, Donald Trump. Fertitta (foto: calvinayre.com) a preluat afacerea după ce cazinoul a dat faliment...Acum, americanii speră ca Trump să nu o dea în bară și la conducerea țării...

Houston Rockets a fost fondată în anul 1967 când se chema San Diego Rockets - după numele orașului în care juca. La actuala denumire a trecut în 1971, când echipa a fost mutată în Houston. A câștigat de-a lungul timpului două titluri în NBA (1994, 1995), 4 titluri în Conferință (1981, 1986, 1994, 1995) și 5 de Divizie (1977, 1986, 1993, 1994, 2013). 

La Rockets au jucat nume mari precum: Charles Barkley, Hakeem Olajuwon, Scottie Pippen, Yao Ming, Moses Malone sau Tracy McGrady. Echipa a retras 7 tricouri până acum: nr. 11 (Yao Ming), nr. 22 (Clyde Drexler), nr. 23 (Calvin Murphy), nr. 24 (Moses Malone), nr. 34 (Hakeem Olajuwon), nr. 45 (Rudy Tomjanovich) și cel al fostului antrenor secund și general manager - Caroll Dawson. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi