Cash Out la pariuri online și ce faci când lipsește

Cash out este o funcție foarte utilă pe care nu o găseam la pariuri online în urmă cu câțiva ani, dar care mă bucur că a fost implementată. Ea ne ajută să minimizăm pierderile și chiar să câștigăm de pe urma unor pariuri care în final pot fi pierzătoare. În rândurile următoare te voi învăța cum să o utilizezi corect, dar am să îți arăt și un mic truc de care să te folosești atunci când opțiunea nu este disponibilă.

Deschide cont și joacă pe site-ul pe care eu utilizez cel mai des cashout-ul!

 


Ce este funcția de cash out?

Este foarte simplu: cu ea putem închide pariuri aflate în desfășurare pentru a lua o anumită sumă de bani în funcție de probabilitatea de câștig a biletului în acel moment. Nu ai înțeles nimic? Hai că iau vreo 2 exemple.


Exemplu 1

Pariezi 100RON pe victoria Barcelonei în meciul cu Real Madrid la o cotă de 2.80. Barca deschide scorul, dar pe final de meci ”galacticii” încep să pună din ce în ce mai multă presiune. Pare doar o chestiune de timp până va ateriza golul egalizator. Dar agenția de pariuri îți oferă o ușită de scăpare. Apeși butonul ”cash out” și primești instant 200RON.

În acest moment pariul se închide și nu te mai interesează ce se întâmplă mai departe. Sau mă rog, nu te mai interesează din perspectiva de parior. Dacă Barcelona este egalată rămâi cu cei 200RON, spre deosebire de situația în care nu ai fi dat cash out și ai fi rămas doar cu buza umflată. Sigur, se poate întâmpla să câștige, și atunci îți va părea rău că ai închis pariul. Dar trebuie să pui în balanță riscurile și avantajele oferite pentru a vedea cum e mai bine în funcție de situație.


Exemplu 2

Joci ca ”boss-ul” un bilet cu vreo 15 meciuri pe 2 lei, și te trezești că au ieșit primele 14. Atunci ce faci? Lași și al 15-lea pariu să meargă pe principiul ”Dumnezeu cu mila, ori iau pot-ul cel mare, ori mă duc la gară” sau dai cash out și îți asiguri un câștig baban? Funcția de cash out îți oferă posibilitatea de a lua această decizie.


Câteva sfaturi utile – pe mine m-au ajutat mult

Utilizează cash out-ul atunci când potențialul câștig este foarte apropiat de câștigul maxim. Vei vedea că mai ales la pariuri live te vei ”arde” când îți este lumea mai dragă și când ești convins că un pariu nu are cum să mai fie pierzător. Eu am pățit-o de câteva ori, dar mi-am și salvat banii în multe alte situații închizând pariul la timp.

Pe cât posibil, urmărește partidele pe care pariezi, iar atunci când jocul nu merge în direcția dorită nu ezita să folosești această opțiune. Chiar și recuperarea unui sfert din miza inițială și tot este mai bine decât nimic. Încearcă să reduci pierderile pe cât de mult este posibil, pentru că pe termen lung se simte.

Cash out-ul este foarte util, dar ai grijă să nu abuzezi de el. Unii pariori ajung să îl folosească la aproape orice pariu, sau să închidă bilete în cele mai nefericite momente. Utilizează această opțiune cu cap și vei avea doar de câștigat pe termen lung.


Lipsă cash out? Uite ce poți face

Mereu când recomand utilizarea cash out-ului, mulți pariori se plâng că agențiile de pariuri de pe internet au prostul obicei de a oferi această opțiune mai degrabă când le convine lor. Deci sunt momente când nu poți închide un pariu, cum la fel sunt meciuri de mâna a doua / a treia pe care nu este oferit cash out.

Însă tu trebuie să înțelegi că această opțiune este de fapt o alternativă mult mai simplă pentru contra la pariuri. În final vorbim despre fix, dar fix același lucru. Nu este complicat să plasezi o contră pe miza corectă, dar trebuie să cunoști câteva formule matematice (stai liniștit, sunt simple). Cu un calculator de buzunar se descurcă oricine. Există două scenarii de bază: trebuie să pui contră pe un singur pariu, sau să pui contră pe mai multe pariuri. Să le luăm pe rând.


Contră pe un singur pariu

Să zicem că X este suma pe care trebuie să o mizăm pe contră. Ea se calculează aplicând formula:

 • X = CÂȘTIGUL DE PE BILETUL INIȚIAL / COTA CONTREI

Exemplu contră single:

ai pariat 100RON pe over 2.5 goluri la o cotă de 2.50. În minutul 25 scorul este deja de 1:1, dar nu îți place faptul că partida s-a calmat și alegi să contrezi pe under 2.5 la o cotă tentantă de 5.00. Cât pariezi? Împarți 250 (câștigul de pe biletul inițial) la 5.00 (cota contrei) și obții o miză de 50RON. În ambele cazuri vei câștiga 250RON și vei rămâne cu un profit net de 100RON după ce scazi mizele de pe cele 2 bilete.

Aceeași povește și dacă ai un bilet cu mai multe meciuri și mai stai doar într-unul. Împarți câștigul potențial de pe bilet la cota pariului contrar celui inițial, și obții miza exactă!

Accesează și Școala de Pariuri, articolul care te învață tot ce trebuie să știi despre pariuri sportive!


Contră pe mai multe pariuri

Dar ce faci dacă ai un bilet de 1 metru cu 20 de meciuri și mai stai în 2-3, și vrei să contrezi? Sau dacă ai pariat pe un scor corect, iar acum ai de contrat vreo 3-4 posibile rezultate? Atunci pui contră pe fiecare scenariu posibil după cum urmează:

 • X1 = Câștigul inițial / cota primei contre
 • X2 = Câștigul inițial / cota celei de-a doua contre
 • ..........................................
 • Xn = Câștigul inițial / cota celei de-a ”n” contre


Exemplu contră pariuri multiple :

Ai jucat 2RON pe un bilet cu 20 de meciuri, au ieșit primele 18, și te mai despart 2 pariuri de un câștig fabulos de 10,000RON. La ambele ai pariat ”over 2.5”, cotă 1.75 fiecare. Între cele două meciuri ai 4 combinații posibile:

 • over la ambele (acoperită deja de biletul inițial)
 • under ambele
 • over primul meci, under al doilea
 • under primul meci, over al doilea

Deschide un cont la casa de pariuri online la care pariez cel mai des!

Deci trebuie să pui 3 contre. Dacă ambele under-uri au cote de 2.00 avem:

 • Miză bilet 1: 10,000 / (2.00 * 2.00) = 10,000 / 4 = 2,500RON
 • Miză bilet 2: 10,000 / (1.75 * 2.00) = 10,000 / 3.5 = 2,857RON
 • Miză bilet 3: 10,000 / (1.75 * 2.00) = 10,000 / 3.5 = 2,857RON

Miza totală este de 8,250RON și câștigi garantat 1,750RON indiferent de ce se întâmplă. Este drept, calculele sunt un pic mai complicate, dar tot nu depășesc nivelul unui elev de clasa a 4-a. Într-adevăr mizele sunt enorme și poate nu ai atâția bani să contrezi, dar nici nu cred că vei ajunge prea des în astfel de situații. Oricum nu recomand să joci bilete atât de fanteziste. 


Case de pariuri recomandate ce oferă cash out

Dintre agențiile de mai jos, la primele 2 am găsit și o opțiune foarte interesantă: cash out parțial. E bună pentru pariorii indeciși care nu știu ce să facă. Acum poți să închizi pariul pe o parte din miză, dar să îl lași să meargă în continuare pe restul mizei. Tare nu?

Cum ți se pare opțiunea de cash out? O folosești?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!