INFOGRAFIC: Care este cel mai bun campionat de fotbal din lume?

Unibet.ro a realizat luna trecuta un infografic in care a dorit sa arate care este cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Serie A din Italia, La Liga din Spania, Premier League din Anglia si 1.Bundesliga, campionatul care a dat ultimele doua finaliste ale Ligii Campionilor au fost competitiile luate in calcul.

Au fost clasificate competitiile in functie de: popularitate, bani, joc si costurile pe care le platesc fanii.

Haideti sa vedem ce a iesit in urma acestui infografic.

  • A Popularitate

1. Retelele de socializare Premier League este fara indoiala campionatul cel mai popular pe retelele de socializare. Pagina de Facebook a Premier League are peste 5.500.000 de fani, mai mult decat celelalte trei pagini ale competitiilor la un loc. Pe Twitter lucrurile sunt chiar mai clare, pagina de Facebook a primei ligi engleze avand un numar de utilizatori aproape dublu decat al celorlalte ligi puternice. Pe locul doi atat pe Facebook cat si pe Twtter avem paginile primei ligi de fotbal din Spania. Locul trei pe Facebook este detinut de Serie A, iar pe Twitter de Bundesliga.

2. Media de spectator pe meci 

Bundesliga conduce oarecum suprinzator la acest capitol, avand o medie de 42.561 spectatori/meci. Pe locul doi este Premier League. La Liga si Serie A sunt la distanta mare de mediiile din Germania si Anglia.

3. Audienta TV Aici Premier League nu are adversar. Vedetele lui Chelsea, Manchester United sau Arsenal sunt urmarite in medie de 12.3 milioane de persoane, mai mult decat celelalte trei ligi de top la un loc. Pe doi se afla Serie A (4.5m), cat nu au impreuna La lIga (2.2m) si Bundesliga (2m).

 

  • B Bani

1. Drepturi TV Anglia Premier League primeste 1.96 bilioane de euro din drepturile TV, aproape la fel de mult cat incaseaza celelalte trei competitii fotbalistice de top la un loc. Serie A primeste 840 milioane de euro din drepturile TV, La Liga 644 milioane de euro, iar Bundesliga doar 485.7 milioane.

2. Salarii si transferuri jucatori a. Media sumelor platite pentru transferuri Premier League este singura competitie in care media sumei platite pentru un transfer este de peste un milion de euro. 1.3 milioane de euro fiind aceasta. In Bundesliga avem o medie de un milion de eurom in timp ce Italia (0.5 milioane de euro) si surprinzator pentru unii Spania (0.4 milioane de euro se afla in coada listei).

b. Media sumei platite pentru salarii Jucatorii din Premier League au cea mai buna medie de salarii dintre campionatele de top, aceasta fiind de 2.7 milioane de euro. Urmatoarea in top este Serie A cu 2.1 milioane de euro. La Liga cu 1.9 milioane de euro si Germania cu 1.6 milioane de euro incheie topul.

c. Cel mai mare salariu avut de un jucator Aici nu poate exista dubii, La Liga datorita lui Lionel Messi conduce autoritar, super starul argentinian avand un salariu de 33 de milioane de euro. In Anglia cel mai bine platit jucator este Wayne Rooney (20.6 milioane de euro). Phliipp Lahm primeste cel mai bun salariu din 1.Bundesliga, jucatorul lui Bayern Munchen incasand anual 14.3 milioane de euro. Din Italia cel mai bine platit este Daniele De Rossi (6 milioane de euro).

3. Cat se pariaza procentual pe cele patru campionate de top? Calculele s-au facut strict pe cele patru campionate, luandu-se in considerare atat pariurile live cat si cele pre-meci. Astfel pe Anglia Premier League se pariaza cel mai mult (37%). La Liga este a doua in top cu un procent de 30%. Serie A (20%) si Bundesliga (13%) incheie acest top.

 

  • C Rezultate

1. Titluri continentale cucerite in ultima decada Echipele din La Liga au cucerit opt trofee europene (Liga Campionilor, Cupa UEFA sau Europa League), in ultimii zece ani. Tot atat de multe au impreuna Premier League (4), Serie A (3) si Bundesliga (1). Avand aceasta statistica ne putem da seama ca in afara de cele patru campionate doar patru trofee au mers in alte tari.

2. Numarul de jucatori alesi pentru FIFPRO World Team in ultimii opt ani La Liga este prima acest top, 46 de jucatori din acest campionat fiind alesi in ultimii opt ani in echipa anului. Premier League a oferit 18 jucatori pentru aceasta echipa, iar Serie A doar 13. Interesant este din Bundesliga niciun jucator nu a facut parte din echipa anului aleasa de FIFA in ultimii opt ani.

3. Cartonase si goluri a. Media de goluri per meci Bundesliga are cea mai mare medie de goluri pe meci dintre cele patru ligi de top, 2.93 fiind media reusitelor din prima liga germana. Urmatoarea in top este La Liga cu 2.87 goluri/meci, iar pe trei o avem pe Premier League (2.8 goluri/meci). Codasa acestui top este Serie A (2.64)

b. Media de cartonase pe meci Spania conduce in topul indisciplinei cu o medie de 5.57 cartonase acordate per joc. Pe locul secund avem Italia 4.95 iar pe trei Bundesliga 3.75. Stitlul de joc mai lber lasat de arbitrii britanici se evidentiaza si in aceasta statistica, 3.18 fiind media de cartonase aratate in partidele din Premier League.

 

  • D. Costurile fanilor

1. Pretul tichetelor a. Cel mai mic pret mediu al biletelor pentru un sezon In Premier League cel mai mic pret mediu al biletelor pentru un sezon este de 543 de euro, dublu data de oricare din celelate campionate. Urmatoarea in top este Bundesliga (269 euro), La Liga (240 euro) si Serie A (190 euro).

b. Cel mai mare pret mediu al biletelor pentru un sezon Italia este lider autoritar la acest capitol, avand cel mai mare pret mediu al biletelor de 1.928 de euro. Nici o alta competitie nu trece de 1100 euro. De ex. Premier League are o medie de 1.006 euro, iar La Liga de 931 euro. Bundesliga sta cel mai bine in acest top (pentru fani ne referim) cu o medie de 638 euro.

2. Bauturi In La Liga si Serie A nu se consuma bauturi alcoolice pe stadion, asa ca bataliile la acest capitol se dau intre Premier League si Bundesliga.

a. Pretul bauturii pe stadion 3.60 euro este pretul mediu al bauturii in Premier League. Bundesliga are un pret ceva mai mic, de 3.10 euro

b. Cea mai scumpa bere In medie o bere va costa la un meci de Premier League 4.20 euro, cu un euro mai scump decat pretul mediu al berii la meciurile din Bundesliga.

*scris de adminjr

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi