Campionii, "gazaţi" la Cluj: Astra - Gaz Metan 0-2! Şumudică: "Suntem jalnici!"

Gazdă în meciul cu Gaz Metan, campioana Astra a jucat la 500 de kilometri distanţă de casă. La Cluj vor juca fotbaliştii lui Şumudică meciurile de pe "propriul teren" până când gazonul de la Giurgiu va fi refăcut. Astra a început tare - Seto a avut şansa golului după numai 4 minute, dar a ratat întâlnirea cu mingea la o centrare a lui Budescu. Alibec a pătruns apoi periculos în careu, dar atacantul Astrei a luftat incredibil şi a ratat o mare ocazie. Finalul primei reprize i-a găsit pe jucătorii de la Gaz Metan în atac, însă mingea trimisă din lovitură liberă de Eric a fost respinsă de jucătorii campioanei României.  

Budescu şi Teixeira au încercat să spargă gheaţa după pauză, dar nu au reuşit. Cei care au înscris au fost jucătorii Gazului. Llullaku a îndeplinit o formalitate în minutul 77 la capătul unui contraatac perfect. Căzuţi psihic, jucătorii lui Şumudică au încasat şi golul doi. Acelaşi Llullaku a făcut dubla în minutul 79 după ce l-a driblat şi pe portarul Lung jr! Campionii României au încercat să revină cu un gol pentru "imagine", dar nu au găsit calea spre poarta adversă şi Astra - Gaz Metan Mediaş s-a terminat cu victoria surprinzătoare a jucătorilor lui Cristi Pustai.

E o înfrângere foarte dureroasă. Era nevoie de puncte pentru a spera la play-off, dar se pare că ne tot îndepărtăm şi ne facem de râs. E foarte ruşinos, în condiţiile în care avem lotul pe care îl avem. Trebuie să ne trezim cu toţii şi să realizăm că jucăm la campioana României!

Doare, pentru că echipele din faţă se îndepărtează, iar noi facem pasul pe loc. Ce să ne mai motiveze Şumudică dacă noi suntem penibili şi nu suntem în stare să jucîm fotbal?...Noi am dus echipa aici şi tot noi trebuie să o scoatem la capăt. Deocamdată nu tragem cu toţii la aceeaşi căruţă. Eu nu discut problemele financiare ale altora şi memorii. Alte lucruri le discut eu: ce se întâmplă pe teren,

---a declarat Cristi Săpunaru

Am întâlnit o echipă robustă, care a ştiut să se apere şi să contraatace. Noi nu am avut soluţii pentru a o desface. Suntem umbra echipei care anul trecut câştiga campionatul. Ne facem de ruşine! Dacă jucăm tot aşa, nu luăm niciun punct. Suntem jalnici!

Am avut în prima repriză cateva situaţii pe care trebuia să le gestionam altfel, dar nu am fost lucizi. În momentul de faţă, la ce jucăm, nu avem nicio şansă să intrăm în primele 6. E grav ce se întâmplă. Şi eu sunt de vină!,

---a spus şi Marius Şumudică

Antrenorul Astrei a revenit cu ghinion pe banca echipei sale. Meciul cu Mediaş a fost primul pe bancă pentru Şumi în campionat, după suspendarea pentru pariuri. Campioana României este într-o situaţie grea - are o singură victorie după 8 etape scurse din noul sezon al Ligii 1! Astra e acum la 15 puncte în clasament în spatele Stelei, lider detaşat în clasament.

Ce pot să spun este că e un moment de criză şi trebuie să manageriem această criză atât la nivelul echipei, cât şi al conducerii. La cum jucăm, nu putem obţine niciun punct în următoarele meciuri,

---e convins Şumudică

Fără să o spună direct, Şumudică a lăsat să se înţeleagă că se gândeşte din nou la demisie, dezamăgit de atitudinea jucătorilor săi. "Vom discuta, pentru că nu are sens să mai continuăm în stilul ăsta. Ne facem de ruşine!", zice antrenorul Astrei.

N-avem nicio şansă la campionat! Eu în momentul ăsta nu ştiu nici ce vom face în următoarele meciuri. Lumea râdea când spuneam că nu suntem o candidată nici la play-off anul ăsta. Noi suntem ca o persoană în moarte clinică, morţi şi neîngropaţi...Sunt problemele noastre şi trebuie să vedem dacă le putem rezolva.  Nu vreau să vorbesc mai multe la cald,

---a mai spus antrenorul Astrei

Antrenorul lui Gaz Metan, Cristi Pustai a dezvăluit în conferinţa de presă că se gândea să-l schimbe în prima repriză pe Llullaku, marcatorul celor două goluri.

Llullaku trebuie să joace, prima repriză a fost un pic mai slabă pentru el. Era chiar pe lista de schimbări, dar e bine că a revenit. Important e că am câştigat. Am mai avut meciuri în mână şi n-am reuşit să câştigăm,

---a declarat Pustai

 

Echipe:

Astra: Lung jr. - Lazic, Oros, Săpunaru, Stan - Lovin, Seto - Teixeira, Budescu, Balaure - Alibec. Rezerve: Gavrilaș - Florea, Moise, Nicoară, Boudjemaa, Boubacar, Fabricio.

Gaz Metan: Pleșca - Crețu, Trtovac, Susnjar, Rugasevici - Radu Zagaria, Danci, Bic, Gavra - Eric, Llullaku. Rezerve: D. Cristea - Buzean, I. Cristea, Petre, Olaru, Munteanu, Axente.

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi