player-img

JUCATOR

İlkay Gündoğan

EURO 2024
Powered By:
MrBit
flag
ȚARĂ
Germania
VÂRSTĂ
33
POZIȚIE
Mijlocaș central
ÎNĂLȚIME
1.80
ECHIPĂ
FC Barcelona
PICIOR
DREPT


banner

Despre İlkay Gündoğan

İlkay Gündoğan, născut pe 24 octombrie 1990 în Gelsenkirchen, Germania, este un fotbalist german de origine turcă, cunoscut pentru abilitățile sale excepționale de mijlocaș. În prezent, joacă pentru FC Barcelona și echipa națională a Germaniei. Gündoğan este apreciat pentru tehnica sa, viziunea asupra jocului și capacitatea de a controla ritmul unui meci.

Gündoğan și-a început cariera de junior la mai multe cluburi din Gelsenkirchen, iar apoi a trecut la academia de tineret a lui VfL Bochum. Debutul său în fotbalul profesionist a avut loc în 2009, la FC Nürnberg, unde a impresionat rapid prin talentul său. Performanțele remarcabile l-au adus în atenția cluburilor mari, iar în 2011 a semnat cu Borussia Dortmund.

La Dortmund, sub conducerea lui Jürgen Klopp, Gündoğan a devenit un jucător-cheie. A fost instrumental în câștigarea titlului de Bundesliga în sezonul 2011-2012 și a avut un rol esențial în parcursul echipei până în finala Ligii Campionilor din 2013. La Dortmund, a dezvoltat o excelentă înțelegere a jocului, devenind cunoscut pentru pasele precise și capacitatea de a contribui atât în faza defensivă, cât și în cea ofensivă.

În 2016, Gündoğan s-a transferat la Manchester City, devenind prima achiziție a lui Pep Guardiola la club. La City, a continuat să impresioneze, câștigând multiple titluri de Premier League, Cupa FA și Cupa Ligii. Sub Guardiola, a evoluat constant, devenind unul dintre cei mai buni mijlocași din lume. În sezonul 2020-2021, a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei, marcând goluri decisive și contribuind la succesul echipei în campionat și în Liga Campionilor.

Pe plan internațional, Gündoğan a debutat pentru echipa națională a Germaniei în 2011. A participat la mai multe turnee majore, inclusiv Euro 2012, Cupa Mondială din 2018 și Euro 2020. Este apreciat pentru profesionalismul său și capacitatea de a influența jocul echipei naționale prin viziunea și experiența sa.

În concluzie, İlkay Gündoğan este un mijlocaș de clasă mondială, cu o carieră impresionantă atât la nivel de club, cât și internațional. Abilitățile sale tehnice, viziunea asupra jocului și profesionalismul îl fac unul dintre cei mai respectați fotbaliști din generația sa.

banner

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+130.4
Câștigate
60
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11