player-img

JUCATOR

Gianluigi Donnarumma

logo competition
Powered By:
MrBit
flag
ȚARĂ
Italia
Italia
VÂRSTĂ
25
POZIȚIE
Portar
Portar
ÎNĂLȚIME
1.96
ECHIPĂ
Paris Sa..
Paris Saint-Germain
PICIOR
DREPT


Despre Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma, născut pe 25 februarie 1999 în Castellammare di Stabia, Italia, este unul dintre cei mai promițători portari din fotbalul mondial. Începându-și cariera profesionistă la AC Milan la vârsta de doar 16 ani, Donnarumma a impresionat rapid datorită abilităților sale excepționale între buturi și a maturității sale remarcabile pe teren.

Donnarumma a devenit rapid titular la Milan, unde a strălucit în Serie A, ajutând echipa să atingă obiective importante și stabilindu-se ca unul dintre cei mai buni portari tineri din lume. Performanțele sale nu au trecut neobservate, iar în 2021 a făcut pasul la Paris Saint-Germain (PSG) în Ligue 1, semnând un contract important ca agent liber după ce și-a încheiat angajamentul cu Milan.

Pe lângă succesul la club, Donnarumma a avut și o carieră internațională impresionantă cu echipa națională a Italiei. A fost un pilon central în parcursul Italiei la Euro 2020, unde echipa a câștigat turneul, Donnarumma fiind numit jucătorul turneului. Performanța sa în finala împotriva Angliei, în special în timpul loviturilor de departajare, a consolidat reputația sa de portar de clasă mondială.

Stilul său de joc se caracterizează printr-o excelentă citire a jocului, reflexe rapide și capacitatea de a face salvări decisive. Este, de asemenea, foarte bun la jocul cu picioarele, ceea ce îl face extrem de valoros în fotbalul modern, unde portarii sunt adesea solicitați să participe activ la construcția jocului de la spate.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+91.52
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
3
Curry
+77.7
Câștigate
18
Pierdute
7