Informații federație

Anul înființării
1895
Membru al FIFA
1904
Preşedinte
Mehdi Bayat

Τricoul Εchipei

team-shirt

Lot jucători Belgia

PORTARI

# JUCĂTOR
VÂRSTĂ ÎNĂLȚIME ECHIPĂ
32
1.88
Nottingham Forest
26
1.87
Standard Liege
31
1.90
Luton Town

FUNDAȘI

# JUCĂTOR
VÂRSTĂ ÎNĂLȚIME ECHIPĂ
37
1.89
Anderlecht
32
1.91
Trabzonspor
24
1.85
Rennes
26
1.87
Leicester
20
1.91
Anderlecht
22
1.91
Genoa

MIJLOCAȘI

# JUCĂTOR
VÂRSTĂ ÎNĂLȚIME ECHIPĂ
32
1.81
Manchester City
27
1.77
Aston Villa
30
1.81
Al-Shabab
29
1.72
Arsenal
28
1.85
Fulham
22
1.95
Everton
19
1.80
Atletico Madrid
26
1.78
Lyon
21
1.83
Wolfsburg
24
1.81
Werder Bremen
23
1.91
Atalanta
22
1.73
Manchester City
21
1.79
PSV Eindhoven
26
1.87
FC Sevilia

ATACANȚI

# JUCĂTOR
VÂRSTĂ ÎNĂLȚIME ECHIPĂ
30
1.85
Fenerbahce
24
1.77
RB Leipzig
31
1.91
AS Roma

SELECȚIONER

NUME Domenico Tedesco
VÂRSTĂ 38

VEDETA ECHIPEI

NUME Romelu Lukaku
VÂRSTĂ 31

Romelu Lukaku este un fotbalist belgian născut pe 13 mai 1993 în Antwerpen, Belgia. El este cunoscut pentru abilitățile sale ca atacant și pentru puterea sa fizică pe teren.

Lukaku și-a început cariera la clubul belgian RSC Anderlecht, unde și-a petrecut primele etape de dezvoltare. Aici și-a demonstrat rapid calitățile și a devenit unul dintre cei mai promițători tineri atacanți din Belgia. În 2011, a fost transferat la clubul englez Chelsea, dar și-a petrecut mai mult timp sub formă de împrumut la alte cluburi pentru a-și câștiga experiența de joc.

Cu Everton și mai târziu cu Manchester United, Lukaku a reușit să-și consolideze reputația ca unul dintre cei mai buni atacanți din Premier League. Abilitățile sale impresionante de finalizare, precum și capacitatea sa de a câștiga duelurile aeriene, l-au făcut un jucător temut pentru orice apărare adversă.

În prezent, Lukaku evoluează pentru clubul italian Inter Milano, unde și-a continuat să-și arate calitățile și să-și aducă contribuția la echipa sa. De asemenea, este un membru important al echipei naționale a Belgiei și a reprezentat țara sa la mai multe turnee internaționale.

Despre echipă

 

Echipa națională de fotbal a Belgiei, cunoscută sub numele de „Diavolii Roșii”, este una dintre cele mai remarcabile forțe în fotbalul internațional modern. În ciuda unei istorii de fluctuații în performanță, în ultimul deceniu, Belgia a experimentat o adevărată renaștere, cu o generație de aur care a adus țara în centrul atenției mondiale. Acest eseu explorează istoria echipei, evoluția stilului său de joc, realizările semnificative și impactul cultural al fotbalului în Belgia.

Istoria

Belgia a jucat primul său meci internațional în 1904, fiind una dintre cele mai vechi echipe naționale de fotbal din Europa. A fost una dintre cele patru națiuni care au participat la primul turneu olimpic de fotbal în 1900 și a fost membră fondatoare a FIFA în 1904 și a UEFA în 1954. De-a lungul anilor, Belgia a avut perioade de succes interschimbate cu ani de rezultate mai puțin impresionante.

Realizările

Pe scena mondială, Belgia a avut o prezență consistentă, calificându-se la mai multe ediții ale Campionatului Mondial. Cea mai mare realizare a venit în 2018, când echipa a atins semifinalele Cupei Mondiale din Rusia, terminând pe locul trei, cea mai bună performanță a sa în istorie. În același timp, echipa a avut prestații notabile la Campionatele Europene, cu o semifinală atinsă în 1980.

Stilul de Joc

Stilul de joc al Belgiei a evoluat considerabil de-a lungul anilor. În trecut, Belgia a fost cunoscută pentru un joc pragmatic și defensiv, dar cu noua generație de jucători, a adoptat un stil de joc mai ofensiv și dinamic. Sub îndrumarea antrenorilor precum Marc Wilmots și mai târziu Roberto Martinez, Belgia a devenit cunoscută pentru atacul său fluid, presingul înalt și utilizarea eficientă a jucătorilor polivalenți.

Jucători Remarcabili

Generația de aur a Belgiei a inclus jucători de talie mondială. Eden Hazard, Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku sunt doar câțiva dintre jucătorii care au ridicat profilul fotbalului belgian. Portarul Thibaut Courtois și fundașul Vincent Kompany au fost, de asemenea, stâlpi ai echipei, contribuind la soliditatea defensivă. Acești jucători au adus nu doar talent, ci și o nouă încredere și ambiție echipei naționale.

Impactul Cultural

Fotbalul ocupă un loc central în cultura belgiană, iar succesul recent al echipei naționale a avut un impact profund asupra națiunii. Performanțele bune ale Diavolilor Roșii au unit o țară adesea divizată de linii lingvistice și culturale. Victoriile lor pe scena mondială au adus un sentiment de mândrie națională și au fost sursa de inspirație pentru tineri și pentru întreaga comunitate fotbalistică din Belgia.

Provocările și Perspectivele

În ciuda succesului recent, Belgia se confruntă cu provocarea de a menține acest nivel de performanță pe măsură ce generația de aur începe să îmbătrânească. Dezvoltarea continuă a talentelor tinere prin academiile de fotbal și programele naționale este esențială pentru viitorul fotbalului belgian. Perspectivele sunt, totuși, optimiste, dat fiind interesul crescut pentru fotbal în rândul tinerilor și investițiile în infrastructura sportivă.

Concluzie

Echipa națională de fotbal a Belgiei reprezintă o combinație impresionantă de talent, determinare și unitate. Prin realizările sale pe scena internațională, Belgia a demonstrat că poate concura cu cele mai bune echipe din lume. „Diavolii Roșii” nu numai că sunt o forță de temut în competițiile internaționale, dar sunt și un simbol al mândriei naționale, având un impact durabil asupra culturii și societății belgiene. Indiferent de provocările viitoare, viitorul fotbalului în Belgia arată promițător, având la bază o fundație solidă de succes și pasiune pentru joc.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Tudor Cosma
+45.76
Câștigate
32
Pierdute
16
3
Caramavrov
+24.04
Câștigate
12
Pierdute
6