Campionatul Mondial de handbal masculin - Qatar 2015; prezentare, favoriţi şi cote la pariuri

Ediţia cu numărul 24 a Campionatului Mondial de handbal masculin va începe pe 15 ianuarie 2015. Turneul care se va încheia în prima zi a lunii februarie va fi găzduit în premieră de către Qatar.

wc-handbal-2015.jpg

Acest Campionat Mondial va fi găzduit de trei săli: Lusail Sports Arena din Lusail cu o capacitate de 15.300 de locuri, Ali Bin Hamad Al Attiya Arena din Al-Sadd cu o capacitate de 7.700 de spectatori şi Duhail Sports Hall, sală care poate găzdui 5.500 de persoane.

La televizor turneul va putea fi urmărit pe Dolce Sport. Cei care nu sunt abonaţi Romtelecom le recomandăm să intre aici şi să se înregistreze şi cu doar 0.01 RON puteţi avea acces gratuit la transmiunile live video ale tuturor meciurilor de la turneul final din Qatar.

Câteva amănunte de statistică interesante legate de Campionatul Mondial de handbal masculin (CM).

 • România este singura câştigătoare a CM care nu este prezentă în Qatar
 • România, Franţa şi Suedia au cele mai multe titluri câştigate, câte patru fiecare
 • de cinci ori câştigătoarea titlului mondial s-a decis după prelungiri, România şi Franţa câştigând astfel două trofee
 • Spania a marcat 3654 la CM deşi a evoluat în mai puţin de patru turnee faţă de Suedia, scandinavii având şi recordul de meciuri disputate la CM (147)
 • în meciul pentru medalia de bronz din 1938 dintre Suedia şi Danemarca s-au marcat doar trei goluri, suedezii câştigând acel duel 
 • 55 de goluri a marcat Islanda în poarta Australiei, numărul maxim de reuşite avut de o formaţie într-un joc la CM
 • cel mai clar succes la CM l-a obţinut Germania, 46:4 cu Luxemburg în 1958
 • finala din 2005 dintre Spania şi Croaţia a fost cea mai bogată în reuşite, ibericii câştigând cu 40:34
 • 92 de goluri a marcat în 2009 pentru Macedonia Kiril Lazarov el fiind jucătorul cu cele mai multe goluri de-a lungul unui singur turneu
 • trei ediţii la rând sud-coreeanul Kyung-Shin Yoon a fost golgheterul competiţiei (1993, 1995, 1997)
 • în 10 din precedentele 23 de ediţii ţara gazdă a cucerit o medalie

Turneul din 2013 a fost câştigat de Spania după o finală contra Danemarcei. A treia clasată a fost Croatia care a învins Slovenia în finala mică. Cel mai bun jucător al turneului a fost danezul Mikkel Hansen, iar golgheter un coechipier al acestuia, Anders Eggert cu 55 de goluri.

La acest turneu final vor participa 24 de echipe. Calificate direct au fost reprezentativele Qatarului şi Spaniei, respectiv ţara gazdă şi deţinătoarea trofeului. Reprezentativele din Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Australia au fost eliminate din competiţie din diverse motive, desi erau calificate. În locul lor au primit wild-card-uri Germania, Islanda şi Arabia Saudită.

Cele 24 de reprezentative sunt împărţite în patru grupe, după cum urmează:

 • Grupa A: Spania, Slovenia, Qatar, Belarus, Brazilia, Chile
 • Grupa B: Croatia, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Austria, Tunisia, Iran
 • Grupa C: Franţa, Suedia, Algeria, Cehia, Egipt, Islanda
 • Grupa D: Danemarca, Polonia, Rusia, Argentina, Arabia Saudită, Germania

Faza grupelor va începe pe 15 ianuarie şi se va încheia pe 24 ianuarie. La capătul ei cele mai bune patru echipe din fiecare grupă merg mai departe în optimile programate pe 25 şi 26 ianuarie. Semi-finalistele le vom afla pe 28 ianuarie, iar echipele care vor evolua în marea finală din 1 februarie vor fi stabilite în urma duelurilor din 30 ianuarie.

La această casă de pariuri online avem mai multe opţiuni de pariere de lungă durată pentru CM de handbal masculin din Qatar.

Puteţi paria că Spania va câştiga grupa A pentru o cotă de doar 1.33 sau puteţi merge pe mâna reprezentativei ţării gazdă la o cotă de 4.75. În grupa B nu pare a fi loc de surprize Croaţia având doar cota 1.07 pentru un triumf. În grupele C şi D Danemarca şi Franţa au primele şanse cu cote de 1.47 respectiv 1.40. Totuşi danezii vor avea viaţă grea cu Polonia şi Germania, iar francezii se vor lupta cu Suedia şi Islanda.

Mai puteţi miza şi pe grupa care va da câştigători. Deloc surprinzător grupa Danemarcei este creditată cu prima şansă, dar ne-ar tenta puţin aici cota 3 avută de un triumf al Franţei sau Suediei.

Nu mai puţin de patru jucători pleacă cu şanse egale în lupta pentru titlul de golgheter. Siarhei Rutenka (Belarus), Anders Eggert Magnussen (Danemarca), Ivan Cupic (Croaţia) şi Kiril Lazarov (Macedonia) primesc fiecare cota 6 pentru a ieşi golgheterului turneului. Dificilă alegere.

Se poate paria la o cotă de 3.05 că Franţa va câştiga trofeul, iar pentru o cotă de 1.65 puteţi miza pe faptul că Spania după ce a câştigat trofeul acum doi ani va încheia şi turneul acesta pe podium.

Ne oprim aici cu prezentările de cote pentru că am lungi mai mult articolul. Trebuie însă să mai ştiţi că la această agenţie de pariuri pe net mai puteţi plasa pariuri pe:
- faza în care o anumită echipă va încheia turneul
- dueluri între jucători; se dau cinci perechi de jucători şi la fiecare puteţi să alegeţi că unul dintre ei va marca mai multe goluri la turneu sau că vor înscrie acelali număr de goluri)
- golgheterul unor echipe; vă sunt oferite 12 echipe la care puteţi paria pe golgheterului fiecăreia
- dueluri între echipe; se dau 13 dueluri între două echipe la care puteţi miza pe formaţia care va termina pe o poziţie superioară.

Campionatul Mondial de handbal masculin 2015, program şi cote pariuri pentru etapa 1

pariaza-pe-cm-de-handbal-masculin.JPG

Pariază acum pe meciurile de la CM de handbal masculin din Qatar si dacă pierzi primul pariu primeşti jumătate din miză înapoi până la 150 RON

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi