Campionatul Mondial 2018 - zece caractere dintre care se va alege mascota competiţiei!

După cum se ştie, Rusia a fost selectată să găzduiască Campionatului Mondial de fotbal din 2018. Aceasta va fi cea de-a 21-a ediţie a celui mai mare eveniment fotbalistic din lume şi totodată prima care va avea loc în Europa de Est. Chiar dacă mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct, detalii organizatorice, de infrastructură sau probleme politice, în această perioadă atenţia este canalizată pe alegerea mascotei.

De-a lungul timpului, mascota a fost elementul principal în activităţile de publicitate şi totodată un factor important de mobilizare a suporterilor din ţara gazdă. Tocmai de aceea design-ul ei a reprezentat mereu o temă locală, de inspiraţie pentru oameni, aşa cum se vrea şi pentru ediţia din Rusia.

Pariază online acum de pe mobil sau tabletă!

S-au stabilit deja 10 caractere din care se va face alegerea

Activităţile de alegere a mascotei oficiale au început deja şi tocmai s-a încheiat un proces de vot prin care fanii ruşi au ales 10 teme principale din care va fi ales produsul final. La campania online au participat 51.000 de oameni care au şi-au exprimat preferinţele.

Cele 10 caractere sunt următoarele: Tigrul Siberian, Bogatyr (un cavaler legendar din istoria Rusiei), Lupul Siberian, Leopardul din Estul Îndepărtat, Firebid (o pasăre din cultura slavă), Extraterestrul, Cosmonautul, Pisica, Ursul şi Robotul. Dintre toate acestea se va alege în perioada următoare caracterul care va da mascota oficială. Urmează acum ca până în noiembrie 2015 cei mai talentaţi studenţi de la instituţiile ruse de artă să lucreze pentru a crea design-ul mascotei Campionatului Mondial 2018. Peste 50 de astfel de instituţii şi-au anunţat implicarea, iar în final un juriu va alege proiectul final.

Suntem încântaţi de implicarea de care au dat dovadă fanii ruşi pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect. Mascota Campionatului Mondial va reprezenta ţara şi tradiţiile ei. Va fi un turneu extrem de colorat şi era foarte important ca fanii să fie implicaţi cât mai mult.Vitaly Mutko, Ministrul Sportului în Rusia

Este foarte important pentru FIFA să ştie ce preferinţe are publicul rus în ceea ce priveşte mascota oficială. La urma urmei, mascota va juca un rol cheie în promovarea turneului şi va face cu siguranţă legătura între fanii locali şi cei ai altor ţări participante.Thierry Weil, directorul de marketing al FIFA

După toate aceste procese de selecţie a mascotei, cele mai bune trei vor fi supuse unui nou proces de vot naţional. Mascota oficială pentru Campionatul Mondial 2018 din Rusia va fi prezentată în 2016.

Istoria Mascotei Oficiale a Campionatului Mondial

Fiecare Cupă Mondială a avut propria sa mascotă, începând cu ediţia inaugurală din 1966. Caracterele au fost dintre cele mai diverse, însă toate au avut ceva în comun: reprezentau poporul gazdă. Design-ul ei a evoluat însă din ce în ce mai mult şi am asistat în ultimul timp la modele printre cele mai originale. Acelaşi lucru îl aşteptăm şi de la ediţia din Rusia, una care se anunţă fastuoasă şi cu mulţi bani cheltuiţi

În continuare puteţi vedea o scurtă prezentare a celor mai spectaculoase mascote ale ediţiilor precedente.

  • World Cup Willie (Anglia 1966) - este primul personaj creat pentru Cupa Mondială şi reprezenta un leu specific Regatului Unit, îmbrăcat într-un tricou cu mesajul “World Cup”. Chiar dacă pare un personaj din desene animate, trebuie ţinut cont în ce timpuri a fost creat
  • Juanito (Mexic 1970) - reprezenta un copil îmbrăcat în tricoul ţării gazdă care purta pe cap celebrul “sombrero” . Numele vine de la “Juan”, cel mai comun în regiune.
  • Ciao (Italia 1990) - reprezenta o figurină din hârtie care avea o minge de fotbal în loc de cap, iar trupul era format din cubuleţe cu steagul Italiei. Numele vine de la formula de salut atât de populară în Italia.
  • Footix (Franţa 1998) - era întruchipată de un cocoş, simbolul naţional al Franţei. Purta un tricou al naţionalei ţării gazde şi în mână avea o minge de fotbal
  • Zakumi (Africa de Sud 2010) - un leopard atât de comun în ţările africane. Culorile sunt cele ale naţionalei Africii de Sud.
  • Fuleco (Brazilia 2014) - reprezintă o specie a mamiferului “tatu”, specie ocrotită de lege care se găseşte în special în Brazilia. Numele a fost compus prin alăturarea a două cuvinte: Fotbal şi Ecologie.

mascote-campionatul-mondial.jpg

Rămâne de văzut proiectul final pentru Campionatul Mondial 2018, însă cu siguranţă mascota oficială va avea un impact puternic asupra poporului rus, întruchipând cu succes valorile naţionale şi identitatea acestuia.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi