Campionatul din Grecia, suspendat pe termen nelimitat! Ce zice Varela

Derby-ul dintre PAOK și AEK s-a terminat mai înainte decât trebuia. Meciul a fost întrerupt în minutul 90+5 după reușita lui Fernando Varela. Golul marcat de fostul jucător de la Steaua și FC Vaslui a fost anulat pentru un ofsaid la un coechipier. Potrivit presei din Grecia, însă, reușită a fost validată până la urmă, fiind consemnat că scorul era 1-0 pentru gazde în momentul întreruperii. 

Decizia validării golului se pare că a fost luată, însă, de frică de către centralul partidei, după ce patronul lui PAOK - Ivan Savvidis (foto: protothema.gr) a intrat pe teren cu pistolul la brâu! Forțele de ordine l-au calmat cu greu pe Savvidis, care le-a ”ordonat” jucătorilor săi să plece la vestiare în semn de protest. A fost momentul în care jucătorii oaspeți nu au mai vrut să continue jocul susținând că se tem pentru siguranța lor. Decizia finală a fost ca partida să nu se mai reia, urmând că rezultatul final să fie stabilit la Comisia de Disciplină a Federației de fotbal din Grecia. 

A fost al doilea derby pentru titlu, din acest sezon, care a fost oprit înainte de ultimul fluier al arbitrului, iar șefii fotbalului elen au decis să taie în carne vie. Astfel, aceștia au hotărât ca prima ligă din Grecia să fie suspendată pe termen nelimitat. Grecii n-au luat de capul lor decizia, una istorică, ci au discutat tot timpul cu UEFA și FIFA pentru luarea acestei decizii. Ce este și mai grav este că, în acest moment, informațiile care circulă spun că prima ligă elenă de fotbal nu se va mai relua în acest sezon!

Jurnaliștii de la Sport24 scriu că Ministerul Sportului va discuta cu responsabilii UEFA și cei ai Ligi Profesioniste de fotbal pentru a suspenda campionatul! "Nu vom permite nimănui să ne oprească în planurile noastre, chiar dacă vom lua o decizie dificilă alături de UEFA" a declarat ministrul Sporturilor din Grecia, George Vassiliadis (foto: protothema.gr). Prima propunere a fost ca Super League să fie suspendată pentru o săptămână.

Asta înseamnă, însă, o pauză de 3 săptămâni, în condițiile în care campionatul va lua o pauză forțată în perspectiva meciului naționalei cu Elveția. O decizie finală asupra viitorului actualului sezon din Grecia este așteptată să fie luată până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Varela (foto: paokfc.gr), cel care a a marcat golul care a stârnit nebunia, s-a arătat iritat de atitudinea celor două mari rivale din campionatul Greciei. "Decizia e bună! Foarte bine au făcut, nu ai cum să mai joci acest campionat. Lui Olympiakos şi AEK le este foarte frică de PAOK", a declarat fundașul portughez pentru Prosport.

PAOK era considerată de către specialiști una dintre cele mai îndreptățite grupări la câștigarea titlului. Deși a pierdut în tur în faţa marilor rivale, echipa lui Răzvan Lucescu a fost apreciată pentru jocul prestat şi a avut o serie incredibilă de victorii. Ultimul eșec din campionat (2-3 săptămâna trecută cu Asteras Tripolis) a reprezentat prima înfrângere pentru jucătorii lui Lucescu jr. din noiembrie 2017.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!