Campionatul ”cenușăreselor”. Ne batem cu turcii și olandezii în amicalele suferinței

Acum, că s-a terminat o nouă campanie de calificare la un turneu final, iar lucrurile s-au pus la punct pentru Euro 2020, șefii FRF au făcut programul naționalei pentru această toamnă, Desigur, tricolorii vor juca în amicale, alte naționale urmând să participe la barajul pentru Mondialul din 2018. Dar să nu ne supărăm prea tare, căci acolo (la baraj, desigur) nu au ajuns două selecționate cu pretenții mai mari decât noi - e vorba de Turcia și Olanda. 

Cu cele două națiuni se vor bate jucătorii lui Contra (foto: sportpictures.eu) luna viitoare. Mai întâi, pe 9 noiembrie, România se va afla față în față cu Turcia antrenată de ”IL Luce”, omul care nu a mai putut redresa la timp ”corabia” în drumul către baraj. Meciul urmează să se joace la noi, dar încă nu a fost stabilit orașul unde se va disputa. La cinci zile distanță, tricolorii vor încerca să stoarcă de puteri ”Portocala mecanică” Olanda. Naționala condusă de Dick Advocaat va da replica românilor pe 14 noiembrie, pe ”Național Arena”. 

Ultimele dueluri cu Turcia au avut loc în 2012 (1-0 la Istanbul), respectiv 2013 (0-2 la Bucureşti), în preliminariile Campionatului Mondial 2014. În aceeaşi campanie de calificare, România a întâlnit şi Olanda, dar rezultatele au fost catastrofale: 1-4 la Bucureşti şi 0-4 la Amsterdam. 

Florin Andone nu l-a convins pe Contra

Naţionala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul Liga Naţiunilor UEFA. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie 2018. Va fi competiția pentru care Cosmin Contra se va mai gândi dacă să se bazeze pe Florin Andone (foto: sportpictures.eu). Totul depinde de jucătorul lui Deportivo care, în acest moment, este ieșit din schemă...Contra a spus-o clar într-o intervenție Telekom Sport.

"Florin Andone, din păcate..el munceşte foarte mult, își doreşte, dar nu citeşte de foarte multe ori necesităţile naţionalei în momentele cheie. Cade foarte mult la margine, după ce cade nu mai avem atacant în faţa porţii. Este un atacant de forţă, se bate cu adversarii, se luptă, dă coate, dar deocamdată nu s-a adaptat jocului naţionalei. Şi bineînţeles că un gol în 17-18 meciuri este puţin", a declarat Cosmin Contra. (foto: sportpictures.eu)

Invitat la radio Europa FM, Contra a vorbit despre națională, dar și de Dinamo. Iar în momentul în care a amintit de fosta sa echipă de club, un ascultător a intrat în direct și l-a luat la ”11” metri.. Schimbul de replici a fost unul destul de tensionat, dinamovistul sunând chiar din tribunele arenei din ”Ștefan cel Mare”, la pauză meciului Dinamo - Juventus București. 
  
Suporter: "Ai dat afară cel mai bun jucător, pe Dan Nistor! Ai dat tot ce era mai bun la echipă! Ai lăsat Dinamo în 13 oameni, ai făcut prăpăd! Ai luat echipa de pe 7 și ai lăsat-o tot acolo! N-ai cum să-l dai pe Dan Nistor afară! Sunt mai dinamovist decât Contra...Giani Kiriță, Hîldan, ei sunt adevărații dinamoviști!". 
  
Cosmin Contra:
"Tu consideri că Dan Nistor a fost cel mai bun jucător al lui Dinamo?..Înseamnă că am făcut o greșeală. Dacă voi asta considerați, înseamnă că așa este", a răspuns Contra. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!