Campion din snooker - suspendat pentru că a jucat la pariuri!

Pariurile îi atrag ca un magnet pe jucători. Dar nu doar fotbaliștii vor să facă un ban pentru zile ”negre”. Febra pariurilor a ajuns și în snooker, unde Joe Perry a călcat și el pe bec. Fost finalist la Campionatul Mondial și jucător cu o grămadă de trofee în palmares, britanicul a fost suspendat până în mai 2018 și obligat la plata unei amenzi de 2 500 lire sterline. 

Aflat pe locul 22 mondial, Perry (42 de ani) a recunoscut că a plasat un număr de 193 pariuri în perioada septembrie 2009 - iunie 2013 folosind cinci conturi diferite, dar toate înregistrate pe numele său. Acesta a dezvăluit că a jucat în total 2.806,49 de lire sterline, obținând un profit de 832,09 lire. Perry a susținut că nu a pariat pe propriile meciuri, dar a făcut-o pe alte întâlniri din cadrul turneelor la care a luat startul. 

În sprijinul celor afirmate au venit și declarațiile șefilor din snooker, care au spus că nu există nicio suspiciune că britanicul ar fi fost implicat în aranjarea unor meciuri. Plata amenzii a fost dictată de către Asociația Mondială de Biliard profesionist și Snooker (WPBSA), care a anunțat că la următoarea infracțiune îl vor exclude definitiv din competiție. 

În fața acuzațiilor, Joe Perry a pledat vinovat și a declarat că a jucat la pariuri ”din plictiseală și pentru a se distra”..”El este suspendat până la sfârșitul Campionatului Mondial de anul viitor, cu condiția să nu existe alte încălcări ulterioare ale regulilor”, au anunțat șefii WPBSA.

Perry a ajuns în 2008 în finala Campionatului Mondial, atunci când a cedat în fața lui Ali Carter. Cel mai important titlu din carieră este titlul câștigat la Grand Prix-ul Thailandei, când l-a învins pe Mark Williams. 

(credit foto: worldsnooker.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!