Camelot a revitalizat Loteria Națională din Marea Britanie! Peste 4 miliarde de lire plătiți către câștigători în 2015!

Pe vremuri loteriile naționale erau foarte populare în toate țările din Europa, asta și pentru că piața jocurilor de noroc nu era foarte dezvoltată. De exemplu în România în afară de loto nu prea puteai să îți încerci norocul decât la lozuri, și eventual la bingo. Atunci când au început să apară casele de pariuri și cazinourile, atât online cât și offline, interesul în loterie a scăzut. 

Chiar și în Marea Britanie loteria națională a fost într-un regres continuu în ultimele decenii, chiar dacă este drept că acolo existau case de pariuri și în urmă cu un secol. Însă cu cât agențiile și cazinourile de la colțul străzii s-au înmulțit, cu atât loteria a avut de suferit din ce în ce mai mult. Diferența între Marea Britanie și România este aceea că acolo Camelot, firma care patronează de șapte ani Loteria Națională, a reușit conform The Guardian să revitalizeze o ramură a gamblingului care era în picaj liber

camelot.jpg

Cei de la Camelot au început să ofere clienților posibilitatea de a achiziționa bilete la loto direct de pe dispozitive mobile, a schimbat interfața site-ului, dar și modul în care premiile sunt acordate. De asemenea, câștigurile totale au fost mărite, iar operatorul a dat dovadă de transparență în ceea ce privește comunicarea sumelor încasate din bilete și acordate câștigătorilor. Începând cu octombrie 2015, în Marea Britanie se acordă săptămânal garantat un premiu de 1 milion de lire unui fericit câștigător, plus că și jackpoturile obișnuite au fost mărite. De aceea în ultimele șase luni peste 100 de norocoși au devenit milionari, iar apogeul a fost atins luna trecută atunci când o persoană care a dorit să rămână anonimă a pus mâna pe cel mai mare premiu din istoria Loteriei Naționale din Marea Britanie: 35,1 milioane de lire! 

În 2015 Camelot a vândut bilete la loto în valoare totală de 7,6 miliarde de lire, din care 596 de milioane au fost obținuți doar din bilete vândute direct de pe telefon sau tabletă. Clienții au beneficiat pe durata anului 2015 de câștiguri totale de 4,2 miliarde, iar alți 1,9 miliarde au fost folosiți pentru scopuri caritabile, proiecte artistice și donații către atleții care vor reprezenta Marea Britanie la Jocurile Olimpice. Restul de 1,5 miliarde rămân companiei Camelot, dar din care aceasta trebuie să plătească taxe, costuri de întreținere, salarii și alte cheltuieli. Se consideră că toate aceste costuri sunt destul de ridicate, motiv pentru care profitul real obținut de Camelot în ultimul an este de ”doar” 75 de milioane de lire, deci 1% din câștigul total. Trebuie apreciat faptul că aceste cifre au fost făcute publice.

Ce credeți, când vom avea posibilitatea și în România să cumpărăm bilete la Loteria Română direct de pe un dispozitiv mobil? Dar când va fi aceasta la fel de transparentă în a ne comunica sumele câștigate și cheltuite? Și o întrebare și mai dificilă: vor dona vreodată cei de la Loteria Română bani către scopuri caritabile, sport și cultură așa cum fac omologii din Marea Britanie?

Pariem online de 20 de ani, cum aratã agenția favoritã? Descoperã acum!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi