Calvin Ayre, condamnat la un an cu probațiune și amendat cu 500 000 dolari!

Ceea ce toată lumea se aștepta să fie o victorie pentru omul de afaceri Calvin Ayre s-a transformat într-o înfrângere rușinoasă. Fondatorul unui ”imperiu” al jocurilor de noroc care îi poartă numele, miliardarul a pledat vinovat în fața unui tribunal din America față de acuzațiile care i se aduc într-un proces demarat în urmă cu cinci ani. Procurorii federali l-au acuzat pe acesta de afaceri ilegale prin intermediul companiei pe care a înființat-o, Bodog Entertainment Grup.

Potrivit Instanței federale din Baltimore, Ayre (foto: forbes.com) a recunoscut că a încălcat Legea Federală americană legată de activitatea și transmiterea unor informații referitoare la jocurile de noroc. Miliardarul în vârstă de 56 de ani a ales o metodă neconvențională pentru a pleda vinovat - a participat la audierile Tribunalului din Baltimore telefonic, din biroul avocatului său din Vancouver!

Cetățean canadian, Ayre nu s-a dus niciodată în Statele Unite pentru a răspunde acuzațiilor formulate împotriva lui. În acest timp, a redobândit numele domeniului care îi aparținea, Bodog (confiscat de către procurorii federali ca parte a cauzei penale), plătind pentru asta 100 000 dolari. 

Judecătorul Catherine Blake l-a condamnat pe Ayre (foto: calvinayrefoundation.org) la un an de probațiune fără supraveghere și la o amendă de 500 000 de dolari. Miliardarul canadian a fost, de asemenea, de acord să nu emită nicio pretenție referitoare la aproximativ 66 milioane dolari - bani care aparțin în cea mai mare parte jucătorilor americani și care au fost confiscați de către procurorii federali în legătură cu acest caz.

"Domnul Ayre este mulțumit de rezultatul acestui caz și încântat de faptul că procesul s-a încheiat în sfârșit după cinci ani foarte dificili. Acum, el este nerăbdător să revină la viața lui de dinaintea acestui proces care nu i-a făcut bine”, a declarat Barry Boss, avocatul lui Calvin Ayre. 

Fiul unor fermieri și crescători de porci din Saskatchewan, Ayre (foto: ctvnews.ca) a avut un comportament sfidător la adresa procurorilor federali americani până să pledeze vinovat, susținând că nu a făcut nimic ilegal. Miliardarul canadian a anunțat că s-a retras din afacerea pe care o deținea în Costa Rica și prin intermediul căreia a tranzacționat miliarde de dolari în pariuri online. Astfel, el a transferat marca Bodog la Grupul de jocuri ”Morris Mohawk”, situat pe teritoriul Kahnawake din apropiere de Montreal.

Procurorii federali americani au declanșat o puternică ofensivă împotriva jocurilor de noroc online începând din 2011, confiscând numele de domeniu ale celor mai proeminente companii de poker online din lume și acuzând, în același timp, un număr de 11 persoane.

Câteva luni mai târziu, Guvernul SUA l-a acuzat oficial pe Calvin Ayre - cel care în 2006 a făcut obiectul unei povestiri în Forbes (foto: flushdraw.net), intitulată "Catch Me If You Can!” (în traducere - Prinde-mă dacă poți!). Și americanii nu l-au iertat...

Pariază acum la casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi