Calificare! West Ham - Astra 0-1 şi englezii sunt "out" din Europa! Lung jr şi Teixeira, eroii Astrei

Şumudică a început cu Alibec titular returul cu West Ham din play-off-ul Europa League. Atacantul Astrei şi al naţionalei României s-a dus cu mult curaj spre poarta lui Randolph după 6 minute, dar a tras pe lângă. Jocul s-a mutat apoi în careul celălalt, unde Lung jr a avut mult de muncă. A respins mai întâi la şutul lui Obiang, pentru ca apoi să salveze excelent în faţa lui Tore. 

Teixeira a dat primul semnal de alarmă pentru trupa lui Slaven Bilic, în minutul 25, dar mingea şutată de jucătorul Astrei s-a dus departe de poartă. Teixeira n-a mai greşit însă cu un minut înainte de pauză, când a fructificat o pasă excelentă de la Daniel Niculae şi a deschis scorul pe "London Stadium"! 

Bilic a schimbat primul după pauză - l-a înlocuit pe Nordtveit cu Valencia. Românii au avut totuşi prima mare ocazie - Alibec a creat panică în careul advers, dar nu a primit penalty în minutul 48 după ce a căzut în duel cu un adversar.

West Ham a echilibrat repede jocul şi putea egala în minutul 53, dar Lung jr s-a opus senzaţional la reluarea lui Calleri. Englezii au pus apoi presiune pe arbitru, care i-a arătat portarului Astrei un galben pentru trageri de timp, deşi Lung jr nu a întârziat reluarea jocului. Acesta a dovedit că e mare portar şi în minutul 76, când a scos la lovitura liberă executată de Valencia. 

Jucătorii lui Slaven Bilic s-au aruncat în ultimele minute spre poarta Astrei, dar fără rezultat. Oroş a intervenit salvator în faţa porţii în minutul 86 la o fază la care Lovin s-a accidentat. N-a mai putut continua şi a fost schimbat cu Florea. Şi Bilic a mutat, dar schimbarea i-a luat prin surprindere şi pe fanii lui West Ham - l-a înlocuit pe Burke cu un...fundaş, Collins! 

Englezii şi-au pierdut capul apoi şi au intrat tare la jucătorii români. N-au reuşit minunea şi Astra a reuşit o calificare nesperată în faţa lui West Ham, pentru al doilea an la rând! Anul trecut, jucătorii lui Şumudică i-au bătut pe englezi cu 4-3 la general, dar în turul 3 preliminar. Astra a câştigat atunci cu 2-1 la Giurgiu, iar în retur a reuşit un egal, 2-2, pe terenul lui West Ham. Acum a fost 2-1 la general pentru Astra, după 1-1 în meciul tur. "West Ham, umilită de românii de la Astra!", au scris englezii de la The Sun, care au dat un titlu sugestiv pentru dezastrul echipei lui Bilic - "Astra, un Deja-Giu!", aluzie la numele oraşului unde evoluează campioana României. 

Acum, şi Şumudică s-a mai calmat: nu mai are de ce pleca de la Astra. Trebuie să pregătească strategia pentru grupele Europa League. Antrenorul Astrei a făcut spectacol la conferinţa de presă.

A fost seara noastră, am avut şi noroc, dar în fotbal nu poţi să învingi fără noroc. Norocul ţine cu cei puternici! Am întâlnit o echipă cu mult peste nivelul nostru din toate punctele de vedere, dar am dovedit astăzi că suntem un grup puternic. Doresc baftă şi un parcurs cât mai bun în Premier League pentru West Ham.

Este, cred, una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea, la fel ca cele când s-au născut copiii mei. Fiindcă ştiam că sunt ai mei! E un rezultat mare!  Vreau să îmi felicit jucătorii, am jucat şi împotriva publicului. M-aş bucura să am şi eu un asemenea public care să te împingă de la spate. Avem deja multe cereri de bilete pentru grupe, în jur de 500...Sunt foarte bucuros, asta-i viaţa!, 

---a declarat Şumudică

Budescu şi-a felicitat colegii pentru performanţa de a califica echipa în grupele Europa League. "Mă rugam ca West Ham să nu egaleze", a spus Budescu la Dolce Sport.

Felicitări băieților, au făcut un meci extraordinar. Am trăit la cote maximă. M-am băgat singur într-o cameră și tot strângeam din pumni, mă rugam să nu egaleze, era foarte greu să întoarcem atunci. Încă o dată au dovedit ce grup e la Astra, condus de un antrenor foarte bun, cu mare ambiție să facă rezultate mari. Grupul s-a unit în momentele grele, așa au câștigat și campionatul, cu salarii restante și probleme. 

Astra depindea de această calificare. Există probleme și, prin această calificare, își pot rezolva majoritatea problemelor. Mă bucur că au câștigat acest meci băieții, atât pentru ei cât și pentru toți implicați la Astra Giurgiu. Eu voi primi cartea verde și voi juca în meciul cu Voluntari,

---a dezvăluit Budescu

Echipele de start:

West Ham: Randolph - Byram, Reid, Ogbonna, Burke - Nordtveit - Gokhan Tore, Obiang, Kouyate, Antonio - Calleri. Rezerve: Adrian - Browne, Valencia, Oxford, Fletcher, Collins, Diangana.

Astra: Lung - Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Morais - Ioniță, Seto, Lovin, Teixeira - Niculae, Alibec. Rezerve: Gavrilaş - Florea, Stan, Răileanu, Oroş, Moise, Balaure.

 

Foto: Mediafax

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi