Calea de urmat în primele faze din turnee. Ce strategie ar trebui să adopţi

faze.jpg

Turneele de poker au devenit o adevărată Mecca pentru mulţi dintre jucători, însă, cel puţin la nivel de începători, se comit o serie de erori în fazele de început, care periclitează stack-ul celor mai mulţi.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

Vom încerca în cele ce urmează să alcătuim o strategie pentru fazele de debut şi de mijloc în turneele de poker, astfel încât să ai o şansă în plus să te apropii de intrarea în bani.

Faza de început


1. Multă răbdare. Blindurile sunt mici şi nu ai nevoie să te implici în poturi mari, dacă nu ai şi o carte pe măsură. Aşteaptă până când dealerul îţi "livrează suficiente gloanţe" pentru o bătălie mare şi renunţă fără probleme la mâinile marginale. Foloseşte timpul în care stai în afara poturilor pentru a îi observa pe ceilalţi: ce patternuri au, care sunt punctele lor slabe, la ce range de mâini apelează etc.

Joacă agresiv mâinile puternice, însă nu încerca play-uri (gen check-raise) decât în momentele în care eşti sigur că eşti în faţă. Încearcă să fii cât mai tight şi să obţii maximum din poturile mici; nu ar trebui să te intereseze prea mult gamblingul (all-in pre-flop cu AK, de exemplu, unde, în cazul în care adversarul pleacă având o pereche mică, şansele sunt relativ egale).

2. Nu fura blindurile! Acestea sunt atât de mici, încât riscul pe care ţi-l asumi nu se justifică din niciun punct de vedere. Nici măcar când eşti în poziţie nu încerca astfel de manevre, pentru că mulţi evoluează extrem de loose în aceste faze şi vei fi de cele mai multe ori plătit.

3. Joacă connectori de aceeaşi culoare sau orice mână suited cu As. Astfel de cărţi au excelente "implied odds" şi au un potenţial enorm să îţi aducă poturi mari. Ai grijă, însă, să intri în joc doar în măsura în care nu s-a dat raise pre-flop sau în condiţiile în care ai poziţie, iar raise-ul dat anterior este unul mic. Doar astfel va fi profitabil pe termen lung să partici la joc cu astfel de mâini speculative.

Faza de mijloc


Construirea stack-ului. Ai nevoie în această fază să ai un număr de fise rezonabil, astfel încât să concurezi cu şanse în turneu. Dacă ai reuşit deja să aduni fise, încearcă să îţi protejezi cât mai bine stack-ul. Ai răbdare şi aşteaptă ca situaţiile profitabile să se ivească. Jocul te va conduce, indiscutabil, în această direcţie, laun moment dat.

În măsura în care te afli mult sub media de fise din turneu, trebuie să adopţi altă strategie. Blindurile au început să crească, astfel că furtul lor are o rată de risc/ recompensă care să justifice mutarea. Totuşi, cu un stack mic nu vei putea fura prea mult, aşa că fii pregătit, când primeşti o carte bună, să împingi all-in. Caută să faci acest lucru mai ales din late position, când opozanţii de la masă au mers pe varianta limp.

Fii mai agresiv. Astfel îi vei determina pe ceilalţi să se gândească de două ori înainte să intre în poturi cu tine, ştiind că s-ar putea expune la eliminarea din turneu. Agresivitatea nu doar că îţi va aduce poturi mai multe şi mai mari, dar va contribui foarte mult şi la imaginea pe care ceilalţi şi-o formează în raport cu tine.

Având la îndemână acese câteva repere, poţi să îţi construieşti un stack sănătos, pe care apoi să îl utilizezi inteligent mai departe, în fazele de final ale turneelor, când cei mai mulţi dintre adversari fie sunt disperaţi să se dubleze, fie aşteaptă bubble-ul, astfel încât să intre în bani. Cu un stack mare tu poţi gestiona totul în favoarea ta, aşa cum am explicat deja aici: https://pariurix.com/calea-de-urmat-in-primele-faze-din-turnee-ce-strategie-ar-trebui-sa-adopti.html

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive