Cadou de Paște: un blat la pariuri! ”Iepurașul” dinamovist Bălțoi, suspendat 10 luni!

FRF continuă lupta cu cei care driblează fotbalul pentru obținerea de profituri substanțiale la pariuri! Acum în colimator a intrat Alexandru Bălțoi, fostul jucător al lui Dinamo! Fost antrenor secund și jucător la echipa de liga a treia, Atletico Vaslui, Bălțoi a fost găsit vinovat pentru că ar fi încercat să facă blaturi la pariuri. 10 luni de suspendare și 100 000 ron e pedeapsa primită de Alexandru Bălțoi. (foto: sportpictures.eu)

”Activitatea” fostului jucător dinamoviat era una extrem de curajoasă - el contacta persoane din conducerea unor cluburi de fotbal prin intermediul sms-urilor trimise de pe telefon mobil. În sezonul trecut, acesta a abordat în acest mod persoane din conducerea clubului Dacia Brăila (din liga a doua), făcându-le o ”super-ofertă”: 10 000 euro ca să piardă meciul cu Academica Clinceni, meci desfășurat în acest an pe 14 aprilie, chiar înainte de Paște.

Imediat după lansarea primului mesaj, a venit și al doilea în care Bălțoi a scris, scurt și la obiect: ”Să aveți bani de Paște!”..Dându-și seama că e groasă, oficialii brăilenilor au refuzat propunerea ”Iepurașului de Paște” - Bălțoi. Echipa și-a văzut de joc în meciul cu Clinceni, câștigând cu 1-0. Oficialii brăilenilor au sesizat însă pe cei din FRF cu privire la metodele nu tocmai ortodoxe ale lui Bălțoi (foto: sportpictures.eu), chiar în Săptămâna Patimiilor... 

Contactat de către jurnaliștii de la gsp.ro, fostul jucător al lui Dinamo a avut o poziție interesantă: ”Asta e o tâmpenie, o aberație. Am făcut o glumă de 1 aprilie cu Alin Pânzaru (antrenorul de la Dacia Brăila). I-am zis să facem și noi o chestie... Era o glumă, dar el a luat-o în serios și s-a dus cu SMS-ul la Federație. Sunt nevinovat. Oricum, m-am lăsat de fotbal. Fac niște cursuri de kinetoterapie", a declarat Alex Bălțoi.

Acum în vârstă de 35 de ani, Bălțoi este autorul golului cu care Dinamo a câștigat Supercupa României în 2005 în fața marilor rivali de la Steaua (scor 3-2). De asemenea, el a mai câștigat două titluri de campion cu gruparea din ”Ștefan cel Mare”, precum și două Cupe ale României. Cazul lui Bălțoi (care în cariera sa a mai jucat la Farul, Oțelul, FC Argeș, UTA, FC Brașov, Unirea Alba Iulia, Ceahlăul, Chiajna, Brăila, Clinceni, Academia Argeș și Unirea Dej) este cel de-al 7-lea judecat de către Departamentul de Integritate al FRF în ultimii 3 ani. 

Suspendarea lui Bălțoi vine la doar o lună după sancțiunea dictată de către Comisia de Disciplină a FRF în cazul lui Nicu Epaminonda (foto: sportpictures.eu). Fost campion al României cu Unirea Urziceni, Epaminonda a fost suspendat pentru 3 luni și a primit o amendă de 25.000 de lei într-un dosar în care a fost sancționat și Laurențiu Tudor - fost secund la FC Snagov în perioada în care echipa era antrenată de Reghecampf. 

În 2015, Tudor a făcut obiectul unui dosar de cercetare penală și în Germania. Procurorii nemți l-au anchetat (la cererea UEFA și a Federației de Fotbal din Polonia) ca urmare a unor acuzații de blat la un amical dintre Babelsberg (liga a treia din Germania) și polonezii de la Flota Swinoujscie.(liga a doua) - echipă care era antrenată de Laurențiu Tudor (foto: sportpictures.eu) și Valentin Ivan (secund). 

Ulterior, cei doi au primit interdicția de a mai antrena în Polonia, după ce un număr de cinci partide, disputate de polonezii de la Flota Swinoujscie în cantonamentele de pregătire din Spania și Germania, ar fi fost aranjate la pariuri. UEFA a fost sesizată imediat de faptul că sume importante s-au pariat pe aceste meciuri în Asia. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi