Burleanu, vestitorul promovării! ”Și Steaua și Rapid pot ajunge în Liga 3”

Derby-ul Ligii a patra dintre Steaua și Rapid este așteptat cu sufletul la gură de suporterii celor două echipe, dar și de foștii mari jucători. Astfel, la meciul de mâine seară, care va fi transmis în direct pe Digisport și liveblog pe www.prosport.ro, și-au anunțat prezența în tribune nume importante care au scris istorie pentru cele două cluburi, în frunte cu Ștefan Iovan - care va da lovitura de începere. Peste 30.000 de oameni sunt așteptați pe ”Național Arena” la derby-ul care va începe la ora 19.45. 

Daniel Niculae (foto: sportb.ro), președintele jucător din fotbalul românesc, așteaptă ca galeria Rapidului să dea un nou recital și să poarte echipa spre victorie. ”Suporterii noştri vor sta la Peluza Nord, care are probabil aproape 13.000 de locuri. Cred că în total numărul suporterilor va fi undeva pe la 50.000. Vor fi mai mulţi rapidişti, pentru că la ei lumea e împărţită. Sunt mulţi care vor veni la acest meci, deşi simpatizează cu FCSB. Știu că, până acum, peste 20.000 de suporteri rapidişti şi-au luat bilete la meci", a declarat Niculae la Digisport. 

Nu toată lumea e conectată, însă, la importanța meciului dintre Steaua și Rapid. Iar printre ei se regăsește și fostul atacant din Ghencea, Ilie Dumitrescu, cel care a declarat că nu va fi în tribune la derby-ul din Liga a patra. "Nu merg la meci, nu voi fi în Bucureşti. Pentru mine, singurul căpitanul pe care l-a avut Steaua a fost Tudorel Stoica. Iar Lăcătuş e cel mai emblematic, să i se facă statuie acolo! Respect valoarea umană, dar eu mă identific cu echipa care a continuat activitatea", a spus Ilie Dumitrescu.

Surpriza a venit din partea lui Emerich Ienei (foto: prosport.ro). Omul care a adus Cupa Campionilor în România a refuzat să vină la București pentru a da lovitura de începere a partidei. "Era drumul prea lung, n-aș fi vrut să vin până la București pentru o oră și jumătate. Pentru mine, Steaua este clubul care joacă în Liga 1, face performanță și e aproape să câștige titlul", a declarat Ienei. Este o declarație care surprinde, în condițiile în care la sfârșitul anului trecut Ienei susținea că formația din Liga a patra este, de fapt, adevărata Steaua..

Nici eroul de la Sevilla - Helmuth Duckadam nu va fi în tribune. "Am primit o invitație de la Marius Lăcătuș de a participa la această partidă. Cei de la Armată au pus la dispoziție o lojă. Îi mulțumesc pentru invitație, dar nu am cum să merg", a spus Duckadam. Actualul președinte de imagine de la FCSB crede că aproape jumătate dintre suporterii care vor fi în tribune la derby vin și la meciurile echipei lui Nicolae Dică. 

Nu de aceeași părere cu el este un alt fost mare jucător al Stelei, Tudorel Stoica (foto: sportpictures.eu). "Eu nu cred că se poate întâmpla așa ceva. Nu ai cum să iubești două echipe în același timp. E clar că suporterii țin cu echipa din Liga 4-a. Judecătorii și actele spun asta, nu eu. Palmaresul este al echipei din Liga 4-a, deci despre ce vorbim?...Spectatorii care vin la meciurile echipei din prima ligă sunt doar fanii lui FCSB. Dacă aceea ar fi fost Steaua adevărată, trebuiau să fie cel puțin 20.000 de spectatori la fiecare meci al lor".

”Chiar sunt amuzant când văd că cei de la FCSB spun că «Dică e antrenor la Steaua». Ion Ion e antrenor la Steaua, nu Dică! Procesele se câștigă doar de către cei care au acte și dovezi. Gigi nu are acte, el să fie bucuros că a reușit să joace în Liga 1. Helmuth face parte din familia noastră, dar el ne reneagă", a spus fostul căpitan al Stelei într-o intervenție la Digisport.

Veste neașteptată de la șeful FRF

Cu o zi înaintea marelui derby, Răzvan Burleanu (foto: sportpictures.eu) le-a dat o veste mare celor două mari rivale. Conform șefului FRF, ambele echipe pot promova la finalul acestui sezon în Liga a treia, nu doar cea care termină pe primul loc! "Regulamentul nu permite ca două echipe de la nivelul unui județ să meargă la un baraj sau să promoveze mai departe. Totuși, la nivelul Bucureștiului găsești o anumită situație”, a declarat Burleanu.

”Dacă nu mă înșel, CSA Steaua participă și la nivel de juniori, participă la Liga Elitelor. Echipele care participă la Liga Elitelor pot primi un loc direct în Liga 3. Ai această posiblitate tocmai pentru a putea da o continuitate jucătorilor. Dar timp de 2 ani de zile trebuie să respecți următoarea regulă: să ai 3 jucători din primul 11 sub 19 ani și 5 sub 21 de ani. E o realitate pe care o avem implementată deja", a mai spus șeful FRF.  

Cum arată în acest moment clasamentul Ligii a patra, seria București: 

Pariază pe Steaua vs Rapid și câștigă premiul pentru această misiune!

Detalii despre ofertă găseștiAICI!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!