Burleanu, mesaj în memoria lui Didi Prodan: "Va rămâne un reper pentru generaţiile viitoare"

Aflat în conflict deschis cu Daniel Prodan până în ultimele secunde ale vieții, Răzvan Burleanu n-a fost prezent la "Naţional Arena", unde a fost depus sicriul cu trupul fostului mare fundaş al naţionalei României. Preşedintele FRF a postat astăzi un mesaj pe blogul său. 

Astăzi pleacă dintre noi un fotbalist excepţional şi un patriot, Daniel Prodan, a cărui carieră va rămâne un reper pentru generaţiile viitoare. Indiferent de ce se poate întâmpla în viaţă între oameni, respectul meu pentru performanţele unui asemenea jucător va rămâne totdeauna acelaşi. Nu am dorit ca prin prezenţa mea la ceremonia funerară de astăzi să nasc eventuale reacţii din partea unora care îşi promovează interesele personale în fotbal, manifestări care să întineze memoria celui care a fost Daniel Prodan. Dumnezeu să-l ierte şi să îl odihnească în pace!,

---a scris Burleanu 

Din partea FRF, la ceremonia de la "Naţional Arena" au venit figuri mai puțin cunoscute de la Casa Fotbalului, între care Ciprian Paraschiv (director de dezvoltare), Cătălin Gheorghiu (team manager la echipa națională) sau Sorin Cojocaru (departamentul "Security"), dar și Cătălin Popescu și Gabriel Berceanu (amândoi în departamentul de comunicare). În schimb, Miodrag Belodedici a spus că "acum nu reprezint FRF, ci sunt aici ca fost coleg al lui Didi". De la Chișinău a venit special președintele federației moldovene, Pavel Cebanu, fost antrenor la Olimpia Satu Mare -  clubul de la care Didi Prodan a plecat în fotbalul mare.

Fostul fotbalist a fost înmormântat astăzi la cimitirul "Sfântul Ilie" din Pipera. Foşti jucători ai Stelei, fotbalişti din "Generaţia de Aur", oameni din fotbalul românesc, suporteri şi rude au fost prezenţi la funeralii.  

Gică Popescu a avut un mesaj tulburător, pe care l-a citit vizibil marcat de dispariţia bunului său prieten.

Mi-ar fi fost aproape imposibil să vă vorbesc liber în acest moment, motiv pentru care am scris câteva rânduri despre Didi, rânduri pe care și să le citesc mi-e foarte greu.

Încă nu-mi vine să cred unde ne aflăm acum, pentru ce ne-am adunat aici. Am pierdut un coleg și un prieten pe care orice om și l-ar fi dorit aproape. Un suflet mare, care iubea atât de mult oamenii și răspândea în jurul lui numai bucurie. Cine l-a cunoscut pe Didi știe că era de ajuns să-l vezi zâmbind ca sa te binedispună, iar dacă iți mai spunea și o poveste, îți schimba cu totul ziua.

Plecarea lui ne-a sfâșiat pe toți. Pe cât de mari au fost bucuriile trăite împreună, pe atât de dureroasă este despărțirea de el. Avea planuri atât de mari cu fotbalul și își dorea din toată inima să schimbe lucrurile, să le facă să strălucească la fel ca înainte.

Generația noastră de aur nu mai e în formulă completă. Ne e teribil de greu sa «jucăm» în minus, dar îi promitem lui Didi că o să facem tot ce ne stă în putință pentru ca el să-și vadă, de acolo, de sus, visurile împlinite.

Cu câteva minute înainte ca el să ne părăsească, ultimele lui cuvinte pentru mine au fost: «Sunt alături de tine, Gică!» Da, Didi, simt asta… chiar dacă nu mai ești aici, vei fi prezent în sufletul meu pentru totdeauna.

Rămas bun, prieten de aur!, a fost mesajul lui Gică Popescu

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi