Burleanu cere măsuri fără precedent în fotbal după 0-0 cu Danemarca

Aprig la mânie, Răzvan Burleanu cere măsuri fără precedent în istoria fotbalului mondial, acuzând FIFA și UEFA că îi pune bețe în roate lui Cristoph Daum prin regulamentele învechite.

Ghinion ieșit din comun pentru naționala de fotbal a României, care a terminat al patrulea meci la rând fără gol marcat. Keșeru a ratat de puțin spațiul porții adverse în minutul 18, trăgând din 7 metri la 10 metri de vinclu. Tot atacantul care face legea în puternicul campionat al Bulgariei a fost la o aruncătură de băț de a relua în poarta lui Schmeichel mingea centrată excelent de Benzar.

„Nu doar FRF trebuie reformat, ci și forurile fotbalistice internaționale, pentru a veni în sprijinul echipelor cu nevoi speciale. Naționala României este o astfel de echipă: are nevoie să dea gol”, a considerat președintele de la Casa Fotbalului, nu înainte de a preciza că Daum va rămâne selecționer cel puțin până în 2027: „Acest sistem 3-4-3, introdus în meciul cu Danemarca, are nevoie de timp pentru a funcționa. La turneul final din 2026, România va fi cu siguranță o mașinărie de fotbal”.

Până atunci, Burleanu va zbura... la UEFA ca să impună un regulament special pentru meciurile „tricolorilor”. Ciorna solicitărilor, schițată încă din minutul 19 al meciului de la Cluj, a „transpirat” în presa din Trinidad&Tobago, iar de acolo în lumea largă. Iată soluțiile pentru ca ai noștri să reușească, până la urmă, să înscrie măcar un gol:

1. Adversarii să aibă două porți - la distanță de minim 20 de metri una de alta - și un singur portar.

2. Cele două porți adverse să fie un pic mai mari decât cele convenționale. Concret, să aibă 17 metri lungime și 4 metri înălțime.

3. În cazul în care Keșeru va trage chiar și așa „peste” sau „pe lângă”,  faza se va relua din momentul furnizării pasei, dar nu de mai mult de 100 de ori.

4. La atacurile României se abrogă regula ofsaidului.

5. Adversarii nu vor avea voie să se apropie la mai puțin de 10 metri de Alibec, oriunde ar fi acesta, pe teren sau în afara lui.

6. Chipciu nu va mai trebui să mai facă pressing. Va fi suficient să ceară mingea.

7. Adversarii care vor intercepta pasele lui Nicușor Stanciu vor fi eliminați pentru conduită nesportivă și suspendați între 3 și 10 ani.

Burleanu a demostrat că are simțul ridicolului, refuzând să treacă pe foaie și sugestia lui Cristoph Daum, aceea ca fotbalul să nu se mai joace pe goluri.

(Un pamflet de Victor Partan)

Acest articol este un pamflet și trebuie trata ca atare.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi