Robert Young, maratonist și...nu prea în cursa pentru Guiness Book

"Omul maraton", aşa cum este cunoscut în lume englezul Robert Young, este acuzat că a trişat în timpul unei tentative de a stabili un nou record mondial de traversare a Statelor Unite, în vara acestui an.Young şi-a propus să parcurgă cei aproape 4500 de kilometri în 46 de zile. Nu a reuşit, pentru că s-a îmbolnăvit şi a trebuit să se interneze în spital după 34 de zile. A dus apoi cursa la bun sfârşit, dar în mai multe zile decât îşi propusese. Dacă reușea, ar fi intrat în Guiness Book.

Acum, Young este bănuit că a trişat. L-a dat în vileag un amator al curselor de alergare, care a povestit că l-a așteptat pe "Marathon Man" la marginea șoselei în ziua când trebuia să treacă pe acolo, dar că nu a văzut decât mașina de asistență a acestuia, nu și pe sportiv.

După ce zvonurile despre cursa în care Young ar fi trişat au trecut Oceanul și au ajuns în Anglia, principalul sponsor al sportivului a decis să facă propria anchetă - a angajat doi experți care să stabilească dacă acesta a trișat sau nu. Conform raportului prezentat de aceştia, bazat pe mărturii și analize ale datelor GPS, Rober Young ar fi primit un "ajutor neautorizat" în cursul tentativei sale de record. El a parcurs, se pare, unele porțiuni de traseu cu maşina și nu în alergare. 

Robert Young şi-a câștigat numele de "Marathon Man" în urmă cu doi ani, când a dat gata un număr de 370 de maratoane desfăşurate în întreaga lume.

 

Foto: runnersworld.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi