Britanicii vor să interzică folosirea cardurilor de credit la jocurile online

Piața jocurilor de noroc din Marea Britanie se pregătește pentru noi reglementări. O interdicție privind utilizarea cardurilor de credit pentru jocurile de noroc online și o taxă obligatorie asupra operatorilor pentru finanțarea tratamentului dependenților se numără printre ultimele recomandări ale guvernului. Măsurile sunt partre integrantă din ultimele revizuiri privind reglementarea jocurilor de noroc online (foto: theguardian.com) din Regat. 

În urma unei consultări inițiată de Departamentul pentru Digital, Cultură, Mass-media și Sport (DCMS), responsabilii comisiei au recepționat op grămadă de apeluri care vizează introducerea de măsuri concrete pentru a combate "dependența ascunsă", așa cum a fost numită. Potrivit ultimului raport, 430.000 de jucători din Marea Britanie se confruntă cu diferite probleme legate de jocurile de noroc. 

Totul a început cu propunerea de reducerea drastică a mizelor pe terminalele de pariuri cu cote fixe (FOBT), de la 100 de lire sterline la doar 2, la fiecare 20 de secunde. Mai nou, se solicită o taxă obligatorie pentru casele de pariuri și alte firme de jocuri de noroc online în scopul măririi fondului de consiliere și tratament pentru persoanele cu probleme. Iar ”politica” referitoare la FOBT (foto: calvinayre.com) este susținută inclusiv de anumite publicații britanice 

Cheltuielile anuale pentru cercetarea în domeniul problemelor legate de jocuri de noroc, educație și tratament se ridică la 133 de lire sterline pe persoană. Mult mai puțin față de sumele cheltuite (per persoană) pentru dependența de droguri (377 lire sterline) și alcool (385 lire sterline). Se anticipează, astfel, că o taxă de numai 1% asupra industriei jocurilor de noroc va aduce la bugetul de stat suma de aproximativ 135 milioane de lire sterline anual. 

În prezent, companiile de jocuri de noroc contribuie în mod voluntar cu 0,1% din veniturile lor. Chiar și așa, un studiu efectuat de GambleAware, a dezvăluit faptul că principalul că mulțte companii nu reușesc să onoreze această taxă. Pe de altă parte, asociația de caritate a declarat că a reușit să trateze în ultimul an doar 8.800 de persoane - ceea ce reprezintă doar 2% din totalul jucătorilor cu probleme din țară. 

Interzicerea utilizării cardurilor de credit pentru a paria online se considerăa fi o măsură excelentă care va contribui la combaterea dependenței. GambleAware (foto: fatmedia.co.uk) spune că, actualmente, această posibilitate ”crește semnificativ riscul ca jucătorii să parieze mai mult decât își pot permite". Directorul executiv, Marc Etches, a declarat: "Cu 430.000 de jucatori cu probleme si cu alți 2 milioane de adulți cu risc de a dezvolta o problemă, GambleAware este de-a dreptul ingrijorat de impactul acestei dependențe ascunse asupra vieții oamenilor".

Deputatul laburist Tom Watson (foto: tapnewswire.com) este cel care a solicitat guvernului reducerea mizei maxime la 2 £ pentru terminalele de pariuri cu cote fixe (FOBT).

"Orice măsură în acest domeniu va permite multor familii și comunități să se îndepărteze de efectele nocive devastatoare ale acestor mașini. Dar coborârea mizei trebuie să fie doar o parte a unui proces mai amplu de abordare a epidemiei ascunse lansată de jocurile de noroc. Odată ce această decizie va fi luată, guvernul va trebui să se concentreze asupra altor măsuri de prevenire a dependenței și finanțării adecvate a tratamentului destinat persoanelor dependente", a declarat Watson.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!