Brian Hastings, omul care a câştigat 4,2 milioane de dolari într-o singură zi de poker online, şi-a anunţat retragerea

hastings-braceletpronarrow.jpg

Brian Hastings, unul dintre cei mai buni jucători de poker online din istorie, a decis să renunţe la pasiunea care i-a marcat tinereţea. De acum înainte, americanul de 28 de ani a promis că nu va mai juca poker decât ocazional, urmând a îşi canaliza întreaga energie către business-ul pe care îl deţine. Brian are o companie care produce ceai şi în viitorul apropiat va fi CEO-ul ei cu normă întreagă.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMADATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE COMPETIŢII

Câştigător a trei brăţări în circuitul World Series Poker (7 mese finale), Brian a fost considerat un adevărat fenomen al jocului. Având cunoştinţe avansate de matematică şi un stil de joc "echilibrat şi cu un timeing perfect", aşa cum a fost caracterizat de ESPN, Hastings a scris o filă din istoria pokerului. Acum, la 28 de ani, oboseala şi stresul generate de sutele de mii de mâini jucate şi-au spus cuvântul. Cum în poker nu mai avea ce să demonstreze, a considerat că este de preferat să îşi îndrepte atenţia către o nouă provocare. Pe blogul său, Brian a explicat în detaliu ce a stat în spatele deciziei sale.

"Îmi amintesc cum, în urmă cu 4-5 ani, a trebuit să merg frecvent la terapeut din cauza faptului că eram extrem de anxios. Am înţeles în scurt timp că trebuie să renunţ la poker pentru a fi din nou fericit. Din nefericire, nu am avut puterea să o fac, până acum. A fost o călătorie lungă şi grea, dar graţie Sonyei (n.r.prietena lui, cei doi sunt împreună de doi ani) am înţeles că sunt capabil şi de alte lucruri măreţe, în afara mesei de joc. A sosit timpul să mă dedic 100% companiei pe care o deţin şi să încerc să o transform după principiile şi standardele mele. Mă simt renăscut şi abia aştept să păşesc în această nouă carieră", a punctat Hastings pe blogul personal.

Pentru a înţelege mai bine cât de obosit mental trebuie să fi fost Hastings, este necesar să îi cunoaştem background-ul. El a jucat pe Poker Stars şi Full Tilt în decursul ultimilor 8 ani nu mai puţin de 240.000 de mâini, aşa cum reiese din studiul realizat de HighStakesDB. Problema fundamentală e reprezentată de faptul că acesta nu evolua în turnee, aşa cum o fac cei mai mulţi dintre jucători, ci cu precădere în cash heads-up-uri, unde concentrarea şi stresul sunt mult mai mari. Iar ca tabloul să fie complet, trebuie spus că mereu juca high stakes. Altfel spus, evolua pe sume uriaşe, în perioada de glorie a carierei sale jucând NLH, PLO sau NLO la buy-in-uri de $500/$1000. Ca atare, ajungea frecvent să intre în poturi de sute de mii de dolari, contra unor adversari de primă mână, ca Ivey, Antonius, Tom Dwan sau Viktor Blom. Fără doar şi poate consumul mental a fost unul enorm şi, chiar dacă la un moment dat şi-a concentrat atenţia mai mult spre turneele live (cu succes), a simţit că trebuie să se oprească.

maxresdefault.jpg


Cel mai mare câştig din istoria unei singure sesiuni


Am vorbit mai devreme despre faptul că Hastings a trebuit să se confrunte cu adversari de calibru, printre care şi Viktor Blom. La fel de tânăr ca şi Brian, nordicul a fost considerat în 2009, când şi-a început povestea (fascinantă la început, pentru ca apoi să se transforme într-o adevărată dramă) un adevărat fenomen. În aproximativ 8-9 luni, un jucător necunoscut din Suedia, despre care nimeni nu ştia nimic dincolo de avatarul "Isildur1" (şi-a ţinut identitatea secretă o bună perioadă) reuşea să câştige la mesele cash, împotriva celor mai buni din lume, aproape 6 milioane de dolari. Stilul său extrem de loose, ştiinţa de a pune presiune incredibilă în mâini şi norocul l-au transformat imediat într-o legendă. La finalul lui 2010 luase parte deja la fiecare dintre cele mai mari 10 poturi din istoria pokerului online.

Greii acestei discipline s-au repliat încă din primele luni şi au studiat zeci de mii de mâini în care a fost implicat nordicul, anticipându-i orice mişcare şi citindu-l ca pe o carte deschisă. Printre ei şi Hastings, care în octombrie 2009 a reuşit să îi ia lui Blom (Isildur1) nu mai puţin de 4,2 milioane de dolari într-o singură sesiune. Acest câştig a fost cel mai mare din istorie în pokerul online pentru o singură zi, Hastings având totuşi un avantaj considerat de cei mai mulţi nemeritat: tizul său Brian Townsend analizase în cel mai mic detaliu tot ce ţine de jocul omului care şi-a ales un avatar inspirat din "Lord Of The Rigs", datele fiind obţinute într-un mod controversat.

La vremea respectivă Hastings (la doar 21 de ani) a scris un blog numit "Reflecţii asupra unei zile speciale" pe Cardrunners.com, în care a povestit ce tocmai se întâmplase la masa de joc.

"Wow. Tocmai am avut cea mai bună zi din istoria pokerului online. Chiar s-a întâmplat asta? Până şi mie îmi este greu să cred. Când începi să joci poker, mereu visezi la un câştig uriaş care să te pună într-o postură privilegiată, astfel încât să nu mai ai nevoie să mergi la muncă între 9 şi 17. Dar pentru cei mai mulţi acest vis este în van. Însă, iată-mă, cu un câştig record de 4,18 milioane de dolari într-o zi! Am muncit foarte mult să ajung aici şi am avut nevoie de o combinaţie de factori care să mă ajute: bani, skill-uri şi mult noroc", a spus Hastings conform sursei citate anterior, pentru ca apoi să detalieze care a fost secretul din spatele prestaţiei sale perfecte: "A fost o muncă de echipă prin care i-am studiat patternurile, modul cum acţionează în toate situaţiile. Ca să fiu corect, mare parte din merit îi aparţine lui Brian Townsend. El este fără îndoială omul care munceşte cel mai mult în poker, care analizează tot. Brian a studiat mii de mâini de heads-up în care a fost implicat Isildur1 şi a construit profilul complet al său: ce mâini, când şi cum le joacă, cum acţionează în funcţie de diferite variabile, de diferite situaţii. Într-un fel, îmi pare rău că nu este Brian în locul meu. Bineînţeles că sunt fericit, însă cea mai multă şi mai grea muncă a fost făcută de el".

După aceste dezvăluiri, Full Tilt Poker a deschis o anchetă şi a constatat că Brian Townsend a avut acces în mod fraudulos la baza de date a camerei de poker. Totuşi, s-a considerat că este vorba doar de informare suplimentară şi nu de o metodă ilicită de a avea un avantaj nemeritat în faţa altui adversar. Townsend şi-a pierdut statutul de Red Pro pentru o lună, aceasta fiind singura măsură luată de Full Tilt împotriva lui. Hastings, unul dintre beneficiarii muncii celui supranumit "Creierul" nu a primit nicio sancţiune. Isildur1 a promis la vremea respectivă - considerându-se înşelat - că nu va mai juca niciodată poker în această cameră de poker, însă nevoia sa de a evolua pe sume atât mari a învins şi la scurt timp a revenit asupra deciziei.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi