Brazilienii au jucat sârba și s-au calificat la pas în optimi. Elveția a mers și ea mai departe (VIDEO)

Brazilia avea nevoie de un egal în meciul cu Serbia pentru a se califica în optimile Mondialului, dar jucătorii lui Tite au forțat victoria pentru a evita Suedia în optimi (vom vedea dacă va fi bine pentru ei..). Iar sud-americanii au reușit ceea ce și-au propus. Brazilienii au început tare, cu o ocazie mare după 4 minute, dar mai apoi au încasat o lovitură neașteptată. 

Marcelo (foto: fifa.com) s-a accidentat și nu a mai putut continua, fiind înlocuit cu Filipe Luis. Incidentul i-a dat dureri de cap lui Tite, care știa deja că nu mai poate conta pe Douglas Costa și că Danilo este incert și el..

Neymar a creat pericol la poarta sârbilor în minutul 25, atunci când Stojkovic și-a trecut în cont o paradă frumoasă. Gabriel Jesus a încercat și el vigilența apărării adverse, dar șitil starului de la Manchester City a fost respins. Paulinho (foto: fifa.com) nu a mai greșit ținta în minutul 36 și Brazilia a preluat conducerea pe tabela de marcaj. 

Sârbii au încercat câte ceva după pauză, dar după o lovitură de colț au fost la un pas să încaseze și golul doi. Brazilienii au recuperat, Coutinho a pasat excelent pe contraatac până la Neymar dar starul lui PSG a ratat incredibil.

Scăpați cu fața curată, sârbii au ratat și ei o mare ocazie, la o fază la care Mitrovic n-a fost în stare să trimită mingea în poartă din doar câțiva metri. Tot Mitrovic a ratat apoi o altă șansă uriașă, la o fază la care Alisson s-a plasat foarte bine pe linia porții.

Dar, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în fotbal, brazilienii au dat golul doi. Neymar a insistat la un atac pe partea stângă și a obținut un corner - tot el a executat, iar Thiago Silva (foto: fifa.com) l-a învins pe Stojkovic cu o lovitură de cap.

Neymar și-a dorit și el enorm să marcheze și le-a dat emoții sârbilor de trei ori pe finalul meciului. A fost ultima fază importantă a partidei care a trimis Brazilia în optimi de pe primul loc în grupă.

Vezi AICI golurile marcate de Paulinho și Thiago Silva. 

Pentru biletul în sferturi Neymar și ai lui se vor bate cu Mexic, în vreme ce Elveția va întâlni Suedia. În schimb, sârbii pleacă acasă și se pregătesc de meciurile cu România din Nations League. Costa Rica era deja out de la Mondial după două înfrângeri.

 

Clasament final Grupa E 

În urma rezultatelor din această seară, ”tabloul” din acest moment al optimilor de finală arată astfel (mai sunt de stabilit două meciuri): 

- Uruguay vs Portugalia (30 iunie, Soci)

- Franța vs Argentina (30 iunie, Kazan)

- Spania vs Rusia (1 iulie, Moscova)

- Croația vs Danemarca (1 iulie, Nizhny Novgorod)

- Brazilia vs Mexic (2 iulie, Samara)

- Suedia vs Elveția (3 iulie, St. Petersburg)

Elveția - Costa Rica 2-2 

Elvețienii aveau și ei nevoie de victorie împotriva naționalei din Costa Rica în ultimul meci al grupei. Jucătorii lui Vladimir Petkovic au tremurat, însă, până când au deschis scorul. Iar durerile de cap pentru europeni au început în minutul 6. Sommer a respins incredibil la trei șuturi ale adversarilor la aceeași fază! Iar când portarul n-a putut interveni, l-a salvat bara! Pe fondul acestor ratări, trupa lui Petkovic a deschis scorul în minutul 30 prin Dzemaili (foto: fifa.com).

Costaricanii nu au renunțat și au încercat să echilibreze jocul. La una dintre faze, Stephan Lichtsteiner a încasat un cartonaș galben și nu va putea juca în optimi contra Suediei. 

Elvețienii au cedat apoi inițiativa și le-auy permis adversarilor să se apropie periculos și,  în minutul 56, Waston (foto: fifa.com) a readus egalitatea pe tabela de marcaj. 

Elvețieni s-au supărat după golul încasat de la Costa Rica și au pus presiune la poarta adversarilor. Iar inevitabilul s-a produs în minutul 88, când Drmic a crezut că a marcat pentru victorie.

Pentru jucătorii lui Petkovic bucuria a durat numai 5 minute...În prelungirile meciului, Sommer și-a dat autogol dintr-un penalty fără să aibă vreo vină (mningea a ricoșat în el din transversală...) și s-a terminat egal, 2-2. Totuși, Elveția a mers în optimi de pe locul doi în grupă și se pregătește de bătălia cu Suedia.

Vezi AICI cum s-au dat golurile în partida dintre Elveția și Costa Rica.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi