Boris Becker, în sapă de lemn! S-a ales praful de 130 milioane dolari!

”Minunea” Becker a explodat repede în circuitul profesionist de tenis - a câștigat primul dintre cele șase titluri majore din carera sa fabuloasă la doar 17 ani. Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989), US Open (1989), precum și 13 titluri de Masters Series și o medalie olimpică de aur la dublu sunt titlurile care au făcut din Becker cel mai bun jucător din istoria tenisului german. Tennis Magazine l-a clasat locul 11 în topul all-time al celor mai buni jucători din perioada 1965-2005. 

Totodată, Becker (foto: atpworldtour.com) este omul care a câștigat titluri la simplu în 14 țări: Australia, Austria, Belgia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Qatar, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite. Din 2003, germanul face parte din galeria selectă a jucătorilor din International Tennis Halle of Fame, alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac - ultimul fiindu-i manager o bună perioadă de timp, între 1984 și 1993. Și Becker a fost antrenor - l-a pregătit pe Novak Djokovic timp de trei ani, între 2013 și 2016. De când s-a despărțit de jucătorul sârb, parcă ceva s-a rupt pentru el..

Luna trecută, un tribunal din Marea Britanie l-a declarat pe Boris Becker în stare de faliment, în ciuda faptului că a făcut din tenis aproape 130 milioane de dolari! Fostul mare tenisman a negat însă că e falit. De curând, el s-a trezit cu o altă mare problemă pe cap - fostul său prieten, omul de afaceri elvețian Hans-Dieter Cleven (foto: stern.de) susține că Becker îi datorează nu mai puțin de 41,4 milioane de dolari! Știrea a bulversat o lume întreagă, dar jurnaliștii englezi nu au reușit să afle până acum pe ce a putut cheltui Becker atâția bani. 

Avocatul germanului a declarat că pretențiile fostului său partener sunt nefondate și l-a acuzat public că a făcut asta pentru publicitate profitând de presupunerile apărute în presa de peste Ocean. În replică, firma de avocatură care îl reprezintă pe omul de afaceri elvețian Hans-Dieter Cleven a emis un comunicat de presă. "După ce decizia recentă a instanței din Londra, care l-a declarat falimentar pe Domnul Becker, fostul partener de afaceri al acestuia - antreprenorul Hans-Dieter Cleven s-a văzut obligat să-și pună în aplicare cererile în lumina acestei proceduri", se arată în comunicatul dat publicității de avocații omului de afaceri elvețian.

De când s-a retras de pe teren, Becker s-a implicat într-o serie de afaceri. A manageriat o serie de dealeri Mercedes-Benz și a petrecut ceva timp ca jucător profesionist de poker. Nu a avut însă noroc...Mai multe afaceri au eșuat, inclusiv una cu produse alimentare ecologice li un site sportiv. De asemenea, a vrut să construiască o clădire de birouri de 19 etaje în Dubai, numită Boris Becker Business Tower. Partenerii săi au ieșit însă din afacere în 2011.

Așa ar fi trebuit să arate Boris Becker Business Tower, din Dubai. (foto: businessbay-offices.com)

Un an mai târziu, Becker nu a mai putut plăti datoriile către cei care îi administrau proprietatea de 62 de acri din Mallorca (Spania). Pusă în vânzare, germanul a reușit să o salveze în ultimul moment. Potrivit jurnaliștilor americani, acum intenționază să vândă el singur proprietatea pe care se află o vilă de lux, o plantație de portocali, terenuri de tenis și baschet, precum și o piscină imensă. 

În prezent,  Boris Becker locuiește în Londra, la o aruncătură de băț de Wimbledon (este comentator al turneului londonez pentru BBC). El este un mare fan al echipei Bayern Munchen și face parte din Consiliul Consultativ al clubului, alături de fostul premier bavarez Edmund Stoiber. În plus față de locuințele din Munchen, Monaco și Schwyz (în Elveția), Becker are o reședință și în Miami - unde vine și petrece câteva zile alături de copiii săi din prima căsătorie cu Barbara Feltus: Noah Gabriel (23 ani), Elias Balthasar (18 ani).

El mai are o fiică, Anna (17 ani), pe care a recunoscut-o abia după ce fosta lui iubită - modelul rus Angela Ermakova a cerut un test de paternitate, dar și un băiat - Amadeus Benedict Edley Luis Becker (facebook.com/BorisBeckerOfficial), rodul iubirii cu modelul olandez Sharlely "Lilly" Kerssenberg, cu care s-a căsătorit în 2009 în celebra Stațiune St. Moritz

Sursa: celebritynetworth.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi