Borcea şi Ioan Becali, penali şi în Belgia. Au primit însă pedepse cu suspendare

Eliberat condiţionat pe 14 septembrie după ce a efectuat jumătate din pedeapsă în "Dosarul Transferurilor", Ioan Becali a primit o nouă lovitură - a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare în Belgia în "dosarul Standard Liege", care a vizat transferurile făcute de clubul belgian între 1999 şi 2004, printre care şi cel al lui Liviu Ciobotariu. Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu. Cu toţii au fost acuzaţi de evaziune fiscală, scriu belgienii de la 7sur7.be, şi vor trebui să plătească o amendă de 11.000 de euro. De asemenea, judecătorii belgieni au cerut confiscarea a câte 24 000 de euro celor trei.

Dosarul "Standard Liege" a fost deschis în aprilie 2014 şi a dus la punerea sub acuzare a unor nume mari din fotbalul belgian, precum Luciano D'Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud'homme. Aceştia au fost acuzaţi de fals, uz de fals şi fraudă fiscală pentru transferurile efectuate de formaţia belgiană în perioada 1999-2004. Fostul preşedinte al lui Standard, Pierre Delahaye a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni fiscale în cazul transferurilor suspecte de la formaţia belgiană. El a beneficiat, însă, de suspendarea pronunţării pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, instanţa nu a dispus reţinerea lui. "Clientul meu nu a avut niciun beneficiu şi nu a comis acele fapte", a spus avocatul lui Delahaye. 

Procurorii belgieni au început ancheta încă din 2009. Atunci au solicitat, prin intermediul unor comisii rogatorii, acte de la clubul Dinamo, pentru a vedea ce s-a înregistrat în România în momentul transferului lui Liviu Ciobotariu, banii ajunşi la echipa condusă atunci de Cristi Borcea şi sumele deturnate în conturile lui Ioan Becali. 

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi