Bombă în sportul mondial! Surorile Williams ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping de la Rio!

Italienii de la Gazzetta dello Sport scriu că un nou mega-scandal de dopaj ar putea să iasă la lumină după ce un grup de hackeri ar fi spart serverele WADA (Agenţia Mondială Antidoping) şi ar fi descoperit nume sonore de sportivi americani pe "lista neagră", păstrată bine până acum. Astfel, surorile Williams şi gimnasta Simone Biles, câştigătoare a patru medalii de aur, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate pe durata Olimpiadei din Brazilia! Potrivit celor de la Gazzetta dello Sport, hackerii au dezvăluit că multipla campioană olimpică Simone Biles ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a trece peste controlul antidoping de la JO 2016, deşi ar fi consumat substanţa metilfenidat.

Cât despre Serena Williams, aceasta nu a rupt gura târgului în Brazilia. Eliminată în primul tur la dublu, alături de Venus, fosta numărul unu mondial a părăsit competiţia la simplu în optimi după înfrângerea în faţa Elinei Svitolina, din Ucraina, în două seturi, 6-4, 6-3. 

Serena Williams ar fi al doilea nume mare din tenisul feminin implicat într-un caz de dopaj anul ăsta. Depistată pozitiv cu meldonium la ediţia din acest an de la Australian Open, Maria Sharapova a primit o suspendare de 2 ani. Serena Williams s-a arătat atunci şocată, dar i-a luat apărarea Sharapovei. 

Aşa cum şi ea a spus, este gata să-şi asume întreaga repsonsabilitate şi cred că a arătat mult curaj şi multă emoţie!,

---a spus Serena Williams, imediat după ce Sharapova a anunţat că a picat testul 

Maria Şarapova a făcut apel la TAS, care a anunţat că va da o decizie în prima săptămână a lunii octombrie. Suspendarea rusoaicei a intrat în vigoare de la 26 ianuarie 2016, când fosta ocupantă a locului 1 WTA a fost supusă controlului antidoping.

Informaţia despre surorile Williams şi gimnasta Simone Biles, preluată prima dată de ziarul La Repubblica şi site-ul rsi.ch, a fost lansată de un grup de hackeri, cel mai probabil ruşi, care au anunţat că ar fi spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping. De acolo ar fi sustras mai multe informaţii secrete..Presa din Italia mai scrie însă, că ar putea fi o lovitură bine pusă la punct de către ruşi, care au vrut să se răzbune pentru că, tocmai din cauza dopajului, peste o sută de sportivi din Rusia nu au avut dreptul să participe la Olimpiada din Brazilia.

Grupul de hackeri, intitulat FancyBears, a făcut publice informaţiile pe reţelele de socializare. 

După ce am studiat bazele de date, am înţeles că zeci de sportivi au fost depistaţi pozitiv cu puţin înaintea Jocurilor Olimpice şi pe durata acestora. Medaliaţii olimpici de la Rio au folosit regulat substanţe interzise,  justificate de certificate medicale. Altfel spus, au primit autorizaţie pentru a se dopa,

---au scris hackerii pe reţelele de socializare 

Aceştia susţin că Serena Williams ar fi recurs la substanţe interzise de mai multă vreme. Ca dovadă, au postat pe internet şi o posibilă fişă medicală a americancei din 2014, de unde reiese că sportiva ar fi fost depistată pozitiv cu prednisolon şi oxycodon - aflate pe lista substanţelor interzise în sport. 

 

Agenţia Mondială Antidoping a confirmat atacul grupului de spionaj cibernetic din Rusia, care a obţinut în mod ilegal accesul la sistemul intern de administrare, ADAMS, prin intermediul unul cont creat pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Agenţia Mondială Antidoping regretă profund această situaţie şi este conştientă de ameninţarea faţă de sportivii ale căror informaţii confidenţiale au fost divulgate prin intermediul acestui act criminal. Vom ţine legătura cu părţile implicate, Comitetul Internaţional Olimpic, federaţiile naţionale şi organizaţiile antidoping naţionale, pentru a vedea impactul asupra sportivilor.

Condamnăm aceste atacuri cibernetice derulate cu scopul de a ne submina autoritatea şi de a pune la îndoială sistemul antidoping global. Am fost informaţi de către autorităţi că aceste atacuri ale hackerilor au venit din Rusia. Aceste acte criminale compromit efortul comunităţii globale antidoping de a restabili încrederea în Rusia,

---a declarat Olivier Niggli, directorul general al WADA

Agenţia Mondială Antidoping a mai precizat că parola sportivei ruse Yuliya Stepanova pentru sistemul ADAMS a fost obţinută în mod ilegal în luna august. Stepanova a fost sursa principală de informaţii pentru Comisia Independentă a WADA, care a expus dopajul la scară largă în atletismul din Rusia. 

Delegaţia Statelor Unite a fost cea mai medaliată echipă la Rio. 121 de medalii au cucerit sportivii americani - 46 de aur, 37 de argint şi 38 de bronz. 555 de sportivi americani au fost prezenţi la Jocurile Olimpice din Brazilia.

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi