Boicot al arbitrilor în Portugalia! De evitat meciurile din LigaSagres week-endul ăsta!

Arbitrii portughezi desemnați să oficieze meciurile de fotbal profesioniste din acest weekend au solicitat să nu fie programați pentru partidele din prima, respectiv a doua divizie! Este forma lor de protest împotriva faptului că în ultima perioadă au fost acuzați sistematic că au participat la aranjarea unor meciuri. Doar trei din cei 76 de arbitri profesioniști au ales să nu urmeze exemplul colegilor lor. 

Ca justificare a acțiunii lor, arbitri au anunțat că ”nu se află în cea mai bună condiție psihologică pentru a duce un meci până la capăt”! Acest lucru vine după săptămâni întregi de acuzații ce au planat asupra lor și care au venit, în mare parte, dinspre ”greii” Benfica, FC Porto și Sporting Lisabona. Cu toții au făcut referire la anumite faze dubioase și i-au arătat cu degetul pe arbitrii care au oficiat la diferite meciuri, acuzați că au fost mituiți de către cluburile rivale.  

Ultimul incident de acest gen s-a petrecut după meciul FC Porto - Portimonense din Cupa Portugaliei. La finalul meciului câștigat cu 3-2 de gazde, mai mulți oficiali ai Benficăi l-au acuzat pe centralul Artur Soares Dias (foto: dnoticias.pt) că ar fi fost corupt de către gazde.

Benica a făcut referire la faptul că un jucător al oaspeților a fost eliminat, iar arbitrul a prelungit nejustificat meciul cu 7 minute. În acest timp, Porto a marcat golul victoriei prin Brahimi (min. 90+6). Oricum, gazdele s-au salvat în extremis - Portimonense a condus cu 2-1 până în minutul 91! 

Pentru că nu au făcut solicitarea cu 20 de zile înainte (cum prevede regulamentul), arbitrii revoluționari au fost înștiințați că trebuie să oficieze în acest week-end. Dar ei au apelat la varianta de rezervă și au cerut concediu! În același timp, ei au spus că acțiunea lor nu trebuie catalogată drept o grevă, ci un simplu protest împotriva acuzațiilor la adresa lor din ultima vreme. 

(foto: rr.sapo.pt)

Totodată, ei au anunțat că dacă cluburile vor continua cu astfel de manifestări și insinuări, ei își rezervă dreptul să stea departe de teren pentru o perioadă mai lungă de timp. În prezent, meciurile din primele două divizii valorice din Portugalia sunt acoperite de 22 de centrali și 44 de asistenți - dintre care 10 sunt la început de drum. 

Clubul Braga a fost singurul care le-a luat apărarea arbitrilor și a declarat că Benfica, Porto și Sporting se fac vinovate de decăderea fotbalului portughez din ultima vreme prin aceste acuze aduse arbitrilor. Ca urmare, oficialii acestei echipe au cerut arbitrilor să boicoteze doar meciurile celor trei mari grupări din campionat - socotite vinovate de această situație incredibilă. 

Șefii fotbalului din Portugalia au acum două variante pentru meciurile din acest week-end: ori aduc arbitri străini, ori apelează la cei care oficiază în ligile inferioare. S-a vehiculat chiar ideea ca în ceea ce privește asistenții, aceștia să fie înlocuiți în această etapă cu delegații sau chiar cu unii jucători ai echipelor care nu evoluează din diferite motive. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi