BNP Paribas Open 2015 - prezentare turneu, jucători români în turneu şi principalii favoriţi

Astăzi va începe turneul BNP Paribas Open (sau Indian Wells) ediţia 2015, cel mai atractiv turneu de tenis dacă le excludem pe cele de Grand Slam. Competiţia masculină face parte din evenimentele Masters 1000, în timp ce întrecerea feminină este inclusă în categoria Premier. Ediţia din 2015 este cea cu numărul 40 la masculin şi a 27-a la feminin.

Meciurile de la Indian Wells se joacă pe o suprafaţă rapidă - hard - fiind astfel avantajaţi jucătorii care lovesc puternic mingea.

Pariază aici pe meciurile de la BNP Paribas Open. Vezi ce super bonus te aşteaptă....

bnp-paribas-open.jpg

Puncte acordate la BNP Paribas Open 2015

Câştigătorii turneelor vor primi câte 1.000 de puncte, indiferent că vorbim despre meciurile de simplu sau dublu, masculin sau feminin. Finalistul de la masculin va primi 600 de puncte, iar la feminin va încasa 650 de puncte. O prezenţă în "careul de aşi" al competiţiei le asigură jucătorilor 360 de puncte şi 390 de puncte fetelor.

Premii oferite la Indian Wells 2015

Câştigătorii turneelor de simplu vor primi 900.400$, iar finaliştii au asiguraţi 439.420$. O prezenţă în semifinale este recompensată cu 220.230$. Jucătorii care au acces pe tablourile principale şi-au asigurat 10.485$.

Capi de serie în ediţia 2015 de la BNP Paribas Open

În competiţia masculină vom vedea la lucru pe hardul american cei mai buni 11 jucători ai lumii. Principalul absent este jucătorul spaniol Feliciano Lopez. În afară de el din Top 20 va mai lipsi şi Tommy Robredo (locul 19).

La feminin avem o absenţă din Top 4, cehoaica Petra Kvitova anunţând că nu va participa la acest turneu datorită oboselii acumulate în ultima perioadă. Altă absenţă de Top 10 este nemţoaica Andrea Petkovic.

Pariază aici pe meciurile de la BNP Paribas Open. Vezi ce super bonus te aşteaptă..

 

Jucători români la Indian Wells 2015

Simona Halep - în ciuda faptului că a aflat recent de sinuciderea vărului său Simona Halep a decis să participe la acest turneu din categoria Premier. Rămâne de văzut cât de concentrată va putea fi constănţeanca în aceste condiţii. În turul secund Simona va înfrunta învingătoarea din duelul Dara Gavrilova vs Silvia Soler-Espinosa. În mod normal ar trebui să joace împotriva jucătoarei iberice, pe care a învins-o recent la Cupa Davis cu 6:2 6:1. Ajunsă în semifinalele ediţiei precedente Simona are de apărat aici 390 de puncte.

Monica Niculescu - locul 68 în clasamentul WTA, Monica a intrat direct pe tabloul principal. Nu va avea un meci uşor în primul tur, urmând s-o înfrunte pe Aleksandra Krunic, o jucătoare sârboaică dornică să avanseze măcar două tururi pentru a sărbători aici împlinirea vârstei de 22 de ani. Dacă trece de Krunic atunci Monica va avea parte de un "şoc" cu Serena William în runda secundă.

Din păcate Irina Begu a anunţat acum cinci zile că nu este complet refăcută şi va rata astfel participarea la acest turneu. De asemenea, după finala de la Kuala Lumpur Alexandra Dulgheru a decis să renunţe la calificările pentru Indian Wells.

Pe tabloul masculin sperăm să-l avem pe Victor Hănescu. Locul 146 ATP îl va întâlni astăzi în ultimul tur al calificărilor pe Basilashvili, pornind cu un uşor avantaj la casele de pariuri în duelul din această seară.

Deţinătorii trofeului

La masculin Novak Djokovic a cucerit anul trecut trofeul. Sârbul are astfel trei titluri aici, pe lângă precedentul reuşind să mai triumfe în 2008 şi 2011.

În absenţa Serenei William Flavia Pennetta a reuşit un triumf surprinzător anul trecut la Indian Wells. Dacă la masculin am avut doar câţiva jucători care au luat titlul aici în ultimul an, în schimb la feminin din 2004 şi până în prezent doar Maria Sharapova a reuşit să cucerească trofeul de două ori.

Favoriţi la câştigarea trofeului în 2015

Nimeni altul decât deţinătorul trofeului este favoritul principal şi acum. Nole are pentru un nou triumf aici cota 2.10. Principalul său rival nu putea fi altul decât Roger Federer, elveţianul fiind în faţa celui de-al cincilea triumf la BNP Paribas Open. Cu şanse egale la cucerirea laurilor pornesc Andy Murray şi Rafael Nadal, ambii primind cota 8.

Serena Williams revine la Indian Wells după 14 ani. În 2001 ea şi sora sa au avut parte de mai multe insulte rasiste şi a decis să nu mai onoreze prezenţa aici. Se pare că au revenit asupra deciziei şi în aceste condiţii Serena este mare favorită să triume aici, lucru care l-a mai reuşit şi în 1999 şi 2001. Jucătoare americană are o cotă de doar 2.10 pentru un triumf aici, în timp ce a doua favorită - Maria Sharapova - primeşte cota 5. Şanse mici pentru Halep să câştige turneul, aceştia oferindu-i româncei doar o cotă de 9. Cei care cred că Flavia Pennetta va fi prima jucătoare de la Martina Navratilova (1991) care poate să-şi apere acest trofeu pot paria pe triumful jucătoarei din Italia la o cotă de 126.

Indian Wells la TV

Turneul ATP va fi transmis exclusiv de DigiSport, iar evoluţiile Simonei Halep, dar şi celelalte jocuri interesante din turneul WTA vor fi difuzate de DolceSport.

Pariază live pe meciurile de la BNP Paribas Open şi primeşti un super bonus!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi