"Blockers" în pot limit omaha. Cum te ajută să bluffezi

Pot limit omaha este un joc de poker în care blufful e foarte complicat de realizat. Totuși, dacă deții blockers, cărțile care îl împiedică pe adversar să facă o serie de combinații câștigătoare, șansele unui bluff de succes cresc exponențial. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

În articolele anterioare de pe pariurix.com te sfătuiam să apelezi la furt cât mai rar în pot limit omaha. Sunt atât de multe cărți și atât de multe combinații încât e foarte greu să anticipezi ce are adversarul în mână.

Totuși, există o modalitate de a începe să-ți imaginezi ce poate avea celălalt uitându-te la cărțile din mâna ta. Cu alte cuvinte, poți utiliza informațiile furnizate de cărțile de tip "blockers" pe care le deții.

Având o carte sau cărți care fac imposibil pentru oponent completarea unei mâini monstru, știi un lucru clar: acesta nu e atât de implicat în pot pe cât ar vrea să se creadă. Pe baza acestor informații, ar trebui să poți dezvolta anumite play-uri, inclusiv un bluff de succes.

Ce este pot limit omaha

Omaha este foarte similar cu hold'em-ul și a devenit extrem de popular în ultimul deceniu. Dacă la camerele de poker online din România găsești tot mai greu jucători slabi în NLH, la omaha situația e diferită. Destui jucători recreaționali, care nu au cunoștințe solide despre poker, pot fi exploatați cu succes.

Valoarea mâinilor în omaha e aceeaşi ca în orice stil de poker clasic: de la chintă royală - la high card. Există tot patru runde de pariere - pre-flop, flop, turn şi river, iar lucrurile se desfășoară după aceleași coordonate ca în hold'em, din acest punct de vedere.

Diferenţa vine din faptul că dealer-ul îţi împarte patru cărţi (în loc de două). Tu trebuie să alcătuiești cea mai bună combinaţie de cinci cărţi, cu o condiție: trebuie să utilizezi mereu două dintre cărţile din mână. Cu alte cuvinte, de pe board va trebui să folosești mereu trei cărţi. Altfel spus, de fiecare dată la showdown vei folosi două cărţi dintre cele patru din mână şi trei de pe board.

Varianta pot limit înseamnă că cel care trebuie să acţioneze poate paria maximum suma care este în pot în acel moment. Adică 2000 de chip-uri într-un pot de 2000. În consecință, în pot limit omaha vei întâlni o dinamică foarte diferită față de no limit. Jocul este în esență unul "post-flop". Aceasta înseamnă dezvoltarea unor abilități diferite pentru a deveni un jucător puternic. 

În cele ce urmează vom încerca să te familiarizăm cu modul în care poți folosi cărțile "blockers" din mână, astfel încât să ai succes în pot limit omaha.

Blufful cu un "as gol"

Acesta este probabil cel mai cunoscut tip de "blocker" utilizat în pot limit omaha. Să vedem cum funcționează.

Să presupunem că ai un as de cupă și nicio altă cupă în mână, iar boardul este K cupă - 7 cupă - 5 romb - 2 cupă - 9 pică. Având asul de cupă în mâna ta, știi sigur că nimeni altcineva nu are nuts. Vei putea deci să pariezi sau să ridici, iar șansele ca un bluff să aibă efectul scontat sunt mari. Adversarului îi va fi mereu frică de faptul că asul de cupă e în mâna ta, ceea ce se și întâmplă. Doar că el va gândi în cele mai multe dintre cazuri că acesta e dublat de o altă cupă, lucru care ți-ar oferi culoarea maximă. Folosește-te de această oportunitate pentru a fura potul fără showdown, pentru că oricui îi va fi greu să plătească pe un asemenea board.


Blufful cu blockers de chintă

Un alt moment pe care poți să îl exploatezi la maximum e acela în care blochezi chintele posibile. 

Să presupunem că ai A pică - Q cupă - Q treflă - 5 pică și flopul coborât de dealer este J romb - 9 pică - 8 cupă. În această situație, blochezi chinta la damă, pentru că deții două regine. Bineînțeles că adversarul tău ar putea avea încă Q-10-X-X, dar cele două dame din mâna ta fac mult mai puțin probabil acest scenariu. Deci, din nou, ai tăi "blockers" reprezintă o bună ocazie pentru tine de a face bluff.

În timp ce folosirea informațiilor furnizate de cărțile care blochează te poate ajuta să faci profituri din bluffuri, reține că trebuie să ai mereu și un plan de rezervă, în măsura în care oponentul dă call. De asemenea, trebuie să ții cont de imaginea ta, dar și de tipologia adversarilor, în momentele când încerci să furi. Doar așa șansele de a reuși sunt maxime.

În ce mod te mai poți folosi de "blockers"

Cărțile care blochează te pot ajuta nu doar atunci când faci un bluff, dar și în momentele în care alegi să dai call sau fold.

De exemplu, dacă ai o mână cu valoare medie sau slabă și nu blochezi nimic, te vei comporta într-un mod diferit decât atunci când deții "blockers".

De exemplu, boardul este A cupă - 10 romb - 9 cupă - 2 pică - 6 pică, iar tu deții A romb - K cupă - J pică - J romb. Să presupunem că adversarul tău a pariat deja pe primele două străzi și acum te confrunți cu o decizie pe river: să plătești sau nu?

În această situație, callul este probabil o idee foarte proastă, în parte pentru că, cu cei doi valeți blochezi chintele cu care celălalt ar fi putut să apeleze la semi-bluff pe străzile anterioare. De asemenea, având K cupă, înseamnă să blochezi nut flush, care nu s-a completat pe river. Ceea ce exclude o altă variantă de semi bluff pentru adversar pe flop și turn.

În acest caz, mâna ta este prea slabă și nu blochează combinațiile necâștigătoare pe care opozantul ar fi putut "trage" anteriror. În consecință, probabil are o mână puternică, deci foldul este aproape sigur cea mai bună variantă.

Dar să ne imaginăm același board ca mai sus, doar că tu ai mână A romb - K pică - 5 pică - 5 romb. Un call pe river din partea ta ar fi mult mai bun în acest context, în primul rând pentru că nu blochezi niciunul dintre posibilele lui bluffuri.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!