Blatter, un nou scandal: e acuzat de luare de mită şi încălcarea regulilor FIFA!

Acuzat că i-a plătit lui Michel Platini în 2011 suma de 1,8 milioane de euro, Sepp Blatter a primit o suspendare de şase ani din partea FIFA. Plata făcută atunci de Blatter către fostul şef UEFA a ridicat suspiciuni, deoarece se făcea în timpul campaniei pentru ocuparea postului de preşedinte al FIFA, moment în care, federaţiile europene erau încurajate de UEFA să-l susţină pe Sepp Blatter. Cei doi au susţinut că aveau un acord verbal pentru o plată suplimentară pe care fostul internaţional francez urma să o primească, pentru servicii în calitate de consilier al lui Blatter, în perioada 1999-2002 şi că plata nu a avut nicio legătură cu desfăşurarea campaniei menţionate.

Mai nou, Blatter face obiectul unui nou dosar întocmit de FIFA, în care se face referire la acuzaţii de mită şi încălcări grave ale regulilor FIFA! În noua anchetă apar şi numele foştilor "locotenenţi" ai lui Blatter - Jerome Valcke și Markus Kattner. Investigaţiile se bazează pe salariile uriaşe şi bonusurile pe care cei trei le-au încasat în decursul mai multor ani, scrie presa din Anglia. FIFA a dat publicităţii anunţul oficial cu privire la anchetarea celor trei. 

Președintele adjunct al Comisiei de etică, Djimbaraye Bourngar, a deschis o procedură oficială împotriva lui Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, Jerome Valcke, fostul secretar general al FIFA, și Markus Kattner, fostul secretar interimar general și director financiar. Sunt investigate posibile încălcări ale art. 13 (reguli generale de conduită), art. 15 (loialitate), art. 19 (conflicte de interese), art. 20 (oferirea și acceptarea cadourilor și a altor beneficii) și art. 21 (mită și corupție) prevăzute de Codul FIFA, în contextul salariilor și primelor plătite domnului Blatter, dl Valcke și dl Kattner,

---se arată în comunicatul FIFA

Sepp Blatter, Jerome Valcke şi Markus Kattner sunt acuzaţi că au împărţit în perioada 2011-2015 sume ilegale de peste 70 de milioane de euro, sub formă de bonusuri şi prime! Blatter are deja o suspendare de şase ani, în dosarul lui Michel Platini, şi aşteaptă rezultatul apelului făcut luna trecută în acest caz la Curtea de Arbitraj Sportiv. 

Jerome Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter între 2007 şi 2015, a primit în luna februarie o suspendare de 12 ani pentru abateri legate de sumele cheltuite, utilizarea resurselor FIFA și vânzarea biletelor pentru Campionatul Mondial din 2014. Singurul care nu a primit nicio interdicţie până acum este Markus Kattner, dar acesta a fost demis de FIFA în luna mai. 

În acest nou dosar s-au sesizat şi procurorii elveţieni, care au demarat o anchetă paralelă cu cea a FIFA. Aceştia vor investiga şi modul în care a fost atribuită organizarea Campionatului Mondial din 2018, din Rusia, dar şi a celui din 2020, din Qatar. 

 

Foto: http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3781594/FIFA-open-formal-corruption-bribery-investigation-Sepp-Blatter-Jerome-Valcke-Markus-Kattner.html

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi