Blatistul Moggi nu renunță la fotbal. Vrea să creeze ”micul Juventus”!

Suspendat pe viață din fotbalul italian în urma celui mai mare scandal, cunoscut sub numele de ”Calciopoli”, Lucciano Moggi visează să-și clădească un nou ”imperiu” în Albania. Fostului director executiv al lui Juve (foto: partizani.al) investește sume importante în Partizani Tirana, pe care vrea să o transforme în ”micul Juventus” după spusele lui. 

El a angajat un antrenor italian și a adus la echipă mai mulți jucători, inclusiv pe atacantul naționalei Albaniei - Edgar Çani, care în ultimii zece ani a jucat la mai multe echipe din Italia printre care Pescara, Palermo, Modena, Catania, Padova și Pisa. A mai ”bifat” prezențe în campionatul Angliei (împrumutat de Catania la Leeds United) și în Polonia. 

De transferurile din această vară s-a ocupat avocatul lui Moggi - Gazment Demi, președintele celor de la Partizani. Acesta a reușit să-l convingă pe fostul fundaș al lui Juve, Mark Iuliano (foto: 24.a1plus.tv) să preia postul de antrenor principal al echipei.

O altă mutare reușită a fost transferul lui Giovanni la Camera, un mijlocaș italian cu prezențe la echipe din Serie B și C. Schimbările au venit după ce Partizani a fost eliminată ușor de bulgarii de la Botev Plovdiv chiar în turul 1 preliminar akl Europa League. 

Edgar Çani va face echipă în atac la Partizani cu Xhevahir Sukaj, un puternic atacant albanez reîntors la echipă după un sezon petrecut la o echipă din Malaezia care l-a plătit cu 500 000 euro. Sukaj a fost adus la cererea lui Moggi, după ce atacantul ghanez Caleb Ekuban și-a terminat împrumutul și s-a transferat definitiv la Leeds (englezii le-au plătit italienilor de la Chievo 560 000 euro pentru el). Pentru albanezi, a fost cea mai dureroasă ”mișcare” - Ekuban (foto: leedsunited.com) a fost în sezonul trecut principalul marcator al echipei, cu 17 goluri. 

"Am venit să câștig titlul de campion și la anul să ne batem pentru un loc în Champions League. Am fost convins de proiectul clubului. Luciano Moggi a avut un mare impact asupra deciziei mele", a declarat Edgar Çani, atacantul de 28 de ani crescut în Italia. Fostul director executiv al lui Juve a negat însă că s-ar implica în transferurile făcute de albanezi....

"Eu nu mă implic în luarea deciziilor la Partizani în ceea ce privește transferurile. Eu sunt doar consilierul președintelui Gazment Demi..Ca atare, l-am sfătuit pe președinte să creeze un "mic Juventus" aici. Asta înseamnă să facem aici ceea ce am reușit eu la Torino sau Napoli, pentru că o echipă nu se poate baza doar pe achiziții de jucători. Noi trebuie să și creștem fotbaliști, pentru a-i vinde. O academie de tineret este de bază pentru o echipă care se respectă li care vrea să aibă rezultate pe termen lung”, a declarat Luciano Moggi (foto: alături de președintele Demi / partizani.al) într-un interviu televizat la un post din Albania. 

Partizani este un club de tradiție în Albania. În timpul comunismului, actuala echipa patronată de Luciano Moggi a câștigat nu mai puțin de 15 titluri de campioană. În vitrina clubului e ”secetă” mare acum - echipa nu a mai câștigat un trofeu din 1993..Pe de altă parte, Partizani a stabilit deja un record în Europa: este gruparea cu cel mai în vârstă director general - Moggi a împlinit luna trecută 80 de ani! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!