Blatiștii Starace și Bracciali au fost iertați. Ultimul s-a întors pe teren la 40 de ani!

Scandalul blaturilor la pariuri în care au fost implicați Potito Starace și Daniele Bracciali a constituit unul dintre cele mai ”fierbinți” subiecte în 2014, an în care ambii jucători de tenis au fost interziși pe viață din orice competiție organizată de ITF.

Starace (foto: skysports.com) a recunoscut la acel moment că a aranjat pentru pariuri un meci contra lui Gimeno Traver, la Barcelona, în timp ce Bracciali a fost acuzat că s-a lăsat bătut într-o altă partidă. 

Niciunul dintre ei, însă, nu a acceptat să acorde interviuri presei după acele incidente. Ei au fost absolviți de toate acuzațiile cu puțin timp în urmă, din cauza lipsei de probe. Potito Starace a anunțat, totuși, că nu va reveni pe teren. "Am 37 de ani, acum am propria mea academie. Este dificil să mă întorc și să concurez cu actualii jucători. Prefer să-mi văd de afacerea mea. Sunt foarte fericit așa".

În schimb, Daniele Bracciali (foto: tennisworldusa.org) nu renunță așa ușor la tenis, în speranța că mai poate face rost de ceva bani. Deși are 40 de ani, italianul a luat startul în turneul de la Istanbul. A pierdut, însă, alături de tunisianul Malek Jaziri în primul tur al competiției de dublu în fața lui James Cerretani și Daniel Nestor.

Și Bracciali și Storace s-au confruntat cu acuzații ce fac parte din sfera penalului. Într-o conversație din 2007 între Bracciali și contabilul său (care a fost arestat în 2011), fostul jucător a discutat despre aranjarea la pariuri a unui meci de la Newport, Rhode Island. Tot în acel an, proprietarul unei afaceri de pariuri sportive (arestat ulterior) a fost audiat de procurori și a recunoscut că Potito Starace (foto: gazzetta.it) a acceptat să primească o sumă importantă de bani pentru a pierde finala în turneul de la Casablanca. 

În timp ce a recunoscut că Starace și Bracciali au reprezentat Italia "cu pasiune" în Cupa Davis timp de mulți ani, fostul președinte al federației italiene Angelo Binaghi a declarat atunci că-i poate da în judecată pe jucători pentru daune morale, dacă ei vor fi condamnați. La acel moment, Starace era pe locul 156 ATP (a fost nr.40 în 2012) și câștigase șase titluri ATP la simplu - ultimul la Vina del Mar în 2013. 

Bracciali a intrat în Top 50 în 2008, dar a jucat mai mutl la dublu până fie prins cu ”mâța-n sac”. El ocupa în 2015 locul 270 în clasamentul mondial la dublu, după ce în 2011 a urcat până pe poziția a 21-a. El a câștigat cinci titluri în competițiile de dublu, două dintre ele cu Starace în echipă (foto: livetennis.it) - la București (în 2011) și la Sankt Petersburg (în 2010).

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi