Blat la pariuri în preliminariile Cupei Africii 2017? Naționalele implicate

Aranjarea meciurilor la pariuri reprezintă cea mai mare problemă din fotbalul mondial. Fie că este vorba de meciuri din Europa, Asia sau Africa, blaturile la pariuri vor ține mereu primele pagini ale ziarelor de sport. Nu mai departe decât acum câteva zile, Prim-Ministrul Slovaciei a acuzat Germania și Italia că ar fi aranjat meciul direct din grupe pentru ca ambele naționale să se califice în semifinale la Euro U21 în dauna Slovaciei. Ancheta este în curs de desfășurare și se așteaptă o poziție oficială a președintelui UEFA, Aleksander Ceferin. 

Sunt însă și cazuri când oamenii sunt capabili de gesturi disperate. Este și cazul fostului selecționer al naționalei de fotbal din Zimbabwe, Ian Gorowa (foto: bulawayo24.com). Acuzat că a participat la aranjarea la pariuri a meciului cu Swaziland (scor 1-1), din preliminariile pentru Cupa Africii 2017, Gorowa a vrut să se sinucidă. Doar intervenția de ultim moment a lui Edzai Kasinauyo (din staff-ul naționalei) l-a făcut pe acesta să nu-și ducă planul nebun la îndeplinire.

Kasinauyo (foto: newsday.co.zw) a murit acum două săptămâni la vârsta de 42 de ani, din cauza unui infarct, dar a apucat să povestească în presă episodul cu fostul selecționer al naționalei țării sale. 

Prezent la funeralii, Ian Gorowa a recunoscut cele întâmplate și cu lacrimi în ochi i-a mulțumit fostului său prieten. "Cel mai rău lucru pentru mine a fost atunci când am auzit de acuzațiile care mi se aduc. Îmi aduc aminte că i-am spus lui Kasinauyo că renunț să mă apăr și că mă gândesc să-mi iau viața”..

”El m-a ajutat să trec peste acele momente grele, despre care nu vreau să vorbesc mai mult. Sunt fericit și bucuros că l-am avut pe Edzai lângă mine. Acum sunt aici să-mi plâng prietenul..”, a declarat fostul selecționer al naționalei de fotbal din Zimbabwe.  

Anul trecut, șeful fotbalului din Zimbabwe, Philip Chiyangwa (foto: thestandard.co.zw) i-a acuzat pe câțiva membri din staff-ul naționalei, printre care Ian Gorowa și Edzai Kasinauyo, că au aranjat meciul cu Swaziland. De asemenea, Chiyangwa i-a acuzat pe aceștia că au încercat să corupă și câțiva jucători din campionatul intern. Toți cei suspectați s-au confruntat cu acuzații penale formulate împotriva lor de un tribunal din Harare. Edzai Kasinauyo a fost absolvit de acuzațiile aduse, la începutul lunii martie. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi