Blat frumos în preliminariile din Asia. Portarul, maestru de ceremonii

Meciul dintre Iran și Siria din preliminariile pentru Mondial din Asia a trezit suspiciuni. Înaintea partidei, ultima din grupă pentru ambele formații, Iranul era pe primul loc (21 puncte) la diferență mare de locul doi ocupat de Coreea de Sud (14 puncte). Pe trei, Siria avea nevoie măcar de un egal pentru a ajunge în play-off. Ceea ce s-a și întâmplat!.. Sirienii (în roșu / captură foto: youtube) au făcut 2-2 pe terenul liderului grupei și, cu 13 puncte, au mers în barajul pentru Mondialul din 2018.

Zvonurile unui aranjament au început să apară cu câteva zile înaintea partidei. Conform site-ului Jame Jam Online, relațiile politice strânse dintre Iran și Siria și faptul că ambele state sunt musulmane au ”alimentat” astaceste discuții. Sirienii nu au mai jucat niciodată până acum la un turneu final mondial, așa că zvonurile cu privire la aranjarea meciului cu Iran au fost cât se poate de pertinente. Dacă ar fi luat bătaie, sirienii ar fi fost eliminați cu 12 puncte - cu 13 puncte, Uzbekistan urma să meargă la baraj după 0-0 acasă în fața Coreei de Sud..

De asemenea, și rezultatul din meciul tur (0-0) a reprezentat un punct de plecare în aceste acuzații. Egalul cu patru goluri este unul ciudat, în condițiile în care Iranul nu mai primise gol de 9 meciuri consecutive! Ceea ce reprezenta un nou record mondial....Iar întreruperea bruscă a acestui parcurs a dat de gândit. 

Selecționerul Iranului, portughezul Carlos Queiroz (foto: wikipedia.org) a negat însă categoric orice înțelegere între cele două națiuni și a spus că jucătorii lui au dat totul pe teren. UEFA nu a luat încă atitudine până acum, dar sunt informații că meciul a fost luat în vizor pentru o anchetă. 

”Actorii” din teren au făcut un rol excelent..După ce au deschis scorul în minutul 13 cu largul concurs al portarului gazdelor, sirienii au egalat în minutul 90+3! Iar portarul Iranului și-a făcut din nou numărul la execuția lui Al Somah pe un contraatac. Nu e mai puțin adevărat că și colegii lui din apărare au alergat pe acest contratac cu ”frâna trasă”...Iar totul a plecat după o recuperare în propria jumătate de teren a sirienilor la o pasă inexplicabilă a unui adversar. Mai jos vedeți aveți golurile marcate în meciul Iran - Siria 2-2.

Acum, Siria se pregătește pentru meciul de baraj cu echipa din Grupa B care a terminat pe trei în clasament, Australia. ”Dubla” care pune la bătaie biletul pentru Mondialul din Rusia este programată pe 5 și 10 octombrie. Din Asia, cele patru echipe care s-au calificat la CM 2018 sunt: Japonia și Arabia Saudită (grupa B) și Iran și Coreea de Sud (grupa A). 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!