Blackjack online - reguli de joc, exemple și cazinouri online la care putem juca în legalitate!

Blackjack online - cum se joacă acest joc și la ce cazinouri online putem juca legal în România? Află de la PariuriX! Jocul de blackjack este popular în întreaga lume, deși este drept că în România nu sunt la fel de mulți jucători ca în alte țări. Unul din motive ar putea fi acela că majoritatea cazinourilor de cartier de la noi din țară nu oferă astfel de jocuri în compania unui dealer live, dar avem ca alternativă mediul online unde ne putem juca blackjack live la orice oră din zi sau din noapte.  

Un alt motiv pentru care mulți români nu joacă blackjack este că nu cunosc regulile jocului, pe cât de ciudat ar putea părea acest lucru. Adevărul este că deși pe site-uri din străinătate găsim tot felul de tutoriale, site-urile românești de gambling nu prea abordează acest subiect. De aceea în cele ce urmează mi-am propus să vă învăț cum se joacă blackjack și să vă arăt la ce cazinouri pe internet putem juca legal în România. Voi menține tutorialul scurt și la obiect ca să vă fie ușor să prindeți ideile de bază

Joacă blackjack online la unul din cazinourile online recomandate de PariuriX!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Regulile jocului de blackjack

 2. Exemple cu diferite situații ce pot fi întâlnite la blackjack online

 3. Cazinouri pe internet la care putem juca blackjack

 

1. REGULILE JOCULUI DE BLACKJACK

Obiectiv și aspecte de bază

 • Obiectivul este acela de a avea o mână mai bună decât a dealerului fără a acumula un punctaj mai mare de 21. 
 • Toate cărțile de la 2 la 9 au o valoare reală; adică valoarea trecută pe ele. Cărțile cu desene (Q, J, K) au valoarea 10. Așii pot avea atât valoarea 1, cât și 11, în funcție de ce avantajează jucătorul. 
 • Fiecare jucător, inclusiv dealerul, primește inițial câte două cărți. Dealerul este obligat să întoarcă una din cărți cu fața în sus, în timp ce cealaltă carte va rămâne cu fața în jos până la final. Cărțile tuturor jucătorilor vor fi întoarse cu fața în sus, astfel încât poți vedea ce cărți au ceilalți jucători de la masa la care te afli. 

 

Tipuri de pariuri disponibile la blackjack

 • După ce ai primit cărțile ai mai multe opțiuni. Prima din ele este ”hit”, adică poți să mai ceri o carte. Poți utiliza această opțiune de oricâte ori dorești, însă trebuie să fii precaut - vei pierde dacă depășești punctajul de 21.
 • O a doua opțiune pe care o ai este ”stand”, adică să rămâi cu acele cărți până la final. Această opțiune trebuie utilizată atunci când ești foarte aproape de punctajul perfect de 21.
 • O altă opțiune este ”double”, care este asemănătoare cu cea de ”hit”, doar că miza este dublată, iar în acel moment vei mai primi o singură carte, fără a avea dreptul de a solicita cărți suplimentare.  
 • Ultima opțiune pe care o ai este ”split”. Aceasta poate fi utilizată doar atunci când ai două cărți identice. Perechea va fi împărțită în două mâini, iar astfel și miza totală se va dubla, pentru că fiecare din cele două mâini va fi plasată cu miza inițială. Ar mai trebui spus că dacă primești doi ași, mâna va valora 12 puncte (un as 11 puncte și un as 1 punct), deci practic într-o astfel de situație orice jucător ar da split. 

Descoperă 3 strategii cu care îți poți crește șansele de câștig la blackjack online!
 


Situații speciale când poți sau nu poți utiliza anumite pariuri

 • Opțiunile de ”double” și ”split” pot fi folosite doar la prima mutare după ce ai primit cele două cărți inițiale sau la prima mutare din momentul în care o mână a fost creată după un split. Dacă de exemplu am primit două cărți și am dat ”hit”, din momentul acela nu mai pot folosi opțiunile de ”double” sau ”split”. 
 • Poți să dai ”double” la o mână rezultată dintr-un ”split”. Asta înseamnă că poți ajunge la o miză triplă față de cea inițială (dacă ai dublat doar una din cele două mâini rezultate din split) sau chiar de patru ori mai mare (dacă ai dublat ambele mâini). 
 • Unele cazinouri online (dar nu toate) oferă și opțiunea de ”surrender”, care îți oferă posibilitatea să te retragi după ce primești cele două cărți de joc, primind înapoi jumătate din suma pariată. De obicei o astfel de opțiune se folosește când suma cărților primite este de 14 sau 15. 


Când câștigi și când pierzi ?

 • Dacă atingi un punctaj mai mare de 21 mâna ta este pierzătoare, iar dealerul câștigă indiferent de cărțile pe care le are în mână. 
 • Dacă obții punctajul de 21 din primele două cărți (adică un as și o carte cu valoarea 10) înseamnă că ai făcut blackjack. 
 • Dacă ai reușit un punctaj perfect de 21, atunci vei câștiga de obicei de 1.5 ori suma pariată (dar asta depinde foarte mult de cazinoul online la care joci). 
 • Dealerul va cere de obicei cărți până atinge un punctaj de minim 17.  
 

Pariuri secundare

La majoritatea cazinourilor online putem pune inclusiv pariuri secundare, cunoscute și sub numele de ”side bets”. Asta înseamnă că putem paria pe mâna unui alt jucător. Să vă dau câteva exemple: 

 • jucătorul respectiv să primească o pereche de ași: cota 25 
 • jucătorul să primească o pereche de culoare: cota 12 
 • jucătorul să primească o pereche mixtă: cota 6 
 • jucătorul să primească trei cărți identice: cota 100 
 • jucătorul să reușească o chintă de culoare: cota 40 
 • jucătorul să primească trei cărți de aceeași culoare: cota 5. 

PariuriX recomandă jucatul responsabil! Nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de cazino. Dacă te confrunți cu probleme de joc apelează la jocresponsabil.ro!

 

2. EXEMPLE CU DIFERITE SITUAȚII CE POT FI ÎNTÂLNITE LA BLACKJACK ONLINE

Vreau să îți prezint câteva situații cu care te vei confrunta des la jocul de blackjack online, și modul în care ele pot fi  abordate. Astfel vei înțelege mai bine regulamentul prezentat mai sus, și vei învăța cum să faci față la diferite scenarii.

 

Exemplu 1

Primești un 6 și o damă, ceea ce înseamnă că ai un punctaj de 16. În acest moment ai opțiunile de hit, stand și double. Dublarea pare inutilă deoarece ai șanse mai mici de 50% să primești o carte favorabilă. Ai putea da stand, dar în acest caz ar trebui să speri ca dealerul să treacă de 21, pentru că dacă el are un punctaj de 16 ca și tine (sau mai mic) cu siguranță va mai cere o carte. Ultima variantă este să dai hit, dar trebuie să speri că nu vei primi o carte mai mare de 5. Cei mai mulți jucători aleg să dea hit la un punctaj de 16 în special dacă dealerul are pe față o carte mare.  
 

Exemplu 2

Primești un As și un 7. Dai hit și mai vine un 5, ceea ce înseamnă că trebuie să dai asului valoarea de 1 pentru a nu trece de 21. În acest moment ai 13 puncte, dai din nou hit și vine un 3. Atingi un punctaj de 16 și ajungi în situația de mai sus. 
 

Exemplu 3

Primești două cărți de 8, iar dacă le-ai juca împreună ai avea un punctaj de 16, care nu este o situație deloc ideală, așa cum am precizat și mai sus. În condițiile date te hotărăști să folosești opțiunea de split, adică să împarți cele două cărți în două mâini diferite. Astfel să presupunem că primești un As și un 2. În acest moment ai două perechi: As,8 și 8,2. Din acel moment o iei practic de la început, doar că ai două mâini în loc de una, deci două șanse de a învinge dealerul, dar și două șanse de a pierde. Fiecare mână va fi jucată pe miza inițială și ai posibilitatea de a folosi opțiunea de dublare dacă vrei acest lucru.  
 

Exemplu 4

Primești două cărți de 8, faci split așa cum am spus și mai sus și primești un nou 8 și un K. În acest moment ai două perechi: 8,8 și 8,K. Poți face din nou split la perechea de optari și primești un 7 și un 2. Astfel ajungi să ai trei perechi: 8K, 87 și 82. 

Vezi care sunt cele mai bune strategii de blackjack: https://pariurix.com/castiga-la-casino-online-cu-cele-mai-bune-strategii-de-joc-pentru-blackjack.html

 

3. CAZINOURI PE INTERNET LA CARE PUTEM JUCA BLACKJACK

Acum ajungem la ultima parte a acestui articol, și anume la ce cazinouri pe internet putem juca blackjack legal. În cele ce urmează mă voi axa în special pe acele cazinouri recomandate care oferă jocuri de blackjack în compania unui dealer live, pentru că la acestea vei simți din plin adrenalina jocurilor live. Totuși știu că sunt și destui cei care preferă jocurile generate de calculator (datorită sesiunilor rapide și a mizelor mai mici), așa că voi face o scurtă referire și la acestea.

Mai sus am vorbit doar despre jocul clasic de blackjack. Dar mai există și alte tipuri cum ar fi: Atlantic City Blackjack, Bonus Blackjack, Double Exposure Blackjack, Blackjack European, Blackjack spaniol, Vegas Downtown Blackjack, Vegas Strip Blackjack etc. Unele din aceste tipuri de blackjack seamănă foarte mult cu varianta clasică, în timp ce altele sunt foarte diferite, motiv pentru care ar trebui să te documentezi un pic înainte de a juca o variantă pe care n-o cunoști. 

 

Fără îndoială Unibet.ro este unul din cele mai bune site-uri de gambling licențiate în România, indiferent că vorbim despre pariuri sportive, jocuri de cazino, poker sau bingo. Unibet are un cazino live furnizat de Evolution Gaming în care te așteaptă 13 mese de blackjack cu mize ce încep de la 25RON. Ca alternativă ai 3 tipuri de blackjack fără dealer : European Blackjack Multihand, Single Deck Blackjack Multihand și Blackjack Double Exposure Multihand. 

 

Netbet.ro era un site necunoscut în România până în momentul în care a aplicat pentru licență, dar acum tot mai multe persoane aleg să se joace aici, indiferent că aceștia optează pentru platforma de pariuri sportive sau pentru cea de jocuri de cazino. Ne așteaptă în jur de 15 mese live de blackjack, dintre care atracția principală este fără îndoială masa ”Nebet Blackjack”, unde miza minimă este de 20RON, cea mai mică din România la un joc live. Dealerul vorbește în română, iar jocurile au loc într-un ritm rapid, astfel încât nu ai timp să te plictisești. Ca alternativă, poți găsi și 5 jocuri de blackjaack online automate.

 

Zilnic între orele 09:00 și 01:00 te poți juca blackjack online cu dealer live, dar spre deosebire de cazinourile precedente ești băgat automat la o masă, și nu ești lăsat să alegi masa la care să joci. Acesta nu este un lucru neapărat rău, pentru că nu trebuie să mai pierzi  timp navingând între mese deja ocupate integral. Dacă nu te interesează jocurile cu dealer, atunci poți încerca Blackjack Pro sau Multi-Hand Blackjack. 

 

Este oferit un singur joc de blackjack, și acesta fără dealer, dar am trecut Betano.ro pe listă pentru că oferă per total servicii de o calitate ridicată. Noi recomandăm site-ul în special pentru pariuri sportive. Dar dacă ești un jucător ocazional de casino, atunci vei fi mulțumit și de ce oferă pe această parte de gambling.

Ești în căutarea unui ghid complet despre cum se joacă blackjack online? Atunci recomand și articolul: ”Joacă Blackjack online ca un profesionist! Ghidul complet pentru eficiență maximă”.

Deschide cont și joacă acum la unul din cazinourile online recomandate de PariuriX!

 

Te-ar putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi