Birmingham atacă promovarea în Premier League cu un nou antrenor pe bancă: Gianfranco Zola

La 50 de ani, Gianfranco Zola este un antrenor la modă. Dovadă numirea acestuia la foc automat pe banca celor de la Birmingham, la doar o zi după demisia lui Gary Rowett! Fostul atacant al naţionalei Italiei era la arabi în momentul în care a fost sunat de către englezi. N-a stat pe gânduri şi şi-a reziliat imediat contractul cu şeicii din Qatar, de la Al Arabi. 

Rowett se afla în conflict deschis cu noii proprietari ai echipei, care nu au fost de acord cu lista de transferuri din această iarnă. A fost momentul în care şefii chinezi ai echipei au apelat la Zola, care se întoarce în Premier League după trei ani. Atunci a plecat de la Watford. În Anglia, italianul a mai antrenat-o şi pe West Ham. 

Pentru mine, orice propunere venită din Anglia este o mare provocare, aşa că nu mi-a fost greu să fac alegerea. Sunt bucuros că munca mea din trecut este apreciată în fotbalul britanic. Ştiu că va fi greu, dar sunt convins că putem lupta să readucem echipa acolo unde îi este locul,

---a spus Zola

Birmingham este pe locul 8 în Liga a doua engleză după 21 de etape, cu 34 de puncte, la 12 în spatele liderului Newcastle, dar la doar 1 punct de ultimul loc care duce în play-off - poziţie ocupată de Leeds.  

În cariera sa de antrenor, Gianfranco Zola a mai pregătit-o pe Cagliari, dar s-a ocupat şi de naţionala Under 16 a Italiei, de unde a plecat în 2012. 

 

Foto: Action Images

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi